Meny
Hälsa

Min mammakropp!

Här sitter jag och surar efter misslyckad löptur…bläh…

Mina bästa skor. De har burit mig många många mil.

Skräp alltså. Blir så irriterad på min kropp som inte kan springa ordentligt. Det är något knas med ena benet. Nedanför höften, bäckenet och nedför låret.

Jag tror att det är en kombo av att dels ha burit och fött fyra barn och så har jag gjort en otroligt onödig grej dagligen sedan Juno föddes. Jag liksom hoppar ner och ut från vår sovalkov ( brukar amma därinne för det är så mysigt) med ena benet först och Juno i famnen. Världens belastning ju och alltid med samma ben först och det är givetvis den jag har ont i.

Kan liksom inte tänka mig ett liv utan ett par tre joggturer i veckan men just nu tror jag inte att det funkar snyft.

Nu har jag i alla fall laddat ner en app som heter Mammamage. Så börjar jag i den änden och försöker promenera trots att jag tycker att det är sjukt trist och tusen gånger hellre springer.

Jag vet att det är aningens tudelat att skriva om träning, kost och mammakropp men eftersom det här är min blogg och jag är intresserad av det och har en mammakropp så blir det sådana inlägg då och då.

Och om det uppfattas hetsigt eller att jag skulle vara en dålig förebild för mina barn som någon antydde häromveckan så snälla behåll det för dig själv. Alla åsikter måste inte vädras. Eller? Jag tror att de flesta mammor försöker vara goda förebilder för sina barn. Inklusive jag. Att skamma föräldrar är bara botten av botten. Var och en gör sitt bästa får man ju ändå utgå från anser jag.

Och vi mammor med små bebisar är ganska sköra som det är. Behövs definitivt inga trista kommentarer eller antydningar som rör till livet ytterligare. Bra! Då var det avklarat. Jag har ju världens smartaste och snällaste bloggläsare det vet jag. Men ibland kommer det lite mindre trevliga kommentar som är rent av otrevliga eller har en underton som inte är hjärtlig. Och de vill jag slippa hädanefter.

För mig är det viktigt att ha bra kondition, vara lagom stark, äta fräscht till vardags och ja jag vill gärna rymmas i min garderob också. För mig är det viktigt. Det ytliga och det inre. I balans. Hembakade kanelbullar en söndagseftermiddag, gräddig pastasås en tisdag, en köpt bar till mellis i farten när jag har brådis, lördagsgodis, en hemgjord granola till frulle. Ja ni förstår. Det ena utesluter inte det andra.

Och jag anser att jag är en bra förebild ( dock ej fulländad men vem är det? ) för mina barn som tar hand om mig själv inifrån och ut så gott jag kan. För det ska gudarna veta att tiden för mig själv är knapp med fyra barn. Men man hittar sina sätt för det också.

Jag är snart i mål med vikten ( 3-4 kg kvar ) och så hoppas jag innerligt att jag kan jogga snart igen. Motion är lycka för mig. Och bonusen blir bra kondis och en liiite tightare kropp men visst, fyra graviditeter och snart 36 år i livet har satt sina spår in och utvändigt. Det är ok.

Graviditetskilona tog jag tag i i påskas och här snackar vi inget viktras direkt utan en alldeles sund viktnedgång med minus ett kilo ungefär på vågen per månad. Så sex kilo ner på ett halvt år. Jag helammar ju och måste få i mig ordentligt.

Inga konstigheter egentligen. Fräsch mat i lagom mängd till vardags och unnandet har jag försökt hålla till helgerna. För mig är fräsch mat lika med mat lagad från grunden med mycket fokus på grönt och med ett högt näringsinnehåll. Snabba kolisar i form av vitt bröd ( love surdegsbröd och tänker aldrig leva utan det) och pasta undviker jag till vardags dels på grund av näringsinnehållet men också för att jag kan få ont i magen av det. Uppsvälld feeling och lite utan energi sådär. Gillar att vara pigg!

Oj jag tänkte mest berätta hur det går med träningen men lika bra att reda ut lite och dela mina tankar om det här.

Inte meningen att sura till såklart!!

Slutligen vill jag säga att det är viktigt att vara snäll mot sig själv. Inte det enklaste alla gånger. Men ändå. Världsviktigt är det!

