Meny
Måndagslistan

Måndagslistan!

Hej hjärtan,

Jag sitter vid mitt numera ständiga kontor köksbordet. Vi har ju en kökssoffa och öppna spisen alldeles intill så det är verkligen som bäddat för den allra mest perfekta och mysiga arbetsplatsen här hemma.

Nog om det. Måndag och en måndagslista är på sin plats. Om än lite sent idag.

Helgen som gick!

IMG_2141

Jag fyndade en gullig pall som Bosse fick när han föddes 1937. Samma år som min pappa föddes. Ska måla om den men låter givetvis texten vara kvar. Pallen är till Juno så det ska jag skriva bredvid. Blir så rörd.

IMG_2143

Det blev lite annat också. Ett Gustafsbergskrus till Gotland men jag ska ha den hemma till våren och njuta av dess skönhet. Jag är uppvuxen i Gustavsberg förresten. Plockar någon höstig kvist att ha i vid tillfälle. En stickad tröja till Juno i julklapp, den enda av mina barn som fullkomligen älskar stickade tröjor, sticksiga eller ej. Vantar till Belle som hon ska få i julklapp med någon favorotchoklad i. Så gjorde min mormor alltid, mjuka paket med stickade sockor eller vantar och inuti min favoritchoklad som på den tiden hette Suffeli. Någon som vet vilken jag menar?

IMG_2145

Lördagen blev fantastisk. Och sorglig. Tur att Isabelle var med mig. Jag hade nog brutit ihop helt annars. Nu var jag liksom tvungen att hålla ihop litegrann.

Min skog. Vår skog. Den lilla bäcken som otaliga kottar kastats i av små knubbiga barnahänder är borta. Mina barns barndomsskog. Det enda som finns kvar är den lilla spången över dikesgrenen och alla minnen.

Det är ju inte vår skog förstås. Vem äger ens skog här? Men ja, de som då äger den här skogen och all runtomkring har skövlat bort den och jag är i sorg. Jag älskar skog, jag älskar träd och jag är djupt ledsen över att allt är borta.

IMG_2146

Vi vände efter att ha beskådat den brutala verkligheten och plockade lingonris till kransar. Och så traskade vi hem och lagade den HÄR goda linsgrytan. Och jag ältade. Och kommer att älta länge till.

IMG_2148

Carlos var på Gotland och roade sig. Eller nä. Det är knappt kul. Takbytet är extremt omfattande och jag är mäkta imponerad av hans bygginsatser. Men snart så. Duktiga bästa Carlos.

IMG_2149

Utsikten alltså.

IMG_2153

Mysmorgon hemma.

IMG_2158

Juno såg på film.

IMG_2160

Och vi andra spelade Lotto.

IMG_2161

Älskling.

IMG_2163

Det blev söndag och vi bakade bröd.

IMG_2165

Elle formade några till hjärtan. Så gulligt.

IMG_2166

Majjis spanar ute på vägen.

IMG_2169

Och jag spenderade söndagen ute i trädgården. De sista Dahliorna togs om hand.

IMG_2170

Och gräset klipptes.

IMG_2171

Jag bakade en kaka ( recept kommer ).

IMG_2173

Och vi spelade ännu lite till.

IMG_2174

Och njöt av en stillsam lugn söndagkväll.

DSC_2985

 

 

Jag!

Fint. Jag mår fint. Sakta men säkert känner jag mig lite mindre vilsen. Jag behöver rutiner. Och människor runt mig som gör mig trygg och glad. Så det är vad jag försöker göra. Ha mysiga och bra arbetsrutiner fram för allt för jag tror att ensamma arbetsdagar kan ställa till det ibland. Även om de är drömmiga oftast så behöver jag ibland få äta en alldeles vanlig lunch med vuxet sällskap till exempel.

 

DSC_2240

Älsklingar!

Lite småförkylda små så det kan bli en blandad kompott av VAB och jobb den här veckan gissar jag.

DSC_2496

Veckans planer:

Ge er inredningsinspiration, ett mumsigt och nyttigt recept bland annat.

Lära mig ett nytt faktureringssystem. Bävar men kan ju knappast vara särskilt svårt…

Jogga – Min fredagstradition med badhuset får bli nästa vecka då det pågår någon form av renovering där. Men jag var där i fredags och älskade det.

Fota ett gäng samarbeten som rör inredning, läsning och kläder.

Gå på ett mysigt event på Rosendals trädgård.

DSC_2861

Drömmer om!

En trädgårdssäsong har precis avslutats men snart är det minsann dags att tänka på nästa och är det något jag tillåter mig att drömma om fritt prick när jag vill så är det just trägården. Mysigaste som finns. Just nu funderar jag på luktärtor allra mest. Jag tror att fröerna släpps i november och jag tror att jag vet på ett ungefär vilka jag ska sätta nästa år.

