Hej finisar!
Vi har varit iväg på kyrkis och nu ska vi slänga i oss en lunch och gå ut. Hej maj alltså! Man blir ju alldeles till sig och lyckligast av värmen. ljuset och solen. Energin är på topp!
Förra veckan så kom ett bud från Lithells Matakuten till oss med en stor prasslig papperskasse. Fylld med middag och lite till. Och vilken middag det blev sen då. Vi tar en titt. Och så ska ni få receptet. Glazen var magiskt god, prova den! Och gulbetor. Varför använder jag inte det oftare? Fick sån feeling för gulbetor att jag inhandlat frön som ska sättas i kökslandet. Till barnen fanns också “vanlig” korv. Trevligt med inslag av grönsaker i korven tycker jag.
Bokspånsrökt grillkorv med svartpepparglaze och färskpotatissallad med gulbeta.
4 portioner :
• 4 Lithells grillkorv bokspånsrökt
Svartpeppar glaze :
• 1 vitlöksklyfta
• 1/4 äpple, tärnad
• 1 1/2 dl råsocker
• 1/2 dl äppelcidervinäger
• 1 tsk grovmalen svartpeppar
• olja & salt
Somrig färskpotatissallad :
• 300g kokt färskpotatis, skivad
• 250g kokta gulbetor, klyftade
• 100g färsklök, skivad
• 1 dl basilikablad
• 30g ruccola
• 1 msk pressad citronjuice
• 2 msk olivolja
• flingsalt
Gör såhär :
- Koka potatisen & gulbetorna
- Blanda ingredienserna till potatissalladen och smaka av med flingsalt.
- Blanda sedan ner färskpotatisen & gulbetorna i salladablandningen.
- Gör svartpepparglazen genom att fräsa vitlök & äpple i en kastrull på medelhög värme i lite olja.
- Tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt koka i 5 minuter.
- Häll upp i en mixer & mixa slät.
- Grilla eller stek korvarna & pensla på med svartpepparglaze ( alltså att pensla räckte inte för mig, jag doppade och doppade och doppade på grund av sååå god ) & servera med den somriga potatissalladen.
HÄR finns fler recept och middagsinspiration.
kram
Julia
No Comments