Och var och en bestämmer själv hur man vill leva. Viktigast är ju att man själv faktiskt trivs och kan känna lyckan i sig varje dag.

Puss

Julia

 

0

No Comments

 • Jessika
  september 6, 2017 at 8:14 e m

  Åh det är så jobbigt att läsa dina rader då jag varit där själv. Och det tog sådan tid att ta sig tillbaka.. Jag har fortfarande en liten för mjuk mage då jag istället för träning fick lägga tid på att rehabträna.. och sen stressar jag en hel del då jag är en person som är bra på att få mycket gjort på kort tid. Tycker om det med men har faktiskt fått börja inse och erkänna att jag måste prioritera vila också.. Jag har valt det du beskriver näringsrik mat till vardags och fika med barnen när vi har bakat. Och lite god mat när det är det vi är sugna på.. Det är sunt om något, att lära barnen att vi behöver båda delar. Jag brukar säga att man måste ge kroppen näring Och ibland själen.. Och om det är något din kropp och själv behöver är det näring, nu måste kroppen ju även läka när det har blivit som det har blivit. Tacksam över att du lyfter problematiken. När jag var där jag var med min kropp fanns där ingen som diskuterade saken och jag kände mig så dålig. Dålig som liksom inte gjorde framsteg i träningen, dålig som inte hittade balansen trots en bebis, en 1,5-åring och en 4,5 åring. Amning och och 4,5-5 timmars sömn med amning där emellan på det.. beundrar både dig och andra kvinnor som faktiskt lyfter det som få pratar om (samma när du skrev om din amningsstart i våras men det kom så nära att jag inte ens ville kommentera då jag typ fick panik av att tänka på den kampen) ! Fortsätt som du gör! Kram från Jessika

  Reply
  • Julia
   september 6, 2017 at 8:23 e m

   Tack Jessika för att du delar med dig! Låter som att du har hittat en fin balans och har ändå lagt tiden på det som är prioriterat, barnen och rehab. Allt har sin tid antar jag. Och jag kommer aldrig att ha en hård supertränad mage utan den kommer att vara mjuk. Men jag vill helst kunna löpträna och slippa se gravid ut…mmm det är mitt mål! KRAM

   Reply
 • Anonym
  september 6, 2017 at 8:19 e m

  Förstår verkligen varenda rad du skriver! Fick min trea våren -16. Hade liksom du hittat kärleken till löpningen och fått till en sådan bra balans mellan god mat och träning och kunnat hålla fast vid den ett par år innan graviditet nummer tre överraskade mig.
  Sommaren och hösten -16 försökte jag mig på löpningen igen med med liknande resultat som du beskriver, ont i knäet och skör i kroppen… Besviken som tusan var jag tvungen att tagga ner!
  Men i februari slutade jag amma och kroppen kändes mer som vanligt igen. Sedan dess har jag lyckats hitta tillbaka till löpningen och kroppen känns precis som förr faktiskt! Lyckan är stor nu när jag sedan i somras kan springa lika långt och lika snabbt som innan min 3:e älskling kom!
  Jag är helt säker på att du också hittar tillbaka!! Det tar bara liiite längre tid än vad man har tålamod med

  Reply
  • Julia
   september 6, 2017 at 8:21 e m

   Alltså guuud vad du ger mig hopp nu! Det kan ju faktiskt vara så att det behövs mer tid och en kropp som inte är bebisens ( som nu när jag faktiskt helammar ). Sörjer precis det där, den där balansen jag hade innan. Allt var så himla bra!

   Glad ag blir för din skull! Och du, tack för omtanken och peppen. Kram!

   Reply
 • Anonym
  september 6, 2017 at 8:23 e m

  Förstår verkligen varenda rad du skriver! Fick min trea våren -16. Hade liksom du hittat kärleken till löpningen och fått till en sådan bra balans mellan god mat och träning och kunnat hålla fast vid den ett par år innan graviditet nummer tre överraskade mig.
  Sommaren och hösten -16 försökte jag mig på löpningen igen med med liknande resultat som du beskriver, ont i knäet och skör i kroppen… Besviken som tusan var jag tvungen att tagga ner!
  Men i februari slutade jag amma och kroppen kändes mer som vanligt igen. Sedan dess har jag lyckats hitta tillbaka till löpningen och kroppen känns precis som förr faktiskt! Lyckan är stor nu när jag sedan i somras kan springa lika långt och lika snabbt som innan min 3:e älskling kom!
  Jag är helt säker på att du också hittar tillbaka!! Det tar bara liiite längre tid än vad man har tålamod med

