Meny
Livet på landet

Senaste tidens!

Livsglimtar i bildformat kommer här!

Hoppas ni har det bra förresten?

Det har jag. Trivs i nuet och det känns så mysigt med stundande advensthelg.

 

Dagen innan vintern kom så gjorde jag ett ryck ute. Föste ihop möbler, cyklar och tog fram en liten gran och satte slinga i. Snabbt, enkelt och JÄTTEmysigt att mötas av när man kommer hem.

Ställde en liten loppisfyndad tavla vid vedspisen. En sådan pytteliten sak kan verkligen sätta stämning och ge en så härlig känsla av “nytt” och piffat. Vi är inte riktigt färdoga vid vedspisen men snart så. En fläkt över vanliga spisen är också på g.

Adventsmysigt inne hos Belle! Hennes rum är ganska färgglatt. Mysigt och fint.

Vintrigt!

Väldigt vintrigt. Det kom så vansinnigt mycket snö på ett par dagar. Jag fick hålla mig hemma pga sommardäck. Usel planering i år verkligen.

Myset nu. Vet ni två nätter på raken så hade vi världens åskoväder. Kopplade inte alls först. Brinner det? Är en lampa trasig? Vad händer? Nej men ett redigt åskoväder var det. Häftigt och lite läskigt.

Lite advent. Men ja jag pyntar inte så vansinnigt mycket. Behöver ganska lugna intryck i kotrast till min röriga hjärna. Men jag ska köpa blommor och ordna med kransar imorgon. Känslan är viktigast. Alltid. Att baka tillsammans, tända levande ljus, se på något juligt på TV:n ( tipsar om Fixa julen det gillar Belle och Juno )…

På tal om bak. Prova detta, SÅ gott!

Jag använder stora dadlar, de bästa finns i utländska livsmedelsbutiker men även maxi har bra på lösvikt. Skär ett snitt, fyll med valfri nötsmör. Doppa i smält mörk choklad och toppa med havssalt och pistagenötter. Mmmums!

Juno gjorde en söt snögubbe. Som just nu töar bort. Helt okej, jag ska sätta lökar till helgen hehe.

Belle tycker också om att baka och gjorde en laddning frallor i helgen. Hon har projekt “hitat bästa receptet på frallor” som pågår så ett nytt recept varje helg blir det.

Varje ljusglimt är guld!

Jag är inne i ett bra loppisflöde. Som tillsynes. Hittat min lilla runda nu som jag tar ibland.

 

Ta hand om er så hörs vi snart igen!

Puss

Julia

+3

1 Comment

  • Ellinor
    november 23, 2022 at 5:35 e m

    Men herregud! Kan meddela att det är mycket mindre snö i Kiruna. Kommer därifrån i dag och vi har inget att skryta om vid Norrbottens kusten heller!

    Reply

Leave a Reply