Meny
Fredagslyckligt!

Fredagsbilder

Kommer här!

Jag försöker hålla fredagen fri. Lust och känslostyrd. Tid för kreativitet. Det fungerar lite halvdant men jag siktar på att sätta rutinen innan hösten är slut. Nya rutiner tar ju sin lilla stund och vid det här laget borde jag ha insett att min bransch är snabb. Kort om tid, skynda skynda. Så även om jag själv planerar mina veckor noga så dyker det ibland upp oväntade inslag som måste lösas på studs.

 

Jag började dagen med ett dopp.

Det här är bara någon minut bort från barnens skola. Förstår ni hur lyckligt det är att ha detta i sin vardag?

Det var alldeles klart i vattnet. Stilla, kallt och underbart.

 

Det kom ett äldre par som jag småpratade lite med. Det är så man gör här. Småpratar med människor. Man blir sedd och man ser. Och tar sig tiden. Kanske lever ni på en sådan plats? Jag är inte alls van. Utan har formats till något jag absolut varken är eller vill vara. Men jag lär mig. Det är precis såhär jag vill att det ska vara.

När jag skulle gå så kom det lösa hundar och jag tänkte att jag ska våga gå till bilen ändå. Men jag blev så skräckfylld att jag verkligen inte klarade av det. Benen lydde inte mina tankar. Så jag frågade det äldre paret om jag kunde få sällskap till bilen och det fick jag. Utan att känna mig jobbig, konstig eller krävande. Jag fick vara jag, mitt i min rädsla med främmande människor som hjälpte mig mer än de nog kan ana. ♥️

Det här hade jag tänkt göra idag. Skörda lin från köksträdgården. Det hanns visst inte med men kanske blir ett mysigt helgpyssel. Jag ska göra några buntar att ha i krus, kunna ge bort och binda en krans.

Men jag har gjort lite höst i vardagsrummet. Solrosorna är underbara! Kommer absolut sätta jättemånga nästa år.

Den här mattan gör mig pirrig varje dag. Så rätt i rummet och för den känslan av klassiskt och ombonat jag eftersträvar.

Vi har ju en del kvar att renovera här inne men det är inget som brådskar.

Favoritfåtölj!

Vad tror ni om det här med gardiner? Jag vill nog ha gardinlöst även om det är så fint och trevligt. Men jag vill inte dölja de vackra fönsternischerna eller minska på ljusinsläppet.

Jag ska be Carlos att borra upp en skruv så tavlan får komma upp.

Ved i mängd! Kakelugnarna kommer gå varma gissar jag. Likaså vedspisen och kaminen på övervåningen. Så sjukt glad över att vi installerade en på övervåningen i vintras. Vi står inför en bister vinter på så många plan. Känner så med alla som lever på marginalerna. Oavsett ekonomi så tror jag att vi alla blir drabbade mer eller mindre och behöver tänka om ( om man har utrymme för det vill säga ). Jag tumlar ingenting mer än i nödfall, lusläser extraprisbladen och handlar så mycket av det vi brukar köpa när det är på erbjudande, tar tillvara på det trädgården levererar och tänker sparsamt. Så som vi alltid borde tänka förstås.

Nu ska jag åka iväg och hämta hem Juno. Längtar efter henne och NJUTER av att det vankas helg. Är helgmornar det bästa som finns kanske? Att få ligga länge och dra sig med en varm gosig Juno intill mig. Mmmm njuter så av det.

 

Ha nu en riktigt fin fredag!

♥️

Julia

 

+1

No Comments

    Leave a Reply