Meny
Barn Dop

Höstiga blommor hemma!

Jag kan ha nämnt detta tidigare men jag satsar på hållbara växter och buketter hemma. Inga fredagsbuketter utan eftertanke. Mitt mål är att hålla mig till omkring jul med inköp om de inte avser jobb. De snittblommor som jag eventuellt framöver köper ska väljas ut med största omsorg. Helst något som torkar till en vacker evighetsbukett eller ett köp till ett väldigt speciellt tillfälle.

Överhuvudtaget konsumera med eftertanke. Och alla börjar där de står, visst? Jag får ibland frågan vad jag gör för miljön? Och jag tänker att var och en gör sitt bästa, utifrån sin egen vilja och förmåga. Men jag inspirerar gärna när det kommer till just hållbarare växtpiff och nu ska ni få se mina nya höstväxt och en bukett som håller läääänge! Snart blir det tallkvistar och lingonriskransar.

Men höst en stund till.

DSC_3661

Har nu tänkt på att vaser kan vara så oerhört fina bara som de är utan innehåll. Skulpturala nästan.

DSC_3658-tile

I somras planterade jag lin. Vilket visade sig bli ett bra beslut. Nästa år ska jag sätta lite mer så att jag kan binda kransar. I år blev det till två buketter som jag torkat.

DSC_3656

Ja men jag säger ju det. Hur fint som helst med tomma vaser också.

DSC_3630-tile

Jag blir alltid lika förvirrad om hösten. Vad ska jag fylla fönsterbrädorna med när pelargonerna vintervilar. Blir aldrig bra. Är ingen palettbladstjej till exempel. Jättestora växter gör sig inte i våra små rum så att fikusar och så går också bort. Så att ja, det blev en pelargon ändå. Men visst är bladen höstigt fina? Ihop med en terracootakruka väldans höstigt.

DSC_3651

Jag hängde en bukett på Junos klädskåp.

DSC_3627-tile

Sommarminnen i höstig farstu.

DSC_3650

och en bukett hamnade på ett skåp i köket.

DSC_3640

Det är så trevligt med patinerade terracottakrukor.

DSC_3639

Tror att blommorna är lite för chockrosa så de ska jag nypa bort.

DSC_3637

Älskar vår farstu. Den är så enkla att hålla i ordning. Trevligt att inte mötas av kaos det första man gör.

DSC_3634

 

Njut lördagen. Och ta hand om er.

puss

0

1 Comment

  • Terese
    oktober 26, 2019 at 5:26 e m

    Jag tycker elefantöra och paradisträd är fina gröna växter som inte kräver så mycket skötsel. Elefantöra går lätt att ta sticklingar så enkelt att få fler från samma planta.

    Reply

Leave a Reply