  Reply
 • Carolina
  september 6, 2017 at 8:53 e m

  Alltså prisa gudarna för Mammamage! Efter mitt andra barn började jag springa som vanligt, med.både urinläckage och sabbad höft som resultstat. Jag kunde lösa det genom kiropraktor och appen. trodde jag var bra. Nu efter tredje barnet , född 30 jan 17 , så kände jag att jag villr bygga upp kroppen, se pm det var någon skillnad. Jag ger dig dock ett innerligt tips- leta upp en mammagrupp med en pt som kör träning efter Mammamage! Att göra det enligt appen är bra men det är så mkt lättare när någon kan känna o se irl. Jag känner en sån stor skillnad! Är stark innifrån på riktigt och märker vilken avlastning en bra core ger för mammalivet. Nu springer jag som vanligt fast utan läckor o smärta. Hoppas du hittar något som funkar för dig! Älskar din blogg – fin, sann och verklig ❤

  Reply
  • Julia
   september 7, 2017 at 7:10 f m

   Taaaack får tips! Har hittat ett pass på friskis med fokus på core, borde ju funka tänker jag. Utbude här är sisa och jag får inte ihop tiden om ja ska åka iväg långt. Kör igång när Juno inte är så beroende av mig längre, typ om ngn månad kanske 🙂 KRAM

   Reply
 • Evelina
  september 6, 2017 at 9:22 e m

  O jag som blir otroligt peppad av att se att mammor vill komma i form.. blir vansinnigt trött på att alltid få höra att “men tänk att din kropp har burit dina tre små älsklingar ” JA det har den och nu vill JAG att denna underbara, för tillfället feta kropp ,ska orka vara en energisk och frisk mammakropp och förhoppningsvis farmorkropp om/i många år framåt. TACK julia ! Du kommer fixa det här, ge kroppen lite läkning så är du snart ute o springer igen:)

  Reply
  • Julia
   september 7, 2017 at 7:12 f m

   Eeeeexakt. Jag vill leva länge ( frisk och det tror jag att man kan påverka en del själv, en del inte ja du fattar ) och ha en massa energi till allt jag älskar att göra och alla jag älskar 🙂 Och då funkar ej kass kost, ond kropp och en massa övervikt för m i g . KRAM

   Reply
 • Maria Gustafsson
  september 6, 2017 at 9:25 e m

  Word!!! Jag tycker iaf att du verkar vara en toppen förebild, vem vill inte vara sitt bästa jag??? Mår man bra så orkar man mer, och kan vara en bättre mamma ! Gudarna ska veta att lite nagellack en måndag kan göra susen för humöret Tre barn här, så jag kan verkligen förstå att dina stunder blir få men ack så viktiga!! Kram Maria

  Reply
  • Julia
   september 7, 2017 at 8:14 f m

   Mmm exakt så. Nagellack är typ mitt bästa piff 😀 KRAM

   Reply
 • Malin Berg
  september 6, 2017 at 9:39 e m

  Du är så klok du Julia Jag beundrar verkligen dig och ditt sätt att omfamna dig och din familj. Verkligen min förebild.

  Reply
  • Julia
   september 7, 2017 at 8:15 f m

   Gullig du är, stort tack 🙂 KRAM

   Reply
 • Anonym
  september 6, 2017 at 10:01 e m

  Har haft liknande problem som du efter nummer tre, ont i ena höften.. Blev så depp o trodde aldrig mer att jag skulle kunna jogga.. Beställde i alla fall tid hos vårdcentralens sjukgymnast och det gav strålande resultat.. Fick bara tre övningar som jag gjorde varje dag, väldigt enkla utan redskap. Ett litet tips bara

