Meny
Julia / Julia K / Kläder / Mat / Shopping / Sommar

På vift!

IMG_8323

Dagens jag. En av mina absoluta tröjfavoriter från COS inköpt för några år sedan och klänningen är en småblommig från Noa Noa, också den några år gammal.

IMG_8329

NK skyltningen alltså…

IMG_8328

Hjälp så härlig, ser ni?

IMG_8335

Butikerna är fullproppade med Juliaklänningar just nu! Älskar!

IMG_8317-tile

Godaste lunchen på länge!

IMG_8331

Ränder i blått och vitt. Finaste jag vet om.

IMG_8333

Hej finisar!

Idag har jag varit på vift. Lite jobb och mycket mys. Bra fördelning på en dag!

Äntligen är min Islandsvän Sandra här. Hon smet från sina måsten ( hon är i stan för jobb ) och så tog vi en dag på stan. Bland studentflak och ganska så kalla huvudstadsvindar.

Vi avhandlade allt viktigt. Några tårar fälldes bland skratten i vanlig ordning och allt var precis som det skulle.

Och shoppade gjorde vi också. Funkar finemang med att parallellt avhandla livet och gå runt i favvisbutikerna.

Jag hittade två urfina klänningar som var så himla mycket jag. Några reafynd från & Other Stories och två HM bikinisar köpte jag också.  Lite till barnen i klädväg och så hittade jag små avslutningspresenter också som de ska få så fort sommarlovet tar vid. Så värda att firas!

 

Lunchen åt vi på Tures och den var magisk. En karibisk tallrik. Grillad ananas, spett med tre olika sorters kött, mangosalsa, sötpotatispommes ( jag dör så goda ), en slags coleslaw med kareliska influenser och sådana stora kokosflagor strösslade över hela tallriken. Ja just allt serverades på ett stort palmblad.

Det enda, som egentligen inte är så himla “enda” som störde lunchlyckan var alla rökare. Alltså jag står seriöst inte ut, så sjukt äckligt på alla sätt och vis. Idag finns det ju faktiskt alternativ om man nu prompt vill förgifta sin kropp som i alla fall inte stör andra. Så. Nu fick jag det sagt också *surtant*. Men annars, så himla himla gott och total ycka för en som brukar köra fil och granola till lurre om vardagar haha.

Finkaffe gånger två hann vi också med.

Åh jag är uppfylld sådan härlig energi!

Nu ska jag göra i ordning frökenpresenter till förisfröknar för imorgon går Belle sin sista dag. Sommarlovet är alldeles snart här.

Och så såg jag att nu har jag att göra här i kommentatorsfältet. Mängder av härliga hälsningar har trillat in och jag ska godkänna alla alldeles alldeles snart och svara på alla frågor!

Sköt om er!

kram

Julia

0

No Comments

 • Charlotte
  juni 9, 2016 at 7:39 e m

  Var kommer dessa fina klänningar ifrån som du visat? 🙂 och den randiga blusen? Var helt min smak också 🙂

  Reply
  • juliak
   juni 9, 2016 at 8:24 e m

   Oj skrev jag inte det? Måste vara glömskast i världen 😀 Bägge är klänningr och kommer från Zara. HUR fina som helst! Kram J

   Reply
 • Sophie
  juni 9, 2016 at 8:39 e m

  Åh, vad har du för fina tips till frökenpresent? Min son ska snart sluta på sin avdelning och skulle så gärna vilja tacka med något fint och lite speciellt. Tack!

  Reply
  • juliak
   juni 10, 2016 at 6:27 f m

   http://juliak.metromode.se/2013/05/30/frokenpresenter/

   Annars tycker jag att en hamamhandduk är en himla mysig sommarpresent! Ticking strupes har ljuvliga handdukar, har du sett dem?

   Här blev det denna gången väldigt många presenter så alla barnens fröknar får ngt ätbart ( lite finare chokladparliner ) och ngt köksaktigt, redskap, glassformar, linnehandduk osv.

   Kram!

   Reply
 • Helen
  juni 9, 2016 at 10:03 e m

  Å så fina kläder och bilder! Wow vilken tårta!! Vad har du för strl på zara klänningarna? vill du visa tösernas kläder/presenter/dina bikinisar?
  T får baddräkt från pomp och madmoiselles målarbok imorgon efter skolavslutningen och för H blir det bamse för de yngsta sista numret. tack för tipset på milk copenhagen, blev lite reaköp både där och på pomp som de får lite senare. Kram kram/h

  Reply
  • juliak
   juni 10, 2016 at 6:24 f m

   Den utan ärm är small och den med ärm medium då de inte fanns ngn small kvar, de är rymliga. Jepp jag visar! Har faktiskt köpt sommarlovspåslakan också att bädda rent med, tänkte att de blir mysigt då barnen tycker om rumspiff. Kram J

   Reply
 • Helen
  juni 12, 2016 at 1:51 f m

  Tack Julia, å visa gärna påslakanen oxå. Jag har såå svårt att hitta fina, särskilt till oss själva. Skulle önska att hemtex gamla bäckebölja kom tillbaka.

  Reply
  • juliak
   juni 12, 2016 at 8:07 f m

   Absolut! Det är inga som jag själv skulle sova i men passar respektive barn himla bra. Tänker att de blir sommarlovspåslakan 🙂 Själv sover jag allra helst i linnelakan eller våra supergamla blommiga från Ikea. Kram

   Reply

Leave a Reply