Meny
Måndagslistan

Måndagslistan

(Innehåller reklamlänkar)

 

Nej men? Måndag igen!

Regnet smattrar mot fönsterrutorna, jag hör åskan mullra långt bort och jag har placerat mig själv på ena änden av sängen med kalender, laptop och en pappershög som ska betas av.

Här kommer veckans måndagslista!

Helgen som gick!

Lördag är lika med utflykt. Men nja, själva bilåkandet var 10 poäng i vanlig ordning men destinationen sådär. Jag ser framför mig skördemarknader på ett lite annat sätt. Med bara 100% genuint mys rakt igenom. Jag håller hoppet vid liv när det börjar bli dags för julens happenings framöver. Hursomhelst, mys var det och vi tröstade oss med en titt in på Hemmakväll på vägen hem. Lördagsgodis är bäst!

 

Söndagen spenderades hemma. Med en liten avstickare till vår lokala jättefina biograf för popcorn, smågodis och Mamma Mu.

På förmiddagen hade barnen kompisar över, jag stekte pannkakor och spenderade många timmar i köket.

Skördetider lika med tid i köket. Tomater mognar fint inne så det är bara att plocka in.

Jag bakade äppelkaka, har jag gett er receptet? Måste kolla. Vet att jag delat på Instagram i alla fall. Kokade två stora kastruller med mos som år gott till en len havregrynsgröt ( mixa grynen lite lätt och förvara i en burk och koka gröt precis som vanligt ). Dessutom förberedde jag måndagsmiddagen och passade på att laga extra att lägga ner i frysboxen. Kände mig lycklig och redig. Så bussigt att förbereda vardagveckan sådär. En snäll tjänst mot sig själv helt enkelt.

Det blev en maffig bukett också från köksträdgården och så knep jag av några nypon från skogsgläntan.

 

Lill-Konsum i vår källare. Kanske det mest tillfredsställande vi gjort iordning här hemma.

 

Härlig septemberhelg ♥️

 

 

Veckans planer:

Jobb- Jag ska fota fem olika roliga kampanjer den här veckan. Så härliga kunder och jag håller tummen för lite uppehåll i allt regnande så att jag kan göra några fotosessioner utomhus.

Familjeliv – även den här veckan innehåller både tandläkartider och föräldramöten. Snart har vi kommit in i höstterminen med aktiviteter och allt runtomkring. Skönt!

Hälsa – Jag ska 100% försöka äta lite mer. Äter sedan i våras 6 ggr per dag men känner att målen blivit lite för små med resultatet dödens hungrig och sugen på allt jag kommer åt på kvällen. Lite mer ska jag hinna få i mig för den perfekta balansen under dagen.

 

 

Jag!

Jag mår fint. Trevar mig lite fram och vet att det kommer att ta tid för mig att landa i vår nya tillvaro. Jag är så nöjd med vårt beslut och älskar vårt nya liv. Men jag behöver tid att mentalt landa. Har drömt en del mardrömmar där jag tvingas återvända så nog är det mycket som rör sig i huvudet på mig. Känner mig ganska förvånad över hur snabbt jag släppt vårt Björsta där våra barn vuxit upp. Platsen där jag blev vuxen och levt i drygt 18 år på. Men allt har sin tid visst? Man är bara olika känslig för förändringar.

Städtips!

Jag har utarbetat en ny städstrategi. Vet inte om jag är ensam om att känna känslan av att aldrig någonsin komma ikapp och smådutta lite här och där där det är mest akut? Hursomhaver så kommer jag att fortsätta med duttandet men addera till att städa en yta eller ett rum SUPERNOGA kanske en gång i veckan. Först ut blev det vårt badrum som verkligen inte var en fräsch syn efter sommaren. Så dagens tips blir Kalkbort från Sunda. Det är så galet effektivt mot just kalkavlagringar och jag kör den även i toaletten när den behöver en ordentlig rengöring. Man bara sprayar den, låter verka och torkar/sköljer av med ett skinannde resultat. I övrigt brukar man komma långt med såpa, trasor och någon gammal borste. Såpa och kalkbort blev en superduo för vårt badrum.

Just nu får ni 20% rabatt på Sundas sortiment och ni hittar produkterna HÄR. Dryga produkter som håller riktigt länge, kan varmt rekommendera!

 

 

Tipsigt!

Har ni läst den här boken? Nej men det är så ROLIGT. Skrattar så mycket. Nu har jag inte läst färdigt den men so far, himla härligt och underhållande.

 

Tacksam över!

Vändningen i vårt liv. Jag har inte delat allt med er men det senaste året har varit mörkt och tufft av flera olika orsaker. Nej saker och ting löser sig inte över en natt oftast men så många saker som blivit över all förväntan senaste månaderna. En trygg och hoppfull känsla som jag njuter av SÅ.

 

Hoppas ni haft en fin helg och bra start på den här veckan.

Puss

Julia

 

0

No Comments

    Leave a Reply