  Reply
  • Julia
   september 7, 2017 at 6:59 f m

   Jasså det låter ju fantastiskt, tusen tack för tips 🙂 Kram

   Reply
 • Victoria
  september 6, 2017 at 10:19 e m

  Jag har för 2 månader sedan fött vår 5:e skatt och är precis där du är med en nyförlöst, skör kropp och ont i fogarna och ont i ena höften. Har haft det med de 3 yngsta barnen och till en del har jag tyvärr mig själv att skylla… har haft för bråttom att komma igång och det har bara gett bakslag och tagit längre tid. Sedan kan jag inte låta bli att gräva i trädgården och det gör saken ännu sämre Men kroppen har varje gång återhämtat sig bra när jag ‘skyndat långsamt’ Ta kontakt med en duktig sjukgymnast om det håller i sig med benet och knäet.. det är lätt att börja belasta fel ännu mer när man har ont. De brukar kunna bena ut problem. Och kör mammamage träning. Den är tråkig – kämpar med den själv. Snart har vi förhoppningsvis våra starka kroppar tillbaka… även om de såklart är förändrade efter flera graviditeter. Tycker att du har en sund inställning till hälsa… det är ju ett mycket större problem med folk som inte alls rör på sig tänker jag. Bry dig inte om allas tyckanden. Heja Julia!!

  Reply
  • Julia
   september 7, 2017 at 6:59 f m

   Stor grattis till femman, vilken lycka, så stort 🙂 Ja just trädgården hade jag glömt bort, den är ju en belastning den med Skynda långsamt får bli min grej 😉 Kram!

   Reply
 • Anonym
  september 6, 2017 at 10:24 e m

  Åh vad jag lider med dig. Jag fick trean 2013 och jag har inte hittat tillbaka än. Min mage står rätt ut, ser ut som jag är gravid. Jag döljer så mycket jag kan med stora kläder och känner mig inte alls bekväm. För mig är det promenader och cykling som gäller, men vad gäller vikten händer det ändå inget. Det sätter sig mycket i huvudet till slut, kanske din blogg med kloka läsare kan tipsa varandra. Jag har problem med bäckenet men läcker inte “tillräckligt” enligt läkarna för att kunna få hjälp. Provat mammas mage även jag, men för mig finns tyvärr ingen endaste liten muskel som hjälper mig. Åh vad jag önskar att ingen annan ska behöva drabbas, att få barn ska ju vara det absolut härligaste!

  Reply
  • Julia
   september 7, 2017 at 6:57 f m

   Men ÅH 🙁 ledsen jag blir av att läsa dina rader. Man vill ju ändå kunna känna sig bekväm och tillfreds med sig själv. Gällande vikten så tror jag att man får vara lite “hård” och köra strikt utan avkall på vardagarna om det ska ge resultat till en början i alla fall. Jättemycket grönt, vatten och fett ( ja du vet avokado, lax osv ). Försöka hitta bra matrutiner och det viktigaste av allt, vara mätt och äta sådant man själv älskar ( som är bra mat vill säga ). Jag tycker att du ska få ett andra utlåtande faktiskt. KRAM

   Reply
 • Anna
  september 6, 2017 at 10:27 e m

  Hej! Jag har haft samma typ av problem 40 år med 3-barn …för mej var de enda som fick de att vända var att jag köpte en crosstrainer..de blev värre med promenader ..nu varvar jag jogg och “trainern” och förblir smärtfri ..bara ett tips !lycka till med din träning mvh Anna

  Reply
  • Julia
   september 7, 2017 at 6:53 f m

   Ahaaa ok det är kanske väldigt skonsamt? Så bra att det funkar för dig. KRAM Julia

   Reply
 • Michaela smedberg
  september 6, 2017 at 10:28 e m

  Hej Julia, så bra skrivet och rakt! Alla vill vi ju må och känna oss bra, trivas i oss själva osv. De är ju grymt att vara en förebild åt sina barn där man visar att man tar hand om sin kropp sunt, men även njuter av livets goda smaker. Jag undrar hur folk som ger pikar kring detta ämnet…hur bra föredömen är de själva? Och spelciellt när dem pikar eller klankar ner på andra. Vad är det för någon slags förebild? Om vi ska prata om sånt. Men nog om de.. hoppas på att folk lär sig en vacker dag.
  Själv längtar lite varje dag åt att kika in här och se nån/några bilder eller ett mysigt blogginlägg som inspirerar mig och ger mig små funderingar kring saker och ting.
  Tack! Kramar Michaela. Må gott:)

  Reply
  • Julia
   september 7, 2017 at 6:52 f m

   Åh vad fint skrivet att du längtar lite varje dag, glad jag blir 🙂 KRAM

   Reply
 • Malin
  september 6, 2017 at 10:30 e m

  Skaffa bättre skor. Nike har andra som är mycke bättre. Jag har Nike Zoom Pegasus. De är de bästa jag nånsin haft. Och var rädd om dig.

