Meny
Blommor

Fredagsbuketten?

Det pratas en del om blommor lite här och där och jag känner att det bär åt helt rätt håll. Mer hållbara buketter och inte så många stora, nästan vulgära och slösiga nya buketter varje vecka.

Själv tänker jag i alla fall konsumera köpeblommor mycket mer medvetet och skippar framöver att slänga ner ett par buntar med halvtrista rosor från Ica bara för att.

Nu råkar jag ju älska älska älska blommor och kommer ha svårt att leva utan buketter fram tills min egen trädgård blommar men min strävan är helt klart färre och mycket mer medvetna buketter i vårt hem.

Jag ska försöka satsa på krukväxter som förgyller fönsterbrädorna och de buketter jag unnar mig ska vara något alldeles särskilt och gärna med blommor som blommar riktigt länge.

Fint att ta in kvistar också som man låter gå i knopp.

Jag ska försöka påminna mig själv om min nya mer hållbara blomsterstrategi i isande kyliga mörka januari när jag är så längtansfull sååå och inget hellre vill än att få njuta av trädgårdsbestyr och ljuva trädgårdsbuketter.

Här ska ni få se min gulliga lilla bukett som jag köpte idag.

DSC_0139

DSC_0141

DSC_0142

DSC_0143

Floristen berättade att den kommer att hålla sig fin superlänge. Perfekt ju och helt i linje med min nya bukettstrategi. Visst valde jag ut speciella och fina sorter? Minns dock inte vad en endaste sort heter förutom stjärnflockan då…

Nu ska jag susa iväg och hämta hem älsklingarna. Jag är sådär kaxig idag kan jag berätta. Fick ihop t r e timmar med sömn inatt. Så tröttheten är total. Himla glad att jag pallrade mig iväg in till stan ändå då det var ett så otroligt fint ordnat och inspirerande event jag fick vara med på. Berättar mer om den imorgon!

Sköt om er!

Puss

Julia

Ps, Tusen tack för alla hälsningar och rader ni lämnat med önskningar Det har känt så tomt här senaste tiden men nu vet jag att ni är ju visst här!

0

2 Comments

 • Julia
  oktober 16, 2018 at 10:06 e m

  Så klokt och viktigt! Tycker att det finns något så rofyllt i att leva tydligare efter säsonger, försöker också sträva efter det både gällande mat och blommor. Kram!

  Reply
 • Susan
  oktober 17, 2018 at 12:58 f m

  What beautiful autumn colors!

  Reply

Leave a Reply