Meny
Blommor / Trädgård / Växthus

Årets fröbeställning är gjord!

 

 

DSC_0226

 

Hej vänner, trädgårdsintresserade och blomälskare!

Det här inlägget är till er. Med kärlek! För är det något jag älskar av hela mitt hjärta så är det just blommor och odling.

Jag tycker så mycket om Weronicas uttryck: Låt oss vila i årstiderna!

Den är verkligen så sann och talar till mig när jag ibland vill skynda på framåt snabbt och lite väl ryckigt.

Men! Jag tycker ändå att man kan vila i nuet o c h samtidigt fundera och drömma om vad som komma skall. Det är minst halva nöjet för mig och ett nöje eller en njutning är aldrig i onödan visst?

Jag tänkte skriva att nu är det januari och fullt lovligt att beställa vårens alla fröpåsar. Men kom på mig själv med att ja men visst tusan, det gjorde jag ju redan förra året. Ivrigt minst sagt.

DSC_0216-tile

 

Jag beställde luktärtsfrön från Cecilia Wingård och de ligger där i plåtasken och väntar vackert på att få komma ner i jorden. I och för sig trivs frön bäst i frysen tydligen men nu blev det såhär.

 

IMG_1257__mmcompress-normal__-tile

Jag har haft lite blandad framgång med min luktärtor. Förra årets blev himla fina men slog ändå inte sommaren 2016 när Juno låg i min mage.

Ja ni ser? Absolut ljuvliga och bergis allra minst tre meter långa och blommade i evigheters evigheter. Hoppas på liknande succé den här sommaren.

 

Jag beställde följande sorter:

Dorothy Ekcford, Frills & Blushes Mix, längtans blå Mix, Almost black och Piggy Sue.

 

DSC_0219-tile

Katalogen från Impecta trillade ner i brevlådan redan i december och efter att ha bläddrat genom den ett antal gånger så landade jag i ett antal fröpåsar som kändes rimlig. För det är sannerligen lätt att förköpa sig och tro att man där i juli månad kommer att ha oändliga mängder av tid och energi till att påta. Men sanningen är oftast för mig att sommarlovet i sig tar nästan all tid i anspråk.

Ambitionen finns så att säga men ja. Var sak har sin tid och trädgården är inte prio ett just nu även om den betyder oerhört mycket för mig. Mycket sköter sig nästan självt av buskar och träd till exempel och mina rabatter blommar från tidig vår till sen höst. Så nog får jag njuta blommor utan större insats ändå.

Vi kikar på min inköpslista från Impecta!

 

DSC_0220

 

Röd Solros Ms Mars

Jag tycker såå mycket om solrosor i rosarött! Gör sig oändligt vackra i en augustibukett. En ny sort för mig men jag tror att den liknar en som jag haft innan som såg ut såhär.

 

s5-34

 

Fyra olika sorters rosenskära – Pink Surprise, Double Click Snow Puff,  Candy Stripe och Cosimo Collarette.

Såhär såg en av mina rosenskäror ut förra året. Dock köpte jag färdiga plantor. En ny blomförälskelse föddes helt klart under förra säsongen.

 

s5-33

 

Squash Genovese

För att det är gott och tacksamt att odla. Men alltså typ en planta kan räcka. Förra årets skörd var nästan vulgär hehe…Så ett tips till mig själv är att max två plantor blir gott nog och att de är klokt att skörda i tid innan de blir till en halv meter långa bjässar.

Där i kökslandet ska de få ta plats precis som förra året.

Förra året glömde jag att sätta morötter. Revansch i år och det blev:

 Sommarmoroten Rainbow

 

s5-35

 

Tre sorters körsbärstomater – Black Cherry, Sweet`n Neat Lemon Sherbet och Vilma.

De ska få bo i Elles lilla växthus precis som förra året.

 

s5-36 s5-37

 

Nya blomsorter för mig och min trädgård som är beställda – Blomstermorot Dara, Slöjsilja, Ringblomma Pink Surprise och Maryland Zinnia Sahara Double White.

