Meny
högtider

Hej 2023!

Hej vännerna,

Efter ett långt och vilsamt jullov så blev jag sjuk allra första jobbdagen. Jättesjuk. Men precis som i vanlig ordning så är jag redan så mycket bättre men unnar mig en dag till av vila. Sådant som jag är ganska dålig på men inser är ett måste.

I tisdags när jag blev sjuk så tänkte jag att det är något allvarligt. Hade känt mig kraft och orkeslös i säkert en vecka innan. Sådär så att jag var tvungen att sätta mig ner en stund efter att ha diskat till exempel. Och samma dag jag fick hög feber och alltså blev sjuk så höll jag på att svimma på min väldigt lugna lilla prommis här på gatan. Fick sätta mig ner på marken. Tänkte direkt att det är nu jag kraschar. Det är nu jag på riktigt får höra orden “Julia du är utmattad” från någon läkare. Blev så rädd att tårarna brände när jag väl var hemma.

Sedan kom frossa och feber. Lättnaden alltså! Bara något virus som kämpat på för att däcka mig. Pjuh. Hälsan är allt. Sedan har man förstås inte alltid den stora turen att vara frisk. Men kanske är det först och främst det där med att ta hand om sig själv och få må bra så mycket som möjligt som är själva grejen.

Okej nog om det.

Här kommer några bilder från vårt jullov. Ett lov som spenderades mestadels hemma då nästan hela familjen varit krassliga i omgångar. Vi har spelat sååå mycket, lagt pussel, ätit, fikat, sett på film och bara varit. Otroligt skönt och mysigt.

Julafton och sedvanlig liten julaftonsprommis. Vi fattade beslutet ingen kyrka inget dopp. Klokt. För Juno blev hängig framåt eftermiddagen.

Julmatsförberedelserna.

 

Men vi led inte direkt någon brist på mys.

 

Och de som orkade klädde sig fint.

 

Alla orkade ta för sig av gottebordet i alla fall!

 

Och var glada och nöjda med sina julkpappar. Här ser ni en av mina. Bortskämd med råge i vanlig ordning. Nu har jag på riktigt en samling av Carl Eldh. Älskar älskar älskar!

 

 

Frostigt, snö och en sörja av gegga om vartannat när det kommer till vädret hos oss.

 

Räddningen i sörjan och geggan är ljuset. Det är på riktigt makalöst här på Gotland.

 

Utflykt med dopp! Jag är ju en väldigt harig person. Men inte när det kommer till såna här saker. I bara och sen kommer det stora njutet av att känna det iskalla vattnet som omsluter hela kroppen.

Fårö!

Nyårsafton!

Carlos tur att vara hängig men glad för det!

I vår blivande matsal. Kommer bli hur bra somhelst. Diskmaskin och plats för hela familjen att äta samtidigt.

Vi åt pizzor och konstaterade att förra nyårsafton nog var den sista hela familjen samlad. Stora barn, med egna liv. Hur kunde det gå så snabbt! På natten bedrev jag taxiverksamhet.

 

Hoppas ni haft en fin och vilsam julledighet. Nu siktar jag på ett nytt år som gärna får vara ganska så vilsamt rakt igenom faktiskt. Med facit i hand så kan jag konstatera att det varit för mycket turbulens 2022. Men vi har verkligen gjort allt i vår makt att förändra och skapa förutsättningar för en tryggare tillvaro och lugnare vardag. Och det är något jag är oändligt tacksam och lycklig för. 2023 kommer garanterat att innehålla många många lyckliga stunder, för det gör livet alltid. Bara man stannar upp, och passar på att njuta av dem.

Puss!

Julia

+2

2 Comments

 • Ellinor
  januari 12, 2023 at 7:48 e m

  Oj, trist att ni varit sjuka. Det har varit samma här. I karantän sedan den 22:a december och med en nära på Covid IVA under både jul och nyår. Till sist insjuknade jag själv också och är fortfarande inte kry. Önskar oss båda ett tillfrisknande! God fortsättning!

  Reply
  • Julia
   januari 16, 2023 at 1:57 e m

   Jag blev frisk supersnabbt tack och lov, hoppas du kryat på dig nu 🥰

   Reply

Leave a Reply