Meny
Jul / Recept

Mumsiga recept till jul!

Här kommer några favoriter i repris, väl värda att göra om och om igen tycker jag.

 

dsc_9293

SAFFRANSSNITTAR

Försvinnande goda saffranssnittar! Småkakor hör julen till. Perfekt att frysa ner också och mumsa vartefter även på det nya året.

 

batch_img_0001

RECEPT KNÄCK

Bästa knäckreceptet. Efter den har jag kokat sedan urminnestider bokstavligt talat. Varje år är det så spännande med moment hälla knäcken i de små pappersformarna…det gäller att hålla tungan rätt i mun.

 

batch_img_8765-1

RECEPT KNÄCKEBRÖD

Det här knäckebrödet är mitt bästa. Så delikat och väldigt enkelt att sno ihop. Vill börja det nya året med en rejäl laddning för den går åt kan jag meddela…Väldigt trevligt tillbehör på julbordet också till goda ostar och marmelad.

 

batch_img_8958

RECEPT PEPPARKAKSBOLLAR

Jag tycker att de är trevligt att mixa upp gottigheterna med nyttigheter också. Som är goda förstås. Allt som smakar peppis är gott om ni frågar mig.

 

batch_img_9633

RECEPT SAFFRANSBULLAR

Saffransbullar med fyllning är det mumsigaste tycker jag. Mycket smör och mandelmassa…mmm! Jag har ett gäng påsar i frysen med bullar att njuta av under jullovet.

 

dsc_0292

RECEPT VEGETARISK SAFFRANSGRYTA

En näringsrik, god och vintrig gryta med smak av saffran. Enkel mat är det bästa som finns. Jag tycker om att laga mat men inte i timtal. Vilket sällan behövs när man lagar vegetariskt. Prova den här i mellandagarna vettja!

 

dsc_9835-tile-2

RECEPT PÄRLANS KOLA

Det finns ett krav på mig inför jul. Ganska skönt ändå med bara ett…och de är att koka minst två satsa med Pärkans kola. Vår favorit är med smak av pepparmint. Bli inte rädda för att de är två moment. Plättlätt, jag lovar. Och så värt.

 

dsc_0175

RECEPT KARDEMUMMASNITTAR

Ännu ett recept på snittar. Men det är ju så himla tacksamt. Och jag älskar bakverk som går att frysa in.

 

batch_dsc_2575-3

RECEPT ETT ENKELT BRÖD

Det här brödet bakar jag alltid till jul. En tradition och ett recept som väljer mig hela året som ni säkert vet om. Bröd är ett så viktigt inslag tycker jag på julbordet. Ska ni baka ett endaste bröd någonsin, baka det här.

 

mari-eriksson-photography-hdr-4

 

RECEPT SOCKERKAKA MED SMAK AV CHOKLAD

Maris delikata sockerkaka är ett himla trevligt inslag till jul. Vacker och magiskt god.

 

puss

Julia

0

No Comments

    Leave a Reply