Meny
Måndagslistan

Måndagslistan

Hej hopp och välkommen nya veckan!

Hoppas helgen var härlig för er! Det var min. Det enda minuset var att Carlos var bortrest men nuså, kvällarna är räddade. Älskar våra kvällar ihop. Något kul att se på och kvällsis ( något att äta ) är ju kanske en av dagens mysigast stunder…

Nåväl, måndag och en ny vecka är här. Varsågoda, en måndagslista i september!

Helgen som gick!

IMG_2129

Jag köpte med mig lite mat. Den här bowlen från Espresso House är delikat tycker jag. Ursäkta matbordets skick. Gissa en gång vems platsen är? Flest hack, jack, tuschmärken och annat som måste tokstädas eller slipas bort vid tillfälle.

IMG_2130

Jag fick en knäpp bild från Gotland. Jisses alltså. Min man är bortom allt jag kan förstå ibland. Vem gör ens såhär på så kort tid som han spenderade där? Kan tillägga att det som syns på bild är alltså en av hallarna och där nere är källaren. Jag undrade lite försiktigt hur vi ska kunna gå i hallen nu som leder till sovrummet men det var inga problem alls. För nu är där ett golv redan. Eller ja grunden i alla fall. Vilket tempo!

IMG_2131

Drömmig tidig lördagmorgon hos oss…inget byggdamm i sikte.

IMG_2132

Helgmys när det är som bäst.

IMG_2133

Nya köksstolarna kläddes om och invigdes. Jag stoppar med rutorna där. Hade ju för avsikt att hänga upp en gardinlängd också men fick ont i ögonen och den harmoniska känslan försvann.

IMG_2134

Jag bakade söndagskaka och receptet la jag ju ut till er.

IMG_2135

Några plommon har vi fått men dess mer äpplen. Jisses. Det blir bråda dagar för mig. Ingen är sådär superförtjust i mos förutom jag så jag tänker mig torkade äppelringar och kanske att jag åker till ett musteri. Mmm ska fundera lite på saken. Äpplen har vi gott om i alla fall den saken är klar.

 

batch 2DSC_1366

Veckans planer:

Beta av några samarbetsfotograferingar – inredning och pyssel för barnen bland annat.

Adm – mitt tristaste och de brukar ta en halv dag i anspråk ungefär men den lätta känslan efteråt är bäst.

Tema trädgård – Nu ska jag passa på att fota mycket ute. Så att jag har material till kommande inlägg om just trädgården och mina odlingar. Jag har inte haft tiden för särskilt många djupgående inlägg under sommaren men nuså. Till exempel gissar jag att många av er är sugna på inlägg om både Dahlia favoriter och vilka lökar jag beställer till hösten.

Jogga och jympa – jag har bokat in 4-5 pass med mig själv.

Gotland – kanske…hoppas hoppas hoppas!

 

dsc_1697-tile-4

Det här läser jag just nu!

Sommarens läsning är till ände men nu tar höstens vid. Jag mår S Å himla bra av att läsa lite varje dag. Det ger så mycket. Just nu läser jag Anna Janssons – Ett enklare liv.

 

dsc_3079-2-2

Jag ska unna mig!

Lökar! För det var en av vårens bästa grejer. Jag är så osäker på om mina lökar överlevt så det blir en ny beställning inför hösten och jag vill uppmana er alla som har odlingsmöjlighet till att köpa höstlökar. Det är värt allt och lite till att få njuta av tulpaner och narcisser efter en lång vinter. Lycka!

 

DSC_1468 japandi

Nöjd med!

Nypiffade sovalkoven. Vi kommer att inom en snar framtid göra en uppfräschning där av väggar och golv. Kanske blir det också en mindre säng vi får se. Men till dess, så är jag otroligt nöjd med känslan där inne. Avskalat men ombonat. Jag har tagit fler bilder som ni ska få se sedan.

 

batch 2DSC_1638 vitviken

Tacksam över!

Min vardag. Jag älskar den av hela mitt hjärta. Så mycket att jag är rädd att den ska förändras. Men ändå, oavsett vilken vändning livet tar så har man det man har just nu och tacksamheten för det finner knappt gränser.

 

Okej de var det nu ska jag skjutsa en vegetarisk lasagne in i ugnen och ta mig an eftermiddagsruljansen.

Ta hand om er, vi hörs sen.

puss

Julia

 

0

4 Comments

 • Sophie
  september 7, 2020 at 3:48 e m

  Tack för ett fint inlägg som landar som bomull i magen. Jag tycker precis som du att det viktigaste i livet är en vacker och älskvärd vardag. Det är ju den man har mest av och att njuta av den känns väldigt lyxigt och fint. Kram och tack för den finaste och mjukaste av bloggar, som ett mysset i kashmir…

  Reply
  • juliak
   september 9, 2020 at 1:20 e m

   Meneen fina söta du, bästa komplimangen 🙂 KRAM och sköt om dig!

   Reply
 • Mia Klasson
  september 7, 2020 at 11:17 e m

  You and your husband work so very hard, two houses to look after and four children to take care of. When do you relax? 💗

  Reply
  • juliak
   september 9, 2020 at 1:20 e m

   No worries, we have some time everyday for just relaxing 🙂

   Reply

Leave a Reply