Meny
Livet på landet

Om våren!

Om våren känns allt plötsligt lite ljusare och lättare. En känns av styrka infinner sig hos mig. Jag överlevde vintern. Jag tänker att vi nordbor är bra fantastiska ändå lever och överlever. Det är inte så lätt i ett kyligt mörker alla gånger. Även om jag personligen älskar alla årstiderna så känner jag lika varje år, hur orkade vi med mörkret egentligen?

Nåväl. Våren är kommen och jag kan inte minnas att jag känt mig såhär pepp och pirrig någonsin faktiskt. Jag har som en trygg barndomskänsla vilandes över mig. Kan inte beskriva det bättre men så känns det. När jag var lite så älskade jag att odla, måla, skapa och pyssla. Och kanske är det just därför jag får den trygga fina härliga känsla inom mig som är så lycklig. Att jag faktiskt får göra allt det där som jag älskade att göra som barn.

På slöjden snickrade jag blombord som släpades hem till flickrummet. Vitmålade givetvis. Jag petade ner frön i små krukor och tiggde till mig en kolonilott när jag var 11 år gammal. Så himla mycket Julia då, så himla mycket Julia idag. Åren har gått, men jag är jag.

Ooookej det spårade lite hehe…men ville beskriva min fina känsla inombords för er.

Här kommer lite sådant härligt älskvärt som jag tänker mig att göra om våren.

img_0408

dsc_0020-2

Fira Påsken. Precis lika kravlöst och mysigt som alltid. En favorithögtid. Vi bakar små marängbakelser med lemoncurd och viker fågelbon av servetter.

dsc_0219-tile

Så så och så tänker jag göra. Ner med frön i jorden minst varje helg nu. Jag tänker fylla varje tom liten plätt med blommor och ätbart. Åh ljuva trädgårdstider. Det här sår jag i år.

img_5430-tile

batch_img_5436

Växthuset ska få sig en rejäl vårstädning. Ska gno rent fönster och fönsterbrädor. Sopa undan jord på det vackra stengolvet.

batch_img_6013

fullsizeoutput_29b6-tile

Vi ska skörda rabarber. Och baka de allra godaste småkakorna som finns i hela världen. Rabarbersnittar.

batch_img_5837

Plocka små gulliga trädgårdsbuketter.

batch_img_3127

Skapa. Penslarna och färgen står alltid redo i min lilla ateljé. Nytt namn på min arbetsplats. Ateljé passar mig bättre. Där jag sitter och skapar.

dsc_0111-2

Loppisfynda massor! Alltså massor. Orimligt pepp faktiskt.

DSC_0457

Leva idag. I stunden. Och låta drömmarna omfamna mig varsamt och sådär snällt. Drömmar är härliga. Och tar inte bort känslan av tacksamhet och att leva i det som är just nu.

img_7740-tile

Jag säger hej till min sommargardeob! Älskad och efterlängtad. Riktigt spännande att se vad som finns i den varje år. Minnet är som bekant väldigt bra men kort…

img_0567-tile

Gå på små prommisar längs slingriga grusvägar med barnen. Bästa helgnöjet. Vi går inte särskilt långt men vi letar vårtecken, stannar upp när en fjäril fladdrar förbi och plockar små buketter med vitsippor. Ljuvligt.

 

Det är vad jag vill göra om våren.

Vad vill du göra?

puss

Julia

0

8 Comments

 • c
  april 2, 2019 at 11:22 f m

  Låter helt underbart och vill göra samma likadant som dig. Min största inspirationskälla och när livet ibland känns tufft tittar jag i ditt arkiv på härliga sommarbilder, nybakat och blommiga tyger.

  Reply
  • juliak
   april 3, 2019 at 11:51 f m

   Vad otroligt glad jag blir för dessa rader. KRAM

   Reply
 • Sandra Grankvist
  april 2, 2019 at 6:37 e m

  Åh men jag vill också göra precis allt det där. Låter ju helt magiskt! Är också alldeles sådär lite orimligt pepp på våren detta året! Och påsken ska vi inte ens tala om, får man börja påskpynta på direkten?! Längtet alltså!

  Reply
  • juliak
   april 3, 2019 at 11:50 f m

   Jaaa det får man 😀 KRAM

   Reply
 • Mikaela
  april 5, 2019 at 11:13 f m

  Åå så härligt och mysigt inlägg.
  Blir om det går ännu mer pepp och sugen på våren och allt som komma ska.
  Jag är ju lite som dig där, är nog därför jag gillar din blogg och dina inlägg så mycket för det ger inspiration. Ska njuta av vädret och allt som spirar och börjar blomma!
  Njuta orimligt många koppar kaffe på trappen och ute.
  Fixa min köksträdgård och plantera.
  Mysa med fåren och släppa dem på bete.
  Vara i naturen med familjen.
  Vårstäda.
  Och lite så. ☺️😍

  Reply
  • juliak
   april 8, 2019 at 12:21 e m

   Låter absolut ljuvligt. Och får!! Åh! Kram

   Reply
 • Johanna
  april 7, 2019 at 2:34 e m

  Du textar otroligt vackert!

  Reply
  • juliak
   april 8, 2019 at 12:19 e m

   Tusen tack! kram

   Reply

Leave a Reply