  Reply
  • Julia
   september 7, 2017 at 6:51 f m

   Ja kanske ska prova, gillar dock dessa massor men det finns säkert bättre, tack får tips 🙂 kram

   Reply
   • Hilde Bjørkli
    september 7, 2017 at 11:21 f m

    Hei fine Julia!
    Tusen takk for din fine blogg, som er et lite, daglig pusterom for meg:-)
    Løping er verdens beste treningsform; frisk luft, naturopplevelser, uten utstyrshysteri og kjapt å få unna i en travel hverdag. Men sko med den beste dempingen du kan få, tilpasset din løpestil, er kjempeviktig. Kanskje en tur på Løplabbet kan være en god investering?

    Hilsen fra Nord-Norge

    Reply
    • Julia
     september 7, 2017 at 11:32 f m

     DET är en bra ide! KRAM

     Reply
 • Eva
  september 7, 2017 at 8:22 f m

  Hej Julia
  Haft liknande problem som du. Min räddning har varit en bra Osteopat som specialiserad på bäcken. Gillar inte naprapater. Efter två ggr så var jag så mkt bättre jag kunde börja jogga igen. Var väldigt sned efter burit barn på höften i många år. Påverkade både lårets utsida och knät att jag var sned inkroppen. Bytte även skor till ett par asics cayano. Kommer aldrig mer byta skor:-)

  Reply
  • Julia
   september 7, 2017 at 11:37 f m

   Mmm jag vill helst inte knäcka kroppsdelar. Dålig koll på osteopater…måste höra mig för. KRAM

   Reply
 • Anna
  september 7, 2017 at 9:29 f m

  Jag har haft samma problem. Sprang mycket men fick så ont. Gå till en naprapat! Vänta inte för det blir inte bättre av sig själv. De ger övningar så att du blir stark på de ställen du antagligen är svagare. Inget negativt med mammamage träningen men för lösning på problemen du beskriver tror jag mer på träning som är skräddarsydd till din kropp och fokuserar på att stärka där du nu har ont.
  Glöm inte bort att du är en otrolig förebild för dina barn genom att leva hälsosamt! Så bra!
  Fortsätt kämpa, kroppen blir starkare men det tar tid att återhämta sig efter graviditet och förlossning! Tycker dock att du ser helt fantastisk ut redan. Stor kram

  Reply
  • Julia
   september 7, 2017 at 11:35 f m

   Stort tack! Känslan är svag så det anger väl liksom ihop med det yttre. Ja allt hänger ju ihop. Kanske ska unna mig ett personligt upplägg som är anpassat efter mig. Ska fundera lite på det här. KRAM

   Reply
 • Rebecka
  september 7, 2017 at 10:17 f m

  Kul att läsa din blogg, min minsta son blev 7 månader i tisdags så rätt lika som Juno. Sen att försöka få in träning och bra mat i vardagen tycker jag bara är bra för barnen att de är uppväxta med det. Hade själv önskat att jag varit uppväxt i min familj med att träning är bra för hälsan, tur jag hittade min sambo som fått mig till att börja träna! För att orka med livet som småbarnsmamma så är träningen nödvändig för mig iaf, behöver inte vara så “hård träning” men att få komma ut en sväng och röra på sig gör mig så mycket piggare. Önskade att alla förstod att lite lagom träning och bra mat gör livet så mycket roligare för jag blir då 100 gånger piggare av det. Känner direkt då jag fuskat med träning och ätit lite för mycket skräp att kroppen inte mår bra av det. Hejja dig, hoppas du får till löpningen igen. Själv föredrar jag Pw med lite inslag av intervaller, springa upp för alla backar osv. kram

  Reply
  • Julia
   september 7, 2017 at 11:39 f m

   Håller sååå med dig! Är också glad att jag hittat rätt med motion och kost även om jag önskar att det var med mig sedan barnsben. Å andra sidan kan jag försöka ge mina barn det och i alla fall vara en bra förebild 🙂 KRAM och tack för att du delar med dig.

