Meny
Måndagslistan

Måndagslistan!

Hej nya veckan!

Vi dyker rätt in i måndagslistan!

 

Helgen som gick!

Bästa jag vet om ❤️

Bildbevis på att någon doppat sig innan mig. BRA gjort av Carlos visst? Jag menar steget till ett dopp i iskallt hav är såklart något större för en libanes tänker jag…

Bästa starten på en dag är det här.

Hej Visby! Det blev crepes till lunch.

Och en stor kudde till Belles myshörna.

Jag fick ett kvällsryck och bytte sofföverdrag.

Juno på väg till livets första middagsbjudning. GULL♥️

Söndagen spenderades mestadels ute. Jag snoddde ihop buketter. Bland annat den här med luktärt och krasse. Blev oväntat underbar. Och förgyller i detta nu vårt badrum.

 

Jag!

Lite svajigt. Väntar ju fortfarande på den där mensen som dyker upp ungefär närsom och då är det svajigt inget mer med det. I övrigt så älskar jag den här årstiden nästintill smärtsamt mycket. Allt är vackert. Solen, löven, regnet ja precis allt.

 

 

Veckans planer:

Jobb – Känns som att jag är minst ett par steg back hela tiden. Den här veckan vill jag komma ikapp. ta helg med sådär gott samvete utan något som ligger över mig. Så nu gäller det att ligga i.

Ta hand om mig själv – Jag vill bada i havet, pyssla om vårt hem ( känner extramycket för det just nu ), påta i trädgården och göra en mysig utflykt till helgen.

 

 

Processed with VSCO with ih5 preset

Tankar om mitt jobb!

Mitt yrke är ju relativt nytt. Det sker förändringar då och då. Det gäller att hänga med, vara aktuell och intressant. Mycket handlar om statistik. Något jag själv på både gott och ont inte har någon koll på såvida inte kund begär in det. Innan ett samarbete för att se om jag duger och har potential, och efter för att se hur jag presterat. Allt mäts i hårda otäcka siffror. Jag är ju så mjuk, ej kompatibel med hårda siffror. Mitt liv handlar alltid om känslor och ingenting annat. På gott och ont som sagt var.

För att ta Instagram som exempel. TikTok är ju det största just nu, och därför gör Instagram förändringar som ska likna TikTok. Det går snabbare och snabbare, det är rörligt som gäller. Väldigt många “skojiga” filmer där man adderat trendande musik för att det går helt enkelt bättre med sådana poster.

Jag är ingen bakåtsträvare och förstår att idag räcker det inte med en fin bild för att man ska kunna fortsätta försörja sig på det här. Men att behöva haka på trender, vara snabb, göra som alla andra dödar min själ. Jag utvecklas mer än gärna, på mitt eget sätt. Men det jag levererar måste jag tycka om själv. Och då kan det liksom vara en simpel hastigt tagen mobilbild på en knippe blommor från trädgården. För det är exakt vad jag själv uppskattar.

Jag kan inte publicera sådant jag vet ger stor räckvidd och är populärt bara för att. Självklart vill jag leverera det ni tycker om det är inte det. Men någonstans så måste det få komma från mig, och så hoppas jag att mottagare tycker om det lika mycket som jag. Jag är inte humorbefriad, men vägrar verkligen att spexa till det. Jag känner mig som en clown redan i förskott liksom av bara tanken på att slå till på lite “roligt” material att dela. Inte min kopp humor helt enkelt. I stories är jag gärna jag. Och ibland är det roligt, ibland alldeles vanligt och ja där får ni helt enkelt ta del av livsglimtar från vår vardag.

Blev det här svamligt? Jag svajar så mycket ungefär en gång i månaden och det är då jag absolut inte borde scrolla runt. Det är då jag plötsligt inte står stadigt längre i det som är jag och jag tänker att jag kanske också borde haka på i allt som är aktuellt. Eller bara lägga ner. Okej jag stoppar där. Tänker mycket på det här just nu. Frågar ni mig nästa vecka igen så är jag förmodligen i mitt esse med mobilen i högsta hugg när jag tar en bild på trädgårdens allra sista solrosor…

 

 

Sömn!

Jag sover för lite. Tänker råda bot på det exakt just nu. Lägger undan telefon och laptop. Tar fram en bok och förhoppningsvis somnar jag ett par timmar före midnatt.

 

Sköt om er!

