Meny
Baka / Recept

Helgkakan – Havrerutor med nougat

Söndagslunket pågår hemma hos oss…

Juno och Belle sitter med pyssel. Carlos lagar middag. Jag går runt och småplockar med tvätt och dammsuger grusigt farstugolv. Njuter helg och förbereder vardagsveckan. Söndagar är bra härliga.

Här kommer ett recept på en väldigt enkel kaka som jag tycker att ni ska baka nästa helg! En klassiker och sådant gillar man visst? Jag älskar allt med havre. Strukturen och smaken är ju bara så GOD.

 

 

Recept Havrerutor med nougat

 

Ingredienser:

200 g smör

4 msk ljus sirap

9 dl havregryn ( välj glutenfria om du vill )

2 dl strösocker

1 msk bakpulver

1 msk vaniljsocker

200 g nougat

 

Gör såhär:

Klä en form med bakplåtspapper och sätt ugnen på 200 grader. Smält därefter smöret tillsammans med sirapen. Blanda havregryn, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Häll över smöret ( och sirapen) och rör om ordentligt. Fördela smeten i bakformen och grädda i 10-15 minuter. Ta ut kakan när den är gyllene och hyvla över nougaten och smeta ut den med en slickepott. Låt svalna och skär i rutor.

 

Puss!

Julia

+1

No Comments

    Leave a Reply