   Reply
 • Karin A
  september 7, 2017 at 10:31 f m

  Efter förlossningen med mitt andra barn kändes det som bäckenet var överkört och trasigt. Pojken vägde 4,7 kg så vet inte om det var en bidragande faktor. Har haft ont till och från efteråt i 3,5 år och gick då till en naprapat. Han förklarade att mitt bäcken är instabilt efter graviditet och förlossning och lätt kan “hamna snett”. För att stabilisera bäckenet är det träning och att stretcha ut musklerna som gäller. Annars drar musklerna ihop sig och “drar” bäckenet snett. Styrkeövningar i hemmet och stretch/yoga hjälper verkligen. Så mitt tips är att börja med detta för att sedan löpträna när bäckenet är stabilt.

  Tack för en fin och personlig blogg. Kramar

  Reply
  • Julia
   september 7, 2017 at 11:33 f m

   Tack för omtanke och väldigt bra tips. KRAM

   Reply
 • Veronica
  september 7, 2017 at 11:54 f m

  Jag har “bara” fött ett barn men även 7 år efter den graviditeten och förlossningen så har jag fortsatta problem pga den fruktansvärda foglossning som jag drabbades av under graviditeten. Direkt efter förlossningen så släppte smärtan i bäckenet som hade begränsat min rörelseförmåga sedan graviditetsvecka 18 – jag kunde inte gå i trappor, kunde inte böja mig för att ta på strumporna själv, tvingades vara sjukskriven och kände mig som fånge i mitt eget hem. När “alla andra” pysslade med babyrum, köpte fina bebiskläder för att förbereda inför kommande bebisen så satt jag bara och grät och började sömnlösa nätter redan så tidigt pga smärta. Men när bebisen var någon vecka kom smärtan tillbaka och jag kunde återigen knappt gå pga smärtorna och för att det “tog emot” liksom att röra benen som man ska rent fysiologiskt. Jag trippade som en geisha med små, korta steg.. Efter lång kamp med måendet och några år att försöka få ihop och komma ikapp livet på något sätt ( sömnen – jag sov inte en hel natt från graviditetsvecka 17-18 till min dotter var 2 år, bebis med kolik, blev helt plötsligt ensamstående mamma, arbetade heltid, skolade in på förskola, och hade smärtor som ibland var outhärdliga) så gick jag till kiropraktor. Och vad jag ångrade att jag inte gjort det tidigare! Efter behandling med någon veckas mellanrum i ca 6 månader så sprang jag Vårruset. Det var euforiskt att ens kunna röra sig så – jag hade tappat hoppet för längesedan! Då var “bebisen” nästan 3 år. Med tiden och stigande ålder så har problemen dock blivit mer påtagliga igen, trots regelbunden kiropraktik, men yoga har blivit min räddning! Just nu kombinerar jag yoga på klass 1 dag i veckan och försöker yoga 5 dagar per vecka hemma. Känner mig smidigare och starkare i kroppen även om det fortfarande är problem med bäcken och höfter. Jag måste lyssna på kroppen och har en längre startsträcka för de yogapositioner som kräver mer styrka eller hur man ska uttrycka det. Men det är OK. Jag har efter så här många år iaf landat i att jag kommer ha ont, det går inte att löpträna och promenader på asfalt fungerar inte i längden. Men det jag kan/klarar att göra räcker! Jag duger liksom, även om jag inte ser ut som kändisar i tidningen eller sociala medier, inte kan göra de yogaövningar som är “supercooola” och som dominerar sociala medier, Jag äter hälsosamt och motionerar i den utsträckning jag kan. Och jag har precis som du ingen strävan efter att helt utesluta det jag gillar att äta (var det någon som sa fika?) – god mat på helgen och en mysig söndagsfrukost med surdegsbröd och god ost och marmelad är min guldkant! Tror det gäller att hitta balansen och att vara snäll mot sig själv och börja där man är liksom. Med för höga mål i relation till vad kroppen klarar så blir iaf jag mest besviken på mig själv.. Och det är ju tråkigt 🙂 Det är så fantastiskt fint av dig, Julia, att du delar med dig av dina tankar och känslor på ett sådant här öppet sätt på bloggen. Du är verkligen en inspiratör – även om det kanske inte kändes så när du skrev just detta. Heja dig för att du är den du är!

  Kan förresten rekommendera boken Projekt perfekt : Om utseendekultur och kroppsuppfattning av Ann Frisén, Kristina Holmqvist Gattario, Carolina Lunde om någon är intresserad av forskning kring kroppsuppfattning. För mig var det värdefullt att ta del av och reflektera kring vad de kommit fram till och hur jag själv påverkas i större utsträckning än vad jag trodde av normer och värderingar kring kropp och utseende.

