Meny
Blommor / Trädgård

September i min lilla trädgård!

DSC_2924-tile

Rosenskärorna är en av de allra käraste. Åh vad jag ska odla rosenskäror nästa vår. I mängder.

DSC_2942-tile

En alldeles ny rabatt för i år. Med rosor och lavendel. Oslagbar kombo.

batch_DSC_2954-tile

Det är Trier som blommar så vackert än. En av mina absoluta favoriter när det kommer till rosor. Så näpen men tålig.

DSC_2916-tile

Dahliorna börjar nicka och förbereda sig för hösten. Än får de stå ett tag.

DSC_2913-tile

En tapper blommande New Dawn vid växthuset.

DSC_2906

Vi gjorde ett litet ryck vid växthuset den här sommaren. Det var verkligen inte mysigt. Men nuså. En vacker liten “trapp” av sten, gårdsgrus och en kant som håller gräset på sin sida och gruset på sin.

batch_DSC_2909

Höstblommor i rabatterna. Det här är vit Höstflox.

DSC_2912

I baljan utanför växtis höstiga nyanser.

batch_DSC_2940-tile

 

Visst är rosenskäran bedårande? De finns i alla möjliga varianter. De dubbla och enkla i vitt är mina favoriter. Och jaa, vissnande rosor är vackra de med.

DSC_2936

Sten och grus samt rabatter och köksland är det bästa jag vet om i en trädgård. Älskar inte gräsmattor så värst. Ser liksom ingen funktion med en gräsmatta. Men kanske för att ingen av oss sparkar boll direkt? Men vi ponerar att jag skulle ha en stooooor gräsmatta. Då skulle jag dels gräva bort minst hälften men också plantera mängder av fruktträd. Åh så vackert OCH bra.

batch_batch_DSC_2954

 

Kan inte sluta beundra skönheten…

batch_DSC_2953

Som jag njutit av min trädgård den här gången. Precis som alltid.

 

batch_DSC_2917

Dags att göra höst. Ta in frostkänsliga krukor och växter.

batch_DSC_2932

Som de kämpar på, Dahliorna. Förra årets knölar frös ju tyvärr till döds av olyckshändelse men i år kommer jag att vakta de små liven allt jag kan. Tror nog de får flytta in i huset till och med. Jag hade de i mitt förråd och dörren glömdes på glänt en kylig dag…

batch_DSC_2934

En sista gräsklippning imorgon kanske. Prognosen visar nämligen på regn från och med fredag och framöver så långt ögat kan nå.

batch_DSC_2920

Såhär ser det ut just nu. Det är vemodigt när hösten tar vid i trädgården tycker jag. Ett slut. Kanske är jag lite väl dramatisk men så känns det. Å andra sidan fullkomligen älskar jag årstidsväxlingarna men det är ändå något särskilt med den alldeles egna lilla trädgården med alla dessa mödor man lagt ner.

Nåväl. Det är en hel del pyssel kvar ute. Jag har faktiskt inte ens börjat höststäda ännu. Måste ta tag i det snarast. Men de är ju så mycket roligare att piffa så de är vad jag gjort. Lite höstfint utanför entrén. Visar er snart!

Jag vill också säga tack till var och en av er som tittar in här. Gårdagens rader som jag skrev fick så oerhört mycket respons. NI är fantastiska som delar med er, tröstar och peppar. Någonstans i grund och botten så vet jag att det är de här som är självaste livet. Men att få dela, är en tröst i sig. Återigen, stort tack. Jag är ju allt i allo här och modererar själv. Så jag vill verkligen ta mig tiden att läsa varje ord ni delade igår och svara. Men snart så kan ni ta del av allt som skrevs. Kan verkligen tipsa er om att faktiskt läsa gårdagens kommentarsfält vid tillfälle.

Ses lite senare med inredningsinspiration!

puss

Julia

0

No Comments

    Leave a Reply