Lite osäker på om det verkligen är Slöjsilja som Paulina har i sin bukett nedan men min tanke är något liknande i alla fall.

 

36434336_1982962298683118_1594174805236514816_n

 

Åh blir alldeles pirrig av min egen inköpslista. Hur ska det bli? Blir det en varm sommar, torr, regnig, blommig…vem vet?

Hoppas såklart på mängder med härliga trädgårdsbuketter för de är verkligen livet under sommarhalvåret.

Här kommer inspiration och tips med temat blommor och trädgård för er som också känner er orimligt pepp på en ny trädgårdssäsong!

 

Skärmavbild-2018-03-02-kl.-12.01.41-810x920

Paulina Velobloom

För att hennes konto är absolut fantastisk där passionen och kärleken för blommor är så härlig att se och få ta del av.

 

s5-39

Ulriksdals Slottsträdgård

Mitt bästa ställe för inspiration och inköp av perenner. Omgivningarna är lovely och kvalitén samt utbudet världsklass.

 

dahliainför20196

Weronica

Som gärna vilar i årstiderna och har mängder av absolut ljuvlig trädgårdsinspiration och kunskap samlad på sin blogg. Tack Weronica för att du hjälpte mig till ett så lyckat allra första dahliaår under förra säsongen.

 

s5-38

 

Det stora trädgårdsinlägget!

Som jag skrev förra året.

 

puss

Julia

0

8 Comments

 • Emma
  januari 3, 2019 at 11:14 f m

  Åh blomstermorot är helt ljuvlig! Jag odlade min för första gången förra året och fick massor med frön som jag tog till vara på.

  Reply
  • juliak
   januari 3, 2019 at 8:52 e m

   Åh vad härligt 🙂

   Reply
 • Monica
  januari 3, 2019 at 3:46 e m

  Hej! Tack för en fantastisk blogg som innehåller det mesta.En fråga,försår du luktärt innan eller sår du direkt på friland?när är det dags att göra det? Kram Monica

  Reply
  • juliak
   januari 3, 2019 at 8:53 e m

   Men TACK vad glad jag blir. Ja det gör jag! Tycker att det är mysigt att få lov att börja trädgårdssäsongen inne. Kram!

   Reply
 • Nicole
  januari 3, 2019 at 9:40 e m

  Njutbart Julia ❤️ Förstår precis…satte mig på en favoritplats i trädgården idag och lapade sol, efter gårdagen storm. Så härligt. Och passade på att beställa fröer jag med. Så mycket längtan och tacksamhet för det som växer! Färgerna, dofterna. Minnen. Balsam för själen.

  Nördig fråga. Men! Även små saker i livet ger stor glädje…Jag har många gånger undrat så över din vackra handstil. Så snirklig och fin. Köpte en burk Björsta-honung hos er för några år sen och minns fortfarande den vackra etiketten med din handstil. Utöver att honungen försvann i ett nafs 😙 Har din handstil alltid funnits hos dig eller kan man öva ngn teknik, särskild penna osv.? Kram

  Reply
  • juliak
   januari 3, 2019 at 10:52 e m

   Men åh vad det lät mysigt!

   Gulle dig. Blir glad att du noterar en sån grej faktiskt. Den har alltid funnits hos mig. Jag la ner sådan möda på att utforma mina texter i skolan att jag ibland glömde kolla av innehållet hehe…Fick alltså alltid fina lovord för själva textandet men innehållet var siså ibland 😀

   Har iof tips på jättehärligt pennor som jag kan visa här någon dag.

   KRAM

   Reply
   • Nicole
    januari 5, 2019 at 3:40 e m

    Lyllos dig! 😙 Jag har alltid beundrat vackra handstilar. Minns så väl min farmors textande. Stillsamt i ro. Det fick ta sin tid. Är väl också det som är charmen bakom det snirkliga – tiden 💕
    Du får gärna skriva mer om det, pennor osv.

    Tack för att du är Du och för all inspiration – nu som då! 👌🏻⭐️

    Reply
    • juliak
     januari 5, 2019 at 8:41 e m

     KRAM och tack!

     Reply

Leave a Reply