Meny
Måndagslistan

Måndagslistan!

Hej och godmorgon hjärtan!

Läslovet är slut och det är dags för vardag igen. Med råge. Nu kör jag på fram till jul. Jag börjar bli fullbokad med jobb vilket är fantastiskt.  Jag ser oerhört mycket fram emot jullovet för då tänker jag vara ledig på riktigt.  Som det är nu blir det en del helgjobb och det känns inte helt hundra. Men tills dess vardag. Fiskpinnar, jobb, joggturer, skattjakt på loppisar, trista tisdagar, pussar, en och annan höstsnuva, oro, lyckan över den allra första snön som faller, skratt och ja livet. Vardagen är ändå min allra bästa. Vardagen. Älskvärd och härlig på så många olika sätt.

Vi börjar veckan med en måndagslista i vanlig ordning.

Helgen som gick i mobilbilder!

IMG_2289

Juno kunde själv! Precis som vanligt.

IMG_2290

Pannkakssmet på g!

IMG_2292

Jag tog in björkkvistar.

IMG_2293

Och provade att göra kransstommar. Väldigt enkelt att sno ihop. Visar färdiga resultatet någon dag.

IMG_2294

Isabelle och henens man kom över på en liten lunch och loppistur. Jag bjöd på sötpotatis med en kikärtsröra på.

IMG_2295

Såhär såg jag ut! Hej hopp!

IMG_2296

Vi sa hej till pappa och tände ett ljus. Junos lätta steg och hennes lilla lilla varma hand i min. Tacksam för det. Hon pysslade varsamt om blommorna vid graven. Och sa: Hejdå morfar! Åh mitt hjärta gick itu. Igen. Pappa älskade Juno. Hon kom ju in i hans liv i ett skede där han inte var med på samma sätt längre. Men hon var hans lycka. Och hon fick samma smeknamn som när jag var liten. Väldigt gripande. Hans sista barnbarn som var med ända till slutet. Hennes närvaro gjorde honom lycklig. Det vet jag.

IMG_2297

Jag fick en Gotlandsrapport från Carlos. Han är den duktigaste jag vet om faktiskt.

IMG_2298

Juno hängde lite i fönstret.

IMG_2299

Och jag rullade vagn.

IMG_2300

Det här är så mysigt. Juno sussar, brasan sprakar i köket och det är helgfrid. Älskar det.

IMG_2301

När Noell fyllde 14 i söndags vilket skedde klockan 19.04 för att vara exakt så bläddrade vi i hans babyalbum tillsammans. Hur gullig?

IMG_2302

14 år som mamma. Hurraaa för mig och Noell!

 

IMG_0794

Jag!

Jag mår prima ballerina. Alltså det har ju som ni vet varit svajigt en tid men nuså. Jag hade en total svacka i lördags som var av fysisk karaktär och jag kände att nu är det klippt. Tänkte att det kanske är så det känns att vara utmattad. Att jag liksom inte orkar mer. Visade sig vara mensen som tog knäcken på mig. Jag har det ju besvärligt med den alltid men i lördags var det som att jag var tvungen att kämpa riktigt hårt för att liksom orka med. Märkligt. Kanske sömnbristen som adderade på det hela…Nåväl jag mår bra och egentligen borde jag har vetat om det. Kändes så skönt på kvällen efter en hel dag av kämp att veta vad orsaken var. Ska införskaffa mig en app som håller koll på cykeln. Tips?

 

DSC_2269

Älsklingar!

Alla mår fint. Vi längtar efter Carlos som kommer hem snart. 14-års festen var lyckad och när jag tassade upp vid 4-snåret i söndags pågick den än. Ungdomar alltså…Själv blir jag nästan knäckt av tanken på att vara uppe så sent hehe. Men de var så gulliga och kom in under kvällen flera omgångar och skulle låna saker från köket. De bakade en tårta till Noell som han fick vid midnatt tydligen.

 

DSC_3713

Veckans planer!

Jobba undan samarbeten – Skönhet, kläder, appar, och Farsdag tips.

Adm – Jag viger en halvdag åt administrativt arbete i början på veckan, alltid.

Luncha med Carlos!

Sätta fart med att skapa mysiga inlägg att fylla bloggen med. Jag tänker att det behövs lite extra just nu.

