Meny
Måndagslistan

Måndagslistan!

Godmorgon hjärtan,

Måndag är det och här kommer måndagslistan!

 

Helgen som gick!

Juuuno! Min hjärtas fröjd. Vi fotade ett jobb tillsammans och det blev så söta bilder. GULLIS.

Strosade på stan. Älskar att bo i en småstad. Men tänker mig framtiden med Visby som närmaste stad…bästa “småstaden” om man frågar mig.

 

 

 Helgkänslan den bästa är. En knippe brudslöja i tennvas är så vackert.

Imorgon ska vi värdera vår lilla gård. Det var länge sedan nu så vi vill få en inblick inför framtiden. Sälja exakt just nu är inte aktuellt men vi får se vad framtiden har att ge.

Julklappsinköp. Jag börjar alltid tidigt. Gulliga muggar till Juno och Belle från Hemtex.

Vi bor längs Sörmlansleden och traskade längs den igår. Vackert och mysigt.

 

Jag!

Det är okej. Lyckorus blandas med dippar. Jag tror att humöret och energin skulle ha varit på en jämnare nivå om jag joggat regelbundet. Kanske blir det här veckan när jag kommer igång? Vem vet. Men det skulle vara så bra för mig.

Igår bläddrade jag bak i mitt bildarkiv och känslan av ålderdom kom över mig. Mitt i livet. Och tiden går så snabbt fram. Jag ser i spegeln att det senaste året satt spår i mitt ansikte. Av oro. Jag ser trött och äldre ut. Huden är i uppror och jag tror att enda lösningen är att bli mer balanserad. Ingen kräm i hela världen kommer att hjälpa mig fullt ut. Den dåliga stressen måste väck.

Hursomhaver, jag är evigt tacksam för vår lilla Juno som ger den där härliga känslan av småbarn här hemma. Liv, rörelse och en liten älskad kropp att ha intill mig om natten. Älskar det av hela mitt hjärta.

 

 

Veckans planer:

Att börja några mornar vid bryggan – Kallbad är en av livets höjdpunkter för mig. Så enkelt att genomföra med god utdelning för kropp och själ.

Deadlines – Många utkast ska in men jag har hyfsad koll på läget. Skönt med tanke på att det är höstlov nästa vecka.

Höstlov – Den spenderas på Gotland och det ska bli alldeles underbart. I en hög i vardagsrumssoffan. En och annan utflykt och så ska vi fira Noells 16-års dag. Han är världens finaste. Det blir en del hemmafix också och kanske kommer handfat på plats i badrummet. Och ett skåp.

Frisören – Klipp och nyansering. Vill unna mig sådant lite extra just nu.

 

Det här har jag tagit tag i!

Jag känner att jag överlag hamnat i en något mer negativ sinnesstämning det senaste året. Jag kommer aldrig att kunna påverka det som sker runt mig. Eller andra människors energier och ageranden. Jag måste utgå från mig själv. Har under en längre tid känt mig vidöppen för förslag. Börja gå i kyrkan regelbundet? Mer terapi? Sova mer? Börja plugga? Köpa en hög med kristaller, check på den och det tycker jag om. Har en i fickan alltid.

Jag har nu i alla fall anmält mig till den HÄR kursen. Tänker gå alla tre olika kurser som jag hoppas ger mig de rätta verktygen. Sedan är jobbet mitt att göra.

 

November är på ingång!

November är en fin månad. Den insikten kom för några år sedan. Ett enda långt mys inför december och tjuvstarta adventspiffet känns helt rätt i november. Allt är tillåtet för att få mer ljus och värme i livet.

 

 

Tacksam över!

Att äga min tid. Det är en av de största och mest betydelsefulla sakerna i mitt liv. Min tid är min egen. Det är en ynnest och lyx som jag givetvis fått arbeta hårt för. Men ändå, tacksamheten är enorm och det är något jag tänker på varje dag utan undantag.

 

Okej, hoppas er vecka börjar fint. Och du som känner dig skör och lite vilse i tillvaron, det är okej. Du är inte ensam och allt blir bra. Det är livet. Jag landar i mina känslor och det är kanske mitt allra bästa tips i en dal. Känn känslorna, lev med de men med vetskapen att de starkare dagarna tar över snart. Tills dess, njut av det lilla lyckliga som faktiskt finns där varje dag. Det är en styrka i sig.

Puss

Julia

+2

No Comments

    Leave a Reply