Meny
Huset på Gotland / Kök

Köket på Gotland

(Inlägget innehåller reklamlänkar)

Godmorgon gullisar!

Det här blir det första inlägget om köket på Gotland. Få inte panik nu bara. För det är ungefär så långt ifrån ett kök man bara kan komma idag.

Men jag dömmer om hyllor med vackra konsoller, stänkmönstrad tapet, ett skafferi fylld till bredden med vackra burkar, travar med vävda linnehanddukar, doften av nybakat bröd, lite får trångt kring matbordet, en ranglig blekrosa pelargon på fönsterbrädan, drömmarna om ett växthus som vi kliver rakt in i från köket och en tallrikshylla. Jag kommer att ge mig in i den här fighten som om det gällde livet. Vi är inte överens här hemma om tallrikshyllans vara eller icke vara. Inget kök på Gotland utan en tallrikshylla väl? Tänkte väl det hehe…

Ok nu tycker jag att vi tar en titt in i köket. Förebilderna tar vi när det är färdigt. Lite klassiska före och efter ni vet. Nu är allt nedrivet förutom taket som inte hunnits med. Det ska också väck.

IMG_1356

Här står jag i hallen och tar en bild. Till vänster ett utrymme som vi ska platsbygga klädförvaring på och till höger ett badrum. Riktigt stort faktiskt. I min värld i alla fall.

IMG_1357

Öppningen är ett skafferi som var igentäckt. Inga härliga orginalhylor kvar eller så dessvärre men det kan vi ju göra fint ändå tänker jag. Så drömmigt med ett skafferi.

IMG_1358

Här vinklar jag telefonen åt vänster och där ser ni platsen får själva köksinredningen. Skåp, spis och så.

IMG_1359

Vedspisen blir inte kvar utan byts förmodligen ut mot en mer tidsenlig. Jag tycker att den är jättefin men det är i princip ovärt att göra i ordning den fick vi veta efter konsultation.

IMG_1360

Nu står jag framför vedspisen och ni ser ingången till skafferiet och skymtar där det som ska bli badrummet. Skafferiet var pluttigt och vi tänkte stjäla lite badrumsutrymme för att få den rymligare.

IMG_1361

Det blir ett L format kök.

IMG_1364

Ser ni framför er? Nä inte jag heller hehe…just nu känns det som ett superstort projekt som jag inte riktigt vet hur vi ska ro iland. Ni vet huset har varken avlopp eller vatten ens.

IMG_1365

Här har det brunnit eller? Ser så ut i alla fall. Här tänker vi oss kyl och frys…vet inte. Känns inte optimalt men blir nog så ändå.

Ja det var status kök just nu, och här kommer lite köksinspiration!

collage

collage 1

Kakel – Gysinge 

Beslag – Byggfabriken

Stol – Ellos

Fruktkorg – HM

Duk – HM

Vas – Stockholms Auktionsverk 

Tapet – Sandbergs

Bästa kokboken – Adlibris 

Loppisfynd i mängder!

 

Nu ska vi susa iväg och faktiskt köpa oss ett kök. Fortsättning följer.

puss

Julia

 

0

17 Comments

 • Nina
  juli 19, 2019 at 7:46 f m

  Jodå. Jag ser det 🙋‍♀️ Kommer bli så fint! Du menar att ni redan ska köpa köksstommarna? Snabbt jobbat. Fin fredag till dig!

  Reply
  • juliak
   juli 19, 2019 at 8:02 e m

   Ja men precis, nu är stommarna köpta 😅🥰

   Reply
 • Theres
  juli 19, 2019 at 8:37 f m

  Vilka ljuvliga dörrlister!!! Kommer bli så fint i köket när det blir färdigt!