Mysfredag – Jag börjar dagen med att simma. Jobbar undan måsten och drar sedan iväg på inspirationsrunda. Elle ska göra mig sällskap då hon slutar tidigt. Perfekt sätt att få lite tumistid på. Jag har möjlighet till ganska så lyxiga fredagar i och med en del helgjobb.

Fira Noell igen! Så att hela familjen kan vara samlad. God mat och kanske tårta igen. Noell får bestämma.

 

DSC_3670

Tipsigt!

Jag passar på att tipsa om helgens inlägg som ni kan läsa HÄR. Kalendern är absolut ljuvlig. Visst blir man lite extra pepp med fina tillbehör i vardagen?

 

batch_DSC_2436

Drömmer om!

Jag är ju en enkel människa. Älskar vardagen och lyckan i det lilla. Just nu går jag runt och riktigt myser av tanken på att det snart är dags…Dags att beställa luktärtsfrön. På riktigt alltså, jag är så förväntansfull inför detta. Vet preciiiiiiis hur mina luktärtstorn ska se ut sommaren 2020. Jag beställer mina fröpåsar hos Cecilia och snart är det frösläpp. Jag kommer att hänga på låset. Delar såklart in inköpslista sen om ni vill?

 

batch_DSC_2959

Tacksam över!

Väldigt mycket. Jag nämnde förra veckan om jag inte minns helt fel att jag är tacksam över att allt löser sig. Och det visade sig vara mer rätt än någonsin. En sak som kändes som ett oöverstigligt berg upplöstes några dagar senare till små gruskorn som jag lätt kan både trampa över och sopa undan. I efterhand sa jag till Carlos att vår förmåga till att se positivt på saker och ting är en så enormt stor fördel. Jag kan bryta ihop av petitesser men när det väl gäller, då står jag stark med uppkavlade ärmar. Det är jag tacksam över den här måndagen.

 

Ha en riktigt fin start på veckan. Puss!

Julia

 

 

 

 

0

8 Comments

 • Cilla
  november 4, 2019 at 1:39 e m

  Hittade till din blogg i slutet på sommaren. Jag bor själv på Gotland och det var väl därför du fladdrade förbi i mitt flöde. Nu känner jag att din blogg är den enda jag behöver följa. Du verkar så sund på många sätt. Det är ingen konsumtion eller utseendehets och dina val känns mer baserade på din inre känsla än yttre påtryckningar. Allt känns så naturligt och det inspirerar verkligen! /Cilla

  Reply
  • juliak
   november 6, 2019 at 10:27 f m

   Wow, detta blir jag något oerhört glad för. Vilka fina rader. TACK. Kram och sköt om dig. Vet att det varit bra blåsigt på ön senaste dagarna…

   Reply
 • Sofie
  november 4, 2019 at 1:40 e m

  Åh inlägget fick mig att gråta en skvätt… är mitt uppe i mitt livs kris men är som du att när det väl gäller så kavlar jag upp ärmarna och kämpar på. Stundvis är jag som en blöt fläck men tror man behöver bryta ihop o komma igen för att orka en längre tids jobbig period.
  Kram

  Reply
  • juliak
   november 4, 2019 at 7:04 e m

   Största kramen till dig. Allt blir bra❤️

   Reply
 • Moa
  november 4, 2019 at 7:20 e m

  Fint skrivet som alltid!! Måndagslistan tycker jag är veckans bästa inlägg… för övrigt älskar jag variationen!! Jag har tre söner… hade jag haft en dotter hade jag frågat varje dag var du köpt Junos fina kläder!!

  Jag har haft höstlov med barnen och känner att energin är tillbaka, nu måste man orka till jul!

  Hoppas du får en fin vecka!!

  Moa

  Reply
  • juliak
   november 6, 2019 at 10:25 f m

   Jag blir SÅ glad, vad roligt att du tycker det. Ja nu orkar vi, jag har börjat gilla november. Två månader ( nästan) av mys fram till jul. KRAM

   Reply
 • Erika Jansson
  november 5, 2019 at 3:07 e m

  Vill jättegärna se lista på luktärtsfröna du tänker köpa! 🍃

  Reply
  • juliak
   november 6, 2019 at 9:37 f m

   Härligt det ska jag fixa 🙂 KRAM

   Reply

Leave a Reply