Meny
Fredagslyckligt!

Fredagsmyset pågår!

Ja men hjälp vilken perfekt fredag. Jag är ju som ni vet min egen chef och har därmed gjort ett extremt lyxigt schema till mig själv där jag kör hårt i början av veckan för att kunna dra ned tempot på fredagar och ägna dagen åt vad jag vill. En inspirationsdag helt enkelt och en dag där jag också ägnar tid åt att skapa och fotografera.

Morgonen började med en fem kilometers jogg i 10 minusgrader. Brrrr! Efter en varm dusch hemma så bar det av mot ett naturreservat här i närheten och jag tog mig ett minst sagt isigt dopp. Fick fösa undan isen med fötterna för att liksom kunna komma ner i vattnet. Fy fasen vad roligt och härligt det var. Med en värmande latte i min hand och mitt nya loppissällskap Carlos ( pluspoäng till honom) så tog vi en liten runda och jag fyndade tre fina saker som ni ska få se alldeles straxt.

Jag invigde min nya baddräkt. Visst ser man hur kallt det är?

Vårt hem badade i sol. Så fantastisk start på året med mest sol och snö. Här ser ni förresten två av mina julklappar. Tennasken fick jag från Isabelle  och den lilla gipsstatyetten har Carlos  köpt på auktion.

Idag är det tulpanens dag. Perfekt! Jag råkar ju ha en riktigt krispig och härlig bukett på mitt arbetsbord. Fint att ha i ett gammal krus. Svenskodlade från Ica i två olika sorter men samma färg.

Alldeles vanliga och papegoj. Ny snittyta efter köp och iskallt vatten är knepet för tulpaner.

Tadaaaaa! Här har vi fynden. En svensk Skultuna ugnsform ( 20 kr ), en tavla gissningsvis 40-tal  (20 kr ) och en äldre fasetterad spegel ( 80 kr ) med avlutad träram som jag ska måla.

Jag är mycket nöjd med min skörd!

 

Och vet ni. Nattskjortan som jag berättade om häromdagen. Nu är den här och den är alldeles under. Kommer gissningsvis att bo i den under våren och sommaren. Nu med en varm kofta över. Tunn mjuk härlig linne. HÄR finns den.

Och slutligen. En liten hög med olika magasin att bläddra i. Föll för framsidan och de fina färgerna.

 

Det var min fredag och här hemma har vi ätit en delikat Tacomiddag och lite senare väntar smågodis och “Vår tid är nu.” Jag har hållit mig från gott hela veckan. Vilken pina. Men känns SÅ bra idag. Vardag är vardag och helg är helg. Det är min plan för nu.

Ska ni hitta på något särskilt nu under helgen? Vi ska ta en långprommis, åka pulka, mysa och ta dagarna som de kommer. Jag funderar på att baka semlor.

Puss!

Julia

 

0

2 Comments

 • Sara Gunnarsson aulin
  januari 15, 2021 at 8:00 e m

  Men så mysigt med lediga fredagar för Juno att slippa långa veckor på förisen.! Jag har måndagar ledigt med min son är ypperligt nöjd och han med.trevlig helg

  Reply
  • Julia
   januari 18, 2021 at 11:46 f m

   Ah nej jag jobbar så Juno är på föris! Vad mysigt med lediga måndagar. Kram

   Reply

Leave a Reply