Meny
Måndagslistan

Måndaglistan!

Hej vännerna,

Jag vill helst att allt ska vara så vanligt som möjligt fast det inte är det. Så här kommer en måndagslista! Det är alltid en fin start på veckan tycker jag.

 

Helgen som gick!

När man somnar med handen under hakan. Älskade Juno. Fredagströttis.

Det här är lycka. Visst?

Snödroppar i mängd. Alla vårtecken gör mig lycklig.

Det blev en liten bukett. Snart är köpebuketternas tid över för den här gången.

Men ännu blir det några sådana. Njuter av franska tulpanerna. Så maffiga!

 

 

Jag!

Sådär. Är på min vakt. Får några gånger per dag starka minnen från hundattacken som gör mig alldeles svag och kall. Med en känsla av att jag vill INTE ha den här upplevelsen i mitt huvud. Den gör så fruktansvärt ont. Även fysiskt så känner jag smärtan när hunden tog tag i min arm och bet det hårdaste den kunde. Jag ser vagnen omkull mitt på bilvägen och Juno sittandes på bara backen. Jag känner hur hundarna är runt mig, nafsar, gläfser, hoppar och biter. Jag hatar att vi var med om det här. Hatar. Jag är ledsen för att Juno behövde se mig fara så illa. Jag är ledsen för att hon behövde höra mina skrik, min smärta och ångest i blick och röst. Samtidigt sköljer en våg av tacksamhet över mig. Juno är okej. Hon är inte som vanligt längre. Men hon har en kropp som är oskadd utvändigt. Och jag räddade Juno. Och jag gör om det igen, alla dar i veckan. Nu vet jag hur det känns att tro att ens barn ska dö. Och jag själv.

 

Vad händer nu?

Jag har ett möte med min advokat på fredag. Likaså min psykolog. Armen läggs om varannan dag. Jag tar en stund i taget.

 

Veckans planer:

Publicera hela sex olika kampanjer – Supermånga på en vecka men nu har allt hopat sig och jag hoppas att det känns okej ändå för er. Det är mitt jobb och en av de saker jag älskar mest i hela livet. Nästa vecka blir lugnare och kan fyllas med lite annat. Jobbar på balansen men ibland blir det vad det blir.

Möte med min advokat.

Lägga om min arm och ev ta bort suturer.

Städa – Jag fungerar ju inte optimalt just nu så det går långsamt och jag har halkat efter här hemma. Men det är vad det är.

Gotland – Inte för mig men Carlos. Hans to do lista är evighetslång men jag vet att han ska platsbygga ett skåp i ena hallen som ska rymma städgrejer. En städskrubb helt enkelt. Det jag har alltid drömt om.

Väcka Dahlior till liv.

Bästismys! Längtar ihjäl mig. Vi ska ta helgen som den kommer och jag tror att vi åker till Sune Trygg för årets första inköp av pelargoner. Gissar att loppis och latte (jag)/matchalatte ( Isabelle) är ett inslag också. Och lördagsgodis.

Ett framsteg. Jag har inte bestämt mig för vad men känner att jag måste ta ett steg framåt när det kommer till min situation. Vågar jag gå ut ensam på en kort promenad kanske?

 

 

Mitt senaste auktionsfynd!

Nej men har i sett så fin? Längtar tills den kommer. Tänker mig köket på Gotland.

 

Önskar mig!

Jag önskar att min kropp ska läka och att jag kan använda min arm som vanligt framöver. Det slog mig igår att jag kanske inte kan påta i min trädgård. Den tanken för mig att gråta. Min trädgård och träning var ju liksom en enorm del av mitt liv. Så får jag önska mig två saker är det modet att jogga när min kropp läkt och en arm som kan gräva och påta i trädgården.

 

Tacksam över!

Ganska så jättemycket faktiskt. Att jag har så många människor som bryr sig om mig runt mig. Att jag har händer som fungerar. Ett ansikte som är intakt. En oskadd Juno. Ett jobb som ger mig så otroligt mycket. Ett tryggt hem. Jag har helt enkelt mycket att vara tacksam över.

 

Peppigt!

Påsken är ju snart här. Den ska vi fira med solsken, godsaker och lediga kravlösa dagar. Det är vi alla värda allra minst.

Hoppas ni haft en fin start på veckan.

Vi ses imorgon igen!

puss

Julia

 

 

+6

No Comments

    Leave a Reply