  Reply
  • juliak
   juli 19, 2019 at 8:03 e m

   Hoppas🥰

   Reply
 • Emma
  juli 19, 2019 at 8:46 f m

  Vad fint det kommer bli! Angående vedspisen så överväg att behåll. Vi har en likadan i vårt sommarhus som jag var millimeter från att slänga ut och byta till annan men vi behöll och det är jag så glad för! Den värmer helt otroligt, bröden och inte minst pizzorna blir ljuvliga och iom att det går att lägga in betydligt större vedträn än i mer traditionella så hålls värmen superbra. Vi använder vårt hus året om och det finns inget bättre än att tassa ned på trägolvet en ruggig höstdag och känna värmen från spisen. Man kan köpa ny lera och lägga, hur enkelt som helst,

  Reply
  • juliak
   augusti 24, 2019 at 10:04 e m

   Vi behåller vilket jag är sååå glad för. Vi var oense om dess utseende men jag gillar både utseendet och att den är så stor. TACK för input. Hoppas vi hittar delar att laga den med. KRAM

   Reply
 • Ann-Christine
  juli 19, 2019 at 10:47 f m

  Heeej, jag ser precis hur fint det kommer att bli, hehe ♥ Vi har liknande kakel som Gysinges i vårt kök. Så fiiint i ett lantligt kök!!
  Spännande att följa hur det kommer bli och hur ni kommer fylla huset med alla vackra saker (och ska fylla på i min webbshop så kanske du hittar nåt fint loppisfynd där också hahaha

  //

  Kram Anki

  Reply
 • Siv
  juli 19, 2019 at 11:29 f m

  Spännande! Stort jobb, men jag är övertygad om att du med din energi och känsla för färg och form kommer att få det riktigt fint! Lycka till! / Siv

  Reply
  • juliak
   augusti 24, 2019 at 10:05 e m

   Tusen tack Siv! KRAM

   Reply
 • Sofia
  juli 19, 2019 at 7:54 e m

  Alltså vad fint det kommer att bli! 😍 Fota mycket och låt oss ”hänga med” på resan.

  Måste säga att jag beundrar dig/er så mycket. Har mellan raderna förstått att din väg inte alltid har varit så enkel att gå med sjukdom i din familj, din pappa som gick bort och relationen med din mamma som verkar vara lite svår.

  Själv har jag också sjukdomar av flera slag i familjen samt en oerhört komplicerad relation med mina föräldrar etc. Allra oftast är jag glad och lycklig över det jag ändå har fått, men ibland sörjer jag det som skaver. Och det måste man få göra, så klart. För mig är du dock en brinnande inspiration vad det gäller att leva fullt ut, gå sin egen väg och hitta glädjen i det man har möjlighet till. Varm kram!

  Reply
  • juliak
   juli 19, 2019 at 8:02 e m

   Vilken fin hälsning, tack för att du delar🥰 Så är det. Jag (alla?) har mina sorger och ja det skaver. Väljer glädje och tacksamhet allt som oftast. Sköt om dig! Kram

   Reply
 • M
  juli 19, 2019 at 10:06 e m

  Finaste Julia!⭐️

  Detta kommer bli såå superfint och härligt! Vatten och avlopp kommer minsann att dras in och ja, visst kan man se hur bra allt blir till slut, huset är ju så mysigt. Alla borde vi ha en superman 🔨💪👍som Carlos hemma som fixar och donar och kan allt, lyllo Dig😀

  Apropå kyl och frys så kan man skippa kyl och frysskåp, istället för L form , kör en köksö framför tegelväggens skåp med kyl och fryslåda istället, då kan en tallrikshylla sättas på den väggen där de skulle stå😂😂hehe

  Vi kvinnor är sååååå smarta!😍😘🤗👯‍♀️

  Reply
  • juliak
   september 5, 2019 at 10:11 f m

   Haha älskar din planering. Jag kommer att snö in en hylla oavsett. Punkt. KRAM

   Reply
 • inger
  juli 19, 2019 at 10:29 e m

  Finaste lilla Julia
  Det här huset kommer bli såå fint . Du har ju väldigt bra smak förstår bara inte hur du orkar
  Två underbara hem (snart ). Och fyra barn. Och vad jag förstår..Ingen värre hjälp med något
  En superduktig man har du. Ha det nu alldeles fantastiskt. Kraaaam Inger

  Reply
  • juliak
   september 5, 2019 at 10:03 f m

   Tack sötaste Inger! KRAM

   Reply
 • Caroline
  juli 20, 2019 at 11:58 f m

  Alltså! Orimligt pepp på detta!
  Delad glädje är dubbel glädje ❤️

  Reply
  • juliak
   augusti 24, 2019 at 10:02 e m

   Haha en av våra standadfraser här hemma, delad glädje dubbel glädje…Men stämmer ju. KRAM

   Reply

Leave a Reply