Meny
Livet på landet

Att vinterbada!

Idag fick jag med mig Isabelle till bryggan. Vinterbadspremiär för henne och jag var så himla spänd. Skulle hon tycka om det lika mycket som jag?

OM hon tyckte om? Massor. Så det här gör vi om.

Jag la ut mitt dopp på stories inne på Instagram för er som vill få lite vinterdoppspepp. Och jag tycker att alla som kan ska testa. Det är en magnifik naturupplevelse. Verkligen, den liknar inget annat. Och hälsofördelarna är många.

Mössa, vantar, varma sköna kläder att sätta på sig efteråt och en liten handduk att stå på under tiden man byter om. Efteråt är det gott att dricka varmt. Var gärna i minst 30 sekunder minst. Lugnt och stillsamt.

Visste ni att när man doppar hela sig i iskallt vatten så utlöser det en stressreaktion i kroppen. Ett stresshormon utsöndras som ger ökad reaktionsförmåga och koncentration. Trots den stress kroppen utsätts för så visar forskning på att man till viss del kan hantera stress bättre om man vinterbadar regelbundet. Endorfinerna som utsöndras kan även ha en smärtstillande effekt om man har värk.

Jag upplever mig pigg och väldigt lycklig efter ett dopp. Och stark. Lite oövervinnlig nästintill. I samma stund som hela kroppen omsluts av det kalla vattnet så blir allt tyst. Andningen blir mer intensiv och tung. Kan knappt beskriva, det hela måste upplevas.

Efter doppet drack vi varmt och gott och tog en favoritrunda i min lilla stad. Visar mina fynd en annan dag!

Puss

Julia

+1

7 Comments

 • Ellinor
  januari 7, 2021 at 5:48 e m

  Alltså dina vinter bad ser så härliga ut. Önskar att jag bodde där det var mer praktiskt möjligt. Här är det bad i isvak i strömmande vatten som är det som i så fall står till buds. Kräver lite säkerhets åtgärder med bur och sånt. Vintern är alltid lite krångligare här norrut. Hälsningar från ett – 24 grader kallt Norrbotten!

  Reply
  • Julia
   januari 8, 2021 at 5:59 e m

   Gaaaah strömmande vatten låter LIVSfarligt 🙁 Kram!

   Reply
 • Hanna
  januari 7, 2021 at 9:55 e m

  Så Härligt!! Måste testa💗

  Reply
  • Julia
   januari 8, 2021 at 5:59 e m

   Åh ja gör det! Berätta vad du tyckte sen 🙂 Kram

   Reply
 • Ellinor
  januari 8, 2021 at 7:39 e m

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/en-varmande-isbastu-ute-i-vinterkylan

  Men Julia, titta här! Det här gänget har tagit iabadandet till en ny dimension! Det kanske bara är jag som är en fegis? 😉

  Reply
  • Julia
   januari 18, 2021 at 11:49 f m

   Hehe ser riktigt spännande ut ju 😀

   Reply
 • Anna
  januari 9, 2021 at 10:19 e m

  Låter nästan som känslan efter att ha fött barn 🙂

  Reply

Leave a Reply