♥️

Julia

 

 

+34

13 Comments

 • Elin
  oktober 10, 2022 at 7:29 e m

  Nä, enig. Inte ska du behöva clowna till det ❤️
  Jag, och säkert många med mig, är bara intresserade av mjukt, inspirerande och “stilla” innehåll på sociala medier. Utesluter inte rörligt men stilla i sin känsla liksom. Du hajar.

  Puss och kram bästa ❤️

  Reply
  • Julia
   oktober 10, 2022 at 7:33 e m

   Jag hajjar. Sen var det inte menat som en diss till kollegor heller det är BRA att vi alla kan göra vår egen grej och att det finns något för alla. Men lite tråkigt tycker jag när det blir så mycket same same och det där med snabbt det bara funkar inte för mig. Jag börjar liksom nästan hyperventilera 😅❤️ Tack för input!

   Reply
 • mari björk
  oktober 10, 2022 at 8:52 e m

  Mitt behov är mjukt stilla snällt vilsamt och vackert. Avskyr verkligen tik toks format. Förstår att det är fiber val för många men nej, jag blir kvar här ( och ffa inne hos dig)

  Reply
 • Veronica
  oktober 10, 2022 at 10:21 e m

  Nä, du är inte alls svamlig och jag tycker inte heller att du ska göra något som inte känns bra i hjärtat. Förstår att det är en svår balansgång för dig och alla andra som arbetar med sociala medier – att tvingas göra något man inte känner sig bekväm med dödar både kreativiteten (och själen). Tänker att vi som följer dig gör det för att vi gillar ditt (lugna) sätt att berätta om dig och ditt liv. Jag älskar bloggformatet just för att jag får möjligheten att i lugn och ro ta del av någon annans tankar och fina bilder. Det tycker jag känns mer meningsfullt för mig i jämförelse med att hets-scrolla genom alla tusentals inlägg på IG. 😣

  Btw, så tänker jag (i egenskap av kvinna ungefär lika gammal som du och med liknande erfarenheter av att inte ha någon familj utöver den jag har skapat för mig själv) att den här frågan handlar om mer än vad som genererar ekonomiska intäkter. Tycker att du är oerhört modig som vågar dela ditt liv med alla oss som du egentligen inte känner. Det är så tydligt för mig att du gör det du gör med kärlek för dem runt omkring dig och det tror jag att många som tar saker och människor för givet missar. Fortsätt gå din egen väg och låt inte någon ta din drivkraft ifrån dig. Det är ditt liv och vi andra är bara en pytteliten del av det. All kärlek till dig och din familj. ❤️

  Reply
  • Julia
   oktober 11, 2022 at 11:25 f m

   Jisses blev väldigt rörd av dina ord nu. Sista stycket ♥️

   Reply
 • Eva
  oktober 11, 2022 at 4:35 f m

  Hej Julia!
  Fortsätt precis så som känns rätt för dig, det är det vi som följer dig älskar❤️ Bästa som finns när man ser att du har lagt upp inlägg på bloggen, storries eller en bild, alltid så inspirerande!

  Reply
 • Sofia Petersson
  oktober 11, 2022 at 5:08 f m

  Tycker att ditt konto är alldeles underbart, lugnt härligt och skönt….och vackert. Mitt absoluta favoritkonto❤️

  Reply
  • Julia
   oktober 11, 2022 at 11:23 f m

   Det var fint sagt, TACK ♥️

   Reply
 • Malin
  oktober 11, 2022 at 10:46 f m

  Fortsätt precis som du gör. Det är därför vi väljer att följa just dig ❤ Något mjukt att landa i när omvärlden är stormig!

  Reply
  • Julia
   oktober 11, 2022 at 11:22 f m

   ♥️

   Reply
 • Ia
  oktober 11, 2022 at 10:57 f m

  Som andra redan sagt, vi som följer dig gör det för att vi INTE vill ha speedat Tiktok-liknande innehåll. Vi vill ha lugn och ro, fin färgskala, vackra bilder (även buketter fotade med mobilen) och ärliga texter. Börjar bli mer och mer bristvara.

  Reply
  • Julia
   oktober 11, 2022 at 11:22 f m

   TACK för input. Jag förstår det, känner lika själv. Vi får väl se hur saker och ting utvecklar sig. ♥️

   Reply
 • Hilde Bjørkli
  oktober 11, 2022 at 3:18 e m

  Så rett du gjør!

  Reply

Leave a Reply