Meny
Barn

Hur går det för Belle?

Braaaa!

Och nu har det gått en hel vecka sedan Belle började äta glutenfritt. Jag har insett att mycket av det vi redan äter faktiskt är utan gluten.Vi har egentligen inte stött på några hinder alls förutom en viss saknad efter mjukt bröd.

De glutefria köpebröden ser ju för trista ut så idag ska vi baka. Formfranska, hallonmuffins och en banankaka.

Vi har varit iväg en gång och då tog vi med oss lite fika och de är väl så det blir på sommarlovet. Vi får ha med oss lite Belleproviant helt enkelt.

 Ok nu är Belle ivrig på att få sätta fart med bakandet här. En så himla härlig fredag vi har att njuta av.

Ses lite senare!

puss

J

 

0

No Comments

  • Lotta
    maj 19, 2017 at 10:07 f m

    Men gullunge ❤ Min Doris fyller
    f e m nästa vecka och jag känner igen buset å ivern i ögonen. Kram Lotta

    Reply
    • Julia
      maj 19, 2017 at 8:55 e m

      Speciell ålder det här 🙂 Så mycket prat, funderingar och en massa bus 🙂 Kram!

      Reply
  • Annelie Thunberg
    maj 19, 2017 at 10:11 f m

    Godmorgon fina ni
    Det finns ett bröd som heter Stekpannebröd och som är ljuvligt gott,prova Ätes helst med bara smör,mitt favoritbröd faktiskt Fin dag till er❤

    Reply
    • Julia
      maj 19, 2017 at 8:54 e m

      Ok den ska jag googla fram 🙂 Kram!

      Reply
  • Maria
    maj 19, 2017 at 10:14 f m

    Så duktig hon är!
    Vi har en sexåring som är allergisk mot mjölkprotein och vi har alltid med eget fika till honom när vi är borta. Det funkar hur bra som helst! Han brukar få välja vad han vill ha med sig och så packar vi i hans egen lilla fikalåda som han sen sitter och smaskar ur – som picknick fast inomhus!

    Reply
    • Julia
      maj 19, 2017 at 8:54 e m

      Jaa men nästan lite mysigt med en egen liten låda faktiskt. Hon ska iväg imorgon och vi har bakat både muffins och rulltårta 🙂 Kram!

      Reply
  • Anna
    maj 19, 2017 at 11:12 f m

    Hon är så vacker! I Finland säljs godaste glutenfria mjukbrödet, fryst. Sirapslimpan är en höjdare säger min syster och Vetekatten inne i stockholm har fantastiskt gott glutenfritt säkert många fler fina bagerier som har när suget faller på.

    Reply
    • Julia
      maj 19, 2017 at 8:53 e m

      🙂 ! Kram och tack för tips.

      Reply
  • Sara
    maj 19, 2017 at 11:24 f m

    Vilka fina bilder på Belle! Som en solstråle är hon!
    Trevlig helg fina ni!

    Reply
    • Julia
      maj 19, 2017 at 8:52 e m

      Tack söta 🙂 Kram!

      Reply
  • Annelie
    maj 19, 2017 at 11:41 f m

    Hej!
    Håller med- inte då konstigt att käka glutenfritt:).
    Jag brukar se till att alltid ha rawbollar i kylen och glutenfri/mejerifri/sockerfri chokladkladdkaka fryst i bitar för att kunna ta med.
    Däremot varianter på bröd saknas. Testat olika frysta alternativ men de är ej så roliga, inte heller de från bageriet. Bakar du något gott får du gärna dela receptet.
    Om du vill dra ner på mejerierna kan jag tipsa om smoothie på : en banan, 1/2 apelsin och ca 1dl osötad mandelmjölk. Kan byta ut apelsinen mot blåbär med :). Mina barn älskar den och dricker den varje morgon! Ha en fin fredag! Kram

    Reply
    • Julia
      maj 19, 2017 at 8:51 e m

      Riktigt bra tips tack 🙂 Ja brädet vi bakade idag blev absolut ok men Belle var inte så förtjust. Vi provar vidare 🙂 Kram och detsamma till dig!

      Reply
  • Maria Gustafsson
    maj 19, 2017 at 12:41 e m

    Härligt Belle!! Hoppas så för din skull att det hjälper dej. Vi försöker oxå iaf att baka gluten fritt i största mån då vi har en dotter med diabetes 1 som älskar att baka! Kram till er! /Maria

    Reply
    • Julia
      maj 19, 2017 at 8:51 e m

      🙂 KRAM

      Reply
  • Louise
    maj 19, 2017 at 12:53 e m

    Supersnabba havrefrallor;
    5 dl havregryn
    1 msk chiafrön
    1 msk psylliumhusk
    1 tsk bikarbonat
    Lite salt.
    Ca 4 dl turkisk youghurt

    Blanda, det ska vara kladdigt. Sedan 20-23 min på 175 g i ugnen. Jättegoda och snabba.

    Reply
    • Julia
      maj 19, 2017 at 8:50 e m

      Tusen tack 🙂

      Reply
  • Angelica
    maj 19, 2017 at 4:24 e m

    Fria-serien har ett bröd som heter Limpan. Det är min tonårings favorit. O kladdkaka så klart:) Monikas nöttoppar och kokos toppar har funkat bra att ta med på utflykter. Pepparkaksmuffins och morotskaka blir inte heller torra som de annars tenderar att bli. All lycka till med att hitta favoriter!

    Reply
    • Julia
      maj 19, 2017 at 8:50 e m

      Tusen tack 🙂

      Reply
  • Liz-Marie Lergell
    maj 19, 2017 at 8:24 e m

    Jag har prövat Semper Mini baguetter. Jag tycker dom är riktigt goda.

    Reply
    • Julia
      maj 19, 2017 at 8:49 e m

      Ska provas!

      Reply
  • Elinor
    maj 20, 2017 at 9:54 f m

    Hej Belle o Julia,
    Min dotter har celiaki sedan många år och ett tips på mjukt bröd är att man tar en halva Semper knäckebröd, det som är som halmånar, dela i 2 delar o håll en halva under rinnande vatten en liten stund. Lägg den blöta halvan i en tätslutande plastpåse över natten och på morgonen efter är den som hönökaka, hoppas Belle tycker om det ☺ Lycka till

    Reply
  • Anna
    maj 21, 2017 at 12:06 f m

    Jag instämmer på Sempers bakeoff-baguetter. Hela familjen gillar dem (och DET är bra betyg, vi är en familj full av matkrånglare) – toppen att ta med på resor mm. Varmt, mjukt bröd på mornarma, mmm! Lycka till med testandet. Kram Anna

    Reply
    • Julia
      maj 21, 2017 at 8:28 f m

      Ska provas 🙂 Kram och tack!

      Reply
  • Hanna H
    maj 21, 2017 at 1:44 e m

    Tack för härlig blogg! Vart kommer den söta jumpsuiten ifrån?
    Hanna H

    Reply
    • Julia
      maj 22, 2017 at 4:12 e m

      Kappahl 🙂

      Reply

Leave a Reply