  Reply
 • Anna-K
  september 7, 2017 at 2:48 e m

  Sunda Julia! med bra inställning till träningen( däremot gillar jag inte när man tar hjälp av kliniker där man tar till / knivar / sprutor m m inte alls sunt) men att se rörelse , som ett sätt att komma i form, hurrar…… jag extra för du JULIA !!!!! är en härlig före- bild för unga mammor och andra. Äkta genuin och galet vacker på ett naturligt sätt. Kram och fin helg på dig

  Reply
  • Julia
   september 8, 2017 at 6:49 f m

   Tack vad fint och snällt skrivet! Jag lägger ingen värdering i hur man väljer att göra med sin egen kropp men det här är mitt sätt att ta hand om den 🙂 KRAM och detsamma till dig!

   Reply
 • Sara
  september 8, 2017 at 7:52 f m

  Du ger så mycket inspiration och är en förebild för mig, kloka fina ord alltid! Kram!

  Reply
 • Jessica E
  september 8, 2017 at 6:43 e m

  Håller helt med dig att allt hänger ihop och att man måste få känna sig nöjd med sin kropp utan att man blir skammad!! Det handlar ju om att känna sig stark, att orka och att hålla sig frisk…!! Inte att platsa i storlek 0..
  Jag löptränar och har fått mycket hjälp både med min magdelning och med min dåliga hållning (vilka hänger ihop..) på totalkropp nere vid Liljeholmskajen. Jag kan varmt rekommendera dem och då särskilt Maren som är Mamma-mage utbildad! http://www.totalkropp.se/ Ring henne! Jag önskar jag hade gjort det mycket tidigare! Har fått så mycket aha-kunskaper/upplevelser och för första gången sedan 3:an föddes för fyra ¨år sedan har jag sett resultat på magen och min delning som gått från 2,5 fingerbredd till 1 fingerbredd..

  KRAM

  Reply
  • Julia
   september 8, 2017 at 7:25 e m

   Tack snälla för tipset. KRAM

   Reply
 • Jessica E
  september 8, 2017 at 6:45 e m

  Håller helt med dig att allt hänger ihop och att man måste få känna sig nöjd med sin kropp utan att man blir skammad!! Det handlar ju om att känna sig stark, att orka och att hålla sig frisk…!! Inte att platsa i storlek 0..
  Jag löptränar och har fått mycket hjälp både med min magdelning och med min dåliga hållning (vilka hänger ihop..) på totalkropp nere vid Liljeholmskajen. Jag kan varmt rekommendera dem och då särskilt Maren som är Mamma-mage utbildad! http://www.totalkropp.se/ Ring henne! Jag önskar jag hade gjort det mycket tidigare! Har fått så mycket aha-kunskaper/upplevelser och för första gången sedan 3:an föddes för fyra ¨år sedan har jag sett resultat på magen och min delning som gått från 2,5 fingerbredd till 1 fingerbredd..

  Reply
 • Emelie
  september 13, 2017 at 11:12 e m

  Jag gillar verkligen dej Julia! Du verkar vara en sån underbar människa och jag blir alltid alldeles glad och harmonisk när jag läser din blogg! ♡ Strunt i vad dumma människor skriver.
  Jag laddade själv ner appen Mammamage efter att jag fått mitt tredje barn och jag tyckte den var jättebra. Jag hade rätt delade magmuskler och försökte mej på vanlig träning men det gick inte alls. En kvinna som höll i träning för mammor sa att det var jätteviktigt att först bygga upp kroppen inifrån innan man kunde gå tillbaka till vanlig träning. Annars försrör man sig själv. Jag hade tyvärr dock inte möjlighet att gå på hennes träningar men laddade som sagt ner appen och den var kanon! Jag fick tillbaka magmusklerna som gick tillbaka och kände mej mycket starkare och fick även bättre hållning! Så jag önskar dej stort lycka till! ♡

  Reply
  • Julia
   september 14, 2017 at 9:30 e m

   Tack snälla för att du delar med dig! Jag har fått fatt i en grupp för nyblivna mammor och börjar träna nästa vecka. Så spännande och roligt 🙂 KRAM

   Reply

Leave a Reply