Meny
Farstukvist

Vår nya farstukvist just nu!

Vårt farstubygge har vi ju knappt pratat om. Sommaren var som den var men nu ska ni få se vad Carlos snickrat ihop.

Bygget står mer eller mindre stilla för stunden men målbilden är en kopp te i någon skön fåtölj när snön faller. Mmm det blir förstås en farstu med plats för sex personers ytterkläder och skor men vi vill gärna få plats med en liten myshörna också. 

Såhär såg vår gamla farstu ut.

S4

Anledningen till att vi rev den och byggde en ny är dels brist på utrymme och att den aldrig passade huset. Pardörrarna kändes nästan lite vulgära på något vis och fönstren var helt hemska. Vi byggde farstun nästan direkt efter att vi köpt huset och allt blev bara tokfel. Nybörjare, nykära och nya på det mesta! Fel fönster, fel dörr, fel golv osv. Nu gör vi om och rätt!

Dsc 0315 tile

Dsc 0319 tile

Dsc 0316

Dsc 0318

Dsc 0311

Såhär ser den ut just nu! 

Vi tänker oss att hela vårt hus får bli vitt med pärlgråa knutar. Blir nog fint eller vad tror ni? Men ett omfattande projekt förstås. Vi börjar såhär. Vårt hus var gräddgult när det begav sig. Så lite mer åt hur det en gång var tänker vi oss. Men vi känner att ett vitt hus går bättre ihop med gårdsbilden och alla våra faluröda gårdshus.

Lite fix kvar med grunden som ni kan se och så ska belysningen på plats. Och ja just en plåtslagare ska fixa ett tak också. Annars färdigt utvändigt. Jag älskar den nätta trappan som Carlos gjutit i betong och dörrarna från djupet av mitt hjärta.

Knäppte några bilder från bygget invändigt också! Kommer i ett senare inlägg. Men ja, det är rena rama bygget där fortfarande…

Natti!

Julia

0

6 Comments

 • Susanne
  augusti 28, 2018 at 10:14 e m

  Så jättejättefint 😍 en dröm! Jag absolut älskar ert röda hus, så jag tycker inte ni ska måla om! 🤗 Jag ser fram emot inlägget om er trädgård också. Jag känner mig helt vilse i min så jag skulle behöva inspiration.. eller ja snarare något att gå efter😊(Tids nog förstås när livet är mer av vanlig vardag för er 💕💕)

  Reply
 • Johanna
  augusti 29, 2018 at 10:12 f m

  Blir tokfint!
  Vilka nyanser har ni använt på det vita och pärlgrå? Vackert!

  Reply
 • Maria
  augusti 29, 2018 at 10:55 f m

  Såå tråkigt att skriva det men du bad om tycke.
  Ser tyvärr ut som en låda ni ställt mot fasaden. Inte i närheten av harmoni med övriga huset. Förvanskning faktiskt.
  Tycker annars att Ni gör så mycket fint och smakfullt. Är förvånad.

  Reply
 • Sophie
  augusti 29, 2018 at 11:09 f m

  Såå fint & smakfullt!

  Reply
 • Lisa
  augusti 30, 2018 at 12:35 e m

  Så vackert! Vi ska med bygga ny glasveranda och din gråa nyans ser precis ut som det jag letar efter!😊
  Vad är det för färgkod på den?

  Reply
 • Elin
  augusti 30, 2018 at 10:39 e m

  Tror det blir jättefint och måla huset vitt, även om det är fint som det är nu också med det röda 🙂
  Är det en varmgrå färg på knutarna? Har du lust att dela med dig av färgkoden på den vita och grå färgen? Vi behöver måla vårt vita hus, men det verkar som de gamla ägarna målat med både någon sorts cremevit färg och en mer vitare vit.. Alltid bra med tips på på ‘en bra vit’ husfärg, haha 😉

  Reply

Leave a Reply