Meny
Julia K i media / Livet på landet / Växthus

Här jobbas det minsann!

DSC_1606

DSC_1610

DSC_1611

DSC_1615

DSC_1618

DSC_1621

DSC_1622

Så var fredagen gjord. Eller ja det som var inplanerat. Resten blir vad det blir och jag kan säga såhär. Totalt har nog barnen en miljon prickar tillsammans. Minst. Ingen liten lätt variant här inte.

Förmiddagen gick åt till fotografering och intervju. Känner mig hedrad och stolt över att få vara med i det här sammanhanget och på det här sättet. Det är ett alldeles nytt lokalmagasin och det blev ett porträtt av mig och mitt yrke.

Fick faktiskt häromdagen en sur kommentar just om mitt jobb, eller icke jobb… Jag vet minsann inte inte hur det är att jobba på riktigt tydligen med mera. Hmm jovars dels har jag en akademisk utbildning och har arbetat inom skolvärlden både på fritids och som klasslärare. Jag har även jobbat i inredningsbutik, och som försäljare. Minns ni telemarketingbranschen och när man fick erbjudandet från Telia att välja tre nummer att ringa gratis till? Det var jag hehe…som ringde precis den där tiden på kvällen man inte ville bli störd på. Ah just, höll på att glömma. Har även arbetat inom vården på Gärdets sjukhem. Omvårdnad av äldre. Himla tungt arbete faktiskt. Men oerhört givande och nyttigt, det borde alla prova på. Hann med att vara personlig assistens också åt en kvinna som fått stroke innan jag var färdigutbildad lärare.

Så att visst har har jag jobbat och jobbar än. Är en riktigt arbetsmyra faktiskt på alla plan så det är himla bra att jag har en stor familj att ta hand om också. Annars hade jag nog jobbat varje vaken minut.

Hur framtiden ser ut i min bransch vet jag ju ingenting om förstås. Jag hänger med så länge jag kan och jag älskar det. För det gör jag verkligen just nu, älskar mitt arbete av hela mitt hjärta och tur är väl det eftersom jag mer eller mindre jobbar jämt på ett sätt.

Ett litet sidospår, fick feeling. Men åter till dagen. Juno fick hänga med idag och med en kanna vatten och plantor höll hon sig sysselsatt en lagom stund så att vi kunde få det sista gjort.

Helgens planer inställda och det blir en stillsam tillvaro hemma. Tycker så synd om särskilt Noell och Elle som är riktigt dåliga och missar massa roligheter både på skolan och under helgen.

Jag vill få ut en del av plantorna i växthuset. Tomaterna lär ju reda sig men är osäker på Dahliorna…

Ok njut nu helgen och vill ni så får ni gärna berätta om era helgplaner. Så mysigt att få ta del av tycker jag.

puss

Julia

0

5 Comments

 • Inger
  maj 24, 2019 at 4:21 e m

  Finaste lilla Julia
  Varför ska du behöva försvara och förklara dig? Folk är bara avundsjuka på dig för att du är så duktig med allt. Ha en underbar helg trots alla prickar
  Kraaaam Inger

  Reply
  • juliak
   maj 29, 2019 at 9:50 e m

   Tack Inger 🙂 KRAM

   Reply
 • Birgitta
  maj 24, 2019 at 9:25 e m

  KryaKram till alla sjuklingar 🥰 Själv sitter jag bland flyttkartonger, fröer o blomgjord i en “salig röra”
  Sparas ..slängas eller skänkas..ja ja du vet 😂 Men på måndag får jag Nyckel till mitt lilla Gårshus🏡 och lyckan pirrar….o Du Lycka Till med Gotland !!

  Kram Birgitta i Hjo

  Reply
  • juliak
   maj 29, 2019 at 9:49 e m

   Åh vad mysigt och härligt stort grattis till dig. KRAM

   Reply
 • Erica
  maj 25, 2019 at 9:27 e m

  Vad roligt att fixa i växthuset, dahlior är mina absoluta favoriter! 😊
  Lördagen har för mig bestått av en tur till Marstrand. Köpte med oss bullar på Bergs konditori och gick vandringsleden runt ön – supermysigt! 😊
  Imorgon blir det lite firande av mor min tänker jag 🙂

  Reply

Leave a Reply