Meny
Baka / Recept

Kanelkaka

Ett recept som jag ofta blir tillfrågad om. Den godaste helgkakan som en favorit i repris kommer här. Lova mig att baka den? Försvinnande god, det kan jag garantera.

DSC_0449 kanelkaka

DSC_0456 kanelkaka

DSC_0459 kanelkaka

DSC_0453 kanelkaka

 

R E C E P T

Sockerkaka med smak av kanel

i n g r e d i e n s e r   k a k a :

100 gram rumsvarmt smör

2 dl socker

2 ägg

2 dl gräddfil

1 msk vaniljsocker

1 1/2 tsk bikarbonat

3 dl vetemjöl

i n g r e d i e n s e r   f y l l n i n g :

 

1 rågad matsked mald kanel

1 dl socker

g ö r   s å h ä r :

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker pösigt med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och rör om.

Addera gräddfil, vaniljsocker, bikarbonat och mjöl som du blandar till en slät smet.

Smörj och bröa en sockerkaksform. Häll i 1/3 del av smeten och strö över 1/3 av fyllningen på själva smeten.

Häll hälften av smeten som är kvar i bunken i formen. Strö därefter hälften av fyllningen på smeten.

Nu återstår det sista av smeten och fyllningen. I med smet och därefter det sista av socker och kanelfyllningen.

Grädda kakan längst ner i ugnen i ungefär 45 min. Låt den svalna något innan det är dags att mumsa upp den!

 

 

Godmorgon vännerna,

Jag hann inte alls titta in igår då jag och Elle åkte in til stan väldigt spontant. Känner mig fylld till bredden av energi. Av ett miljöombyte och att få lite på tumanhand tid med Elle. Det om något är ett pusslande känner jag. Att hinna med varje barn. De är i så olika faser och skeden i livet alla fyra.

Här blir det en stillsam helg. Belle är hängig. Nya restriktioner gäller. Och alla gör bäst i att vara hemma så mycket som möjligt just nu.

Ta hand om er!

puss

Julia

0

No Comments

    Leave a Reply