Meny
Blommor / Jul / Kök

Julens blommor, trötthet och lycka!

Hej hopp!
Vet ni. Idag så är jag nästintill sådär trött så att jag helst vill kura ihop mig i soffan och svepa en filt om mig och gråta en skvätt. Av just trötthet men också lycka för jag är så enormt glad, tacksam och lycklig över att jag fixade denna hösten och julrushen i butiken. Wow vilka kunder jag har. Bästa. Och det känns så stort att så många vill handla just i min lilla butik.

Ikväll packar jag de sista ordnarna som garanterat hinner fram till jul och därefter packar jag såklart också men det blir inga nattliga packsessioner för min del.

Nästa år går rosenknoppen kanske på föris och då blir det något enklare…

Hursomhelst. På förmiddagen gjorde jag lite ärenden och kom hem till ett julstädat hem. Det är en sådan obeskrivlig lycka alltså och jag har nog tjatat om det förr men de är S Å värt att ta hjälp med vissa saker om man själv känner att det blir övermäktigt.

På köksbordet låg dessutom en present från min urgulliga städerska. Och jag hade köpt lite julblommor till henne.
På torget passade jag på att handla julens blommor. De där torgkillarna är alltid lika gulliga som bär allt till bilen, älskar sådan service 🙂 !

Jag valde en rejäl knippe med vintervita amaryllisar som ska stå den stora runda glasskålen och några buntar med vackra tulpaner i vitt och en bedårande rosa färg som nog gör sig jättefin till den gråa duken som vi ska ha och våra nya bestick i guld som jag hoppas hinner komma före jul. Mmm rosa, guld, grönt och grått blir årets julfärger hos oss.

Tulpanerna håller sig fint om de får stå svalare om natten och plasten får gärna ligga kvar om buketten i några timmar innan man arrangerar blommorna.
Rosenknoppens favvissyssla är att diska och leka med vattnet…


Peppisarna har fått komma upp i köksfönstrena men någon. Oklart vem. Har provsmakat av glasyren på samtliga kakor *haha*…

Ha nu den bästa av torsdagar!

kram

Julia

0

3 Comments

 • Jessica
  december 18, 2014 at 3:17 e m

  Så himla underbart med städat hem och julblommorna klara! Imorgon eller lördag ska jag ta tag i detta 😁

  Reply
 • Gabriella
  december 19, 2014 at 10:06 f m

  Så skönt! Roligt att det funkar så bra med städning, min man har en firma med bl a städning och det är inte alla som är så rara att vara hos direkt…

  Ha en hääärlig ledighet!

  Reply
 • Anonymous
  december 20, 2014 at 4:43 e m

  Ja, det allra största o viktigaste i livet är barnen, men Julia, man är ingen dålig förälder för att man tänker på sig själv. Då menar jag, barnen på förskola så man kan arbeta på dagen o sova på natten! Jag har varit där själv, älskar mina barn o vill ha dom på förskola så lite det bara går, för jag vill njuta av dom här barnåren! Men, att arbeta sena kvällar, tumma på nattsömnen leder i värsta fall till utbrändhet o därmed ännu mindre tid o ork för de man älskar allra mest! Jag är inte emot barn på förskola, ha dom gärna hemma men arbeta inte samtidigt! Det går snabbare än man tror att dra in i väggen o det är oerhört lång väg tillbaka. Var inte så duktig, du är bra ändå!!! (fråga barnen! =)
  Ha en bra jul! Kram!

  Reply

Leave a Reply