 

DSC_3195

Tipsigt!

På Instagram har jag just nu en jättehärlig tävling som ni inte vill missa. Drömvinst om ni frågar mig. HÄR hittar ni den.

 

DSC_2275

Tacksam över!

Att mina barn har ett tryggt hem. Jag är långt ifrån en perfekt mamma eller människa. Men ett tryggt hem har de och ibland drömmer jag om att de ska kunna återvända till sitt barndomshem som vuxna. Om det är viktigt? Vet inte. Men ja, något jag själv gärna skulle haft i mitt liv även om man klarar sig utan förstås.

 

Hoppas er måndag varit fin. Vi ses snart igen.

puss

Julia

0

14 Comments

 • Johanna
  oktober 14, 2019 at 10:04 e m

  Åååh Suffeli…du får det att vattnas i munnen. Måste köpa när vi åker hem till jul!

  Reply
  • juliak
   oktober 14, 2019 at 10:32 e m

   Alltså måste vara godaste chokladen nånsin vad är det för fel på Svenska chokladutbudet😩😅

   Reply
 • Maria
  oktober 15, 2019 at 8:03 f m

  Suffeli är väldigt mycket barndom! Min morfar hade en låda med olika såna små chokladstänger och vi barnbarn fick alltid välja varsin när vi var på besök. Suffeli var en av mina favoriter, liksom Tupla 🙂

  Ha en bra vecka!

  Reply
  • juliak
   oktober 15, 2019 at 3:03 e m

   Tupla kan man köpa här i Sverige, favorit! kram och detsamma

   Reply
 • Emma
  oktober 15, 2019 at 9:17 f m

  Men visst är det sorgligt med kalhyggen, det gör ont i hela själen!

  Dock har man ju inte alltid något val, vet inte hur det är i Stockholm, men här nere i Smålande är stora delar av skogen angripen av barkborre efter förra sommarens torka. Vi har behövt ta ner mycket av vår skog, det ser bedrövligt ut, men vad gör man?

  Så måste jag bara säga, din handstil, hur får man den så fin? Skriver du alltid så??

  Kramar

  Reply
  • juliak
   oktober 15, 2019 at 3:02 e m

   Ja alltså det gör faktiskt ont på riktigt sådär. Inte hört talas om angrepp men jag har ingen koll iof.

   Ja alltså det är ju min handstil så jag skriver så men kan ju anstränga mig mer eller mindre du vet. Men älskar att texta fint. Brukade få skäll när jag gick i skolan för att innehållet i mina texterna sekundärt. Ansträngde mig alltid till max med själva textandet 😀 KRAM

   Reply
 • Sofia
  oktober 15, 2019 at 1:29 e m

  Ja Suffeli!! Köper alltid när jag kommer till Finland 😊

  Reply
  • juliak
   oktober 15, 2019 at 3:00 e m

   Lyllos vill haaaa! KRAM

   Reply
 • Julia
  oktober 15, 2019 at 5:24 e m

  Vinterförvarar du dina dahlior såsom på bilden?
  Mina ligger på tork i garaget just nu och jag vet inte riktigt hur jag ska förvara dem sen?

  Reply
  • juliak
   oktober 16, 2019 at 7:55 f m

   Ja i lådor med tidningspapper. Hoppas det funkar 😆🥰

   Reply
 • LS
  oktober 16, 2019 at 2:47 e m

  Tråkigt när det blir så abrupt men som ovan skrev så är granskog väldigt angripen av granbarkborren och man måste ta bort all angripen skog ofta för tidigt tyvärr. En stor sorg för skogsägarna som lagt mycket tid på skogen och sett den växa under många år.

  Det är verkligen tråkigt när det blir kalhyggen men så planteras nya plantor som växer och binder koldioxid bättre än vad gamla träd gör.
  Sen kan inte granskog stå för länge för då rutttnar träden och virket blir sämre.

  Det kommer bli fina blåbärsmarker och skogshallon i mängder för er och djuren innan skogen vuxit. Under granskog växer nämligen inget ätligt för djuren.

  Finns för och nackdelar med allt 😊

  Tack för en underbar blogg/Instagram!

  Reply
  • juliak
   november 4, 2019 at 8:06 e m

   Tack för din superhärliga och informativa hälsning. Tror att det kan vara som du säger, det har fällts mkt skog i kommunen pga det. Kram❣️

   Reply
 • Johanna
  oktober 17, 2019 at 10:35 e m

  Ååå suffeli är mums! Här i Jönköping kan man köpa det på torgmarknad varje lördag, där finns en finsk försäljare som säljer både godis, bröd o piroger😋😀

  Reply
  • juliak
   november 4, 2019 at 7:37 e m

   Åh lyllos🥰

   Reply

Leave a Reply