Meny
Måndagslistan

Måndagslistan

Hej hopp mina hjärtan!

Dagen bara susar fram här känner jag. Bäst att göra undan det sista innan jag hämtar hem älsklingar men innan det. Ett stycke måndagslista!

Helgen som gick!

IMG_1965

Carlos kom hem med godsaker. Värt att fira födelsedag i tre dagar i sträck så att säga. Vi började på fredagen.

IMG_1966

Jag plockade in en bukett och delade bilden på Instagram. Oj vad blommor är älskvärda. Mer än gulliga barn, djur och inredning. Där ser man!

IMG_1967

Min födelsedagsmorgon.

IMG_1968

Jag fyllde ju dagen med allt sådant som jag älskar. Skördade tomater som ska bli tomatsås.

IMG_1969

Snyggade till lite ute i trädgården!

IMG_1971

Tog en prommis med Juno och hörde ett knak. Vilken himla tur att vi inte hamnade under alltså.

IMG_1973

Gräddnos blev en korgkatt inne i farstun när stormen stormade som värst ute.

IMG_1974

Jag jobbade en sväng. Här skulle det fotas ett samarbete där jag tipsar om en tjänst.

DSC_2121

Veckans planer!

Jobba undan en himla massa jobb. Har aldrig haft så mycket som just nu att stå i. Absolut fantastiskt är så lycklig för det.

Skörda – Ta hand om äpplen, blommor som farit illa av stormen och plocka svamp. Jag älskar att plocka svamp. En av livets bästa grejer.

Event – Jag ska iväg på två event men måste förmodligen avstå från det ena. Överskattade min egen förmåga än en gång när jag tackade ja. Men i alla fall, ska bli mysigt att få komma iväg på ett åtminstone. Lite storstad och branschkollegor blir aldrig fel.

Ta hand om min nya bebis. Alltså ni får läsa lite längre ner. De är såklart ingen riktigt bebis men känns ändå som min lilla bejbi hehe.

Jogga – Bra flyt nu. Joggar ca 5 dagar i veckan. Inte snabbt, inte långt men det har ingenting med min träning att göra just nu. Det handlar om att röra på min kropp regelbundet för det gör så oändligt mycket gott för mitt inre.

Struktur – Jag ska styra upp ett schema. Det är så mycket att hålla reda på och dagarna flyter samman. Det innebär också att jag aldrig är ledig i princip vilket är ohållbart på sikt. Jag vill vara ledig en dag i veckan. Tror att lördag kan bli en riktigt bra dag för det. Men kommer att variera lite beroende på hur det ser ut på jobbfronten. Men hursom. Jag måste starta varje ny vecka med en genomgång av hur veckan ser ut och sedan helt enkelt boka in en dag ledigt och hålla det. Det sistnämnda är den stora utmaningen.

 

batch_DSC_3091

Älsklingar!

Finemang! Carlos är dock något hängig men jag hoppas att det är övergående. Snart väntar ett rejält renoveringsryck på Gotland nämligen så då gäller det att vi är på topp, på varsitt håll.

DSC_2685

Jag!

Jag är som en nyckfull kväll om hösten hehe. Vilken beskrivning. Men det är lite melankoli, lite myskänsla, skulle kunna bli en och annan solglimt, ett och annat bryt blandat med frisk härlig energi. Och så får det vara. Det bara är så. Jag bara är så.

 

IMG_8858

Drömmer om!

Sprakande kakelugnar. På Gotland. Vi tycker att den detaljen är en av de allra viktigaste i vårt hus. Att de fungerar. Hoppas på dröm i uppfyllelse till våren.

 

DSC_2648

Tipsigt!

HÄR mina vänner finner ni mitt alldeles nya Instagramkonto. Min lilla bebis. Den ska fyllas med blommor och en massa mysigt Lantliv. Ska riktigt grotta ner mig i sådant. Mitt vanliga konto är ju något mer uttänkt med mer eller mindre noga utvalda bilder där innehållet är balanserat på ett sätt. Hoppas ni vill följa det här lite mer nischade kontot också?

 

DSC_2362

Tacksam över!

Förra veckan var vi på sjukhuset med Elle för en rutinkontroll gällande Diabetesen. hHennes värden är overkligt bra. Direkt tänker jag att tusan såhär bra kommer vi inte lyckas hålla de framledes men stillar mig. Och är oändligt tacksam och glad för att det just nu är så bra som det är. Vilket jobb hon gör, vår älskade Elle.

Ha nu en fin start på den här veckan, vi ses snart igen!

puss

Julia

0

2 Comments

 • Monika
  september 17, 2019 at 8:52 f m

  Vad gör Elle/ ni för att hålla så bra värden? Har ni några tips?
  Kram Monika

  Reply
  • juliak
   september 17, 2019 at 9:28 f m

   Nu har vi vid de senaste två tillfällena, nu och i våras fått höra att hennes värden är just osannolikt fina. Hon ligger alltså helt perfekt.

   Jag upplever ju toppar och dagar dagligen med en lätt känsla av misslyckande VARJE dag ändå. Man vill ju liksom ha en stabil kurva men inser att de är svårt. Jag har inget magiskt tips mer än att vi brukar försöka ge mjölk om hon är påväg att tippa nedåt. Upplever bättre effekt än dextrosol. Fredagmys, lördagsgodis. Hon äter alldeles vanligt helt enkelt. Sedan kan vi ju planera in lite rörelse efter just lördagsgodiset till exempel.Men vetet tusan vad som funkar och inte. Det här är så så så svårt tycker jag. KRAM

   Reply

Leave a Reply