Halloweentider och vi har redan fikat vår först Halloweenfika och ikväll ska Belle iväg på fest med samma tema.
Jag piffade en tårta från Almondy i ett samarbete på Instagram men tänkte passa på att visa er resultatet och ge receptet på de försvinnande och lagom läskiga små spindelkakorna. Mördegskakor är alltid en bra idé så att säga. Mandarinerna skalade jag och satte en bit gurka i hålet upptill. Resultatet en söt pumpa och lite balans i själva fikandet.
R E C E P T S P I N D E L K A K O R
Ingredienser till 24 st kakor
150 gram mjukt smör
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3,5 dl mjöl
Ingredienser ögon:
En påse Maltesers
Choklad
En äggvita
Florsocker
En skvätt ättikssprit
Strössel
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker pösigt och blanda därefter ner mjölet så att de blir en smidig deg.
Plasta in degen och låt vila i kylen i ungefär en timme.
Rulla 24 stycken bollar av degen och lägg på en plåt. Platta något med en sked och grädda i ungefär 10 minuter.
När kakorna är ute ur ugnen stansas gropar i kakorna med ett runt föremål. Jag använde baksidan av en större sked.
Låt kakorna svalna.
Vispa äggvitan till ett skum och tillsätt florsocker och en skvätt ättikssprit. Mängden florsocker beror alldeles på äggvitans storlek men vispa till ett fast fluff.
Sprita ut till små ögonvitor och lägg ett runt brunt strössel i varje. Låt torka.
Smält choklad.
Fäst ögonen på Maltesersbollarna med hjälp av lite kristyr och lägg i gropen på kakan. Spritsa ben av choklad.
Glad Fredag hjärtan!
Jag kör en riktigt mysig arbetsdag efter lämning och fyller den med ett dopp ( mmm i havet I wish men blir simträning i badhuset ), en inspirationsrunda ( alltid på fredagar ) och så ska jag påbörja ett inlägg som kommer att heta det “Det stora inlägget om skönhet” som varit efterfrågat under en längre tid. Tre samarbetsutkast ska också knåpas ihop. Blir en härlig dag.
puss
Julia
No Comments