Meny
Måndagslistan

Måndagslistan!

(Inlägget innehåller reklamlänkar)

Hej hopp!

Kanske att tiden går lite väl snabbt fram? Trots att jag anser mig själv vara ganska duktig på att ta tillvara på stunden och njuta tillvaron så liksom bara susar tiden fram. Måndag, fredag helg och så rullar det på?

Nåväl. Måndag it is och en lista är på sin plats.

 

Helgen som gick!

 

IMG_2568

Vi åkte iväg och köpte lördagsgodis. Alla var pepp!

IMG_2569

Jag samlade ihop några ( jaaaa det här var inte hela skörden ) av mina loppisskatter på fåtöljen i farstun. Tydligt tema är hantverk.

IMG_2570

Inne hos Elle ser de ut såhär just nu. Bilder kommer framöver. Och all info om varendaste liten pinal det lovar jag. Jag vill helst flytta in själv, den här tapeten är HELT ljuvlig tycker jag. Bra val av Elle!

IMG_2571

Juno har haft helgmys och förälskat sig i Frost. Vi får kalla henne för Elsa numera…

 

DSC_0249

Jag!

Lite medtagen precis som alltid en gång i månaden. Jag vet inte om jag har nämnt det här men jag har iaf ganska så besvärlig mens så jag måste äta medicin för att fungera de allra första dagarna. Det har blivit värre med åren.

Min pms däremot har jag ganska så bra kontroll på tack och lov. Min räddning är att vara medveten ( genom att hålla koll på cykeln behöver känslorna inte bli en surprise ),  jogga regelbundet helst varje dag och ägna lite extra tid åt hemmet. På riktigt finns det inte mycket som blir så irriterande som ett ofräscht hem i kombo med pms. Eller är det bara jag så känner så kanske? Väldigt svårt att kontrollera känslorna, men städa kan jag. Bra lösning på dilemmat helt enkelt. Kram och kämpa på till alla som kämpar med alla dessa kvinnliga besvär som inte är så enkla alla gånger.

Nog om det, jag mår bra men unnar mig en lugn dag idag och struntar i joggen. Kroppen behöver vila. Passar super då jag har mycket att göra framför datorn den här måndagen.

 

IMG_1789

Veckans planer:

Fota ett par samarbeten inklusive Elles nyfixade rum.

Börja förbereda era önskeinlägg inför februari.

Porträttfotograferas för ett än så länge hemligt ändamål.

Fräscha till tänderna – 2020 blir mitt renoveringsår. Jag närmar mig medelådern i rasande fart och vill verkligen göra en insats ungefär en gång i månaden och först ut är alltså uppfräschning av tänderna. Min grundnyans är inte så vit så resultat blir inte kritvitt men ändå lite bättre.

Jogga – Jag har bokat in 4 träningspass och jag joggar i ungefär 25 minuter i det tempo jag känner för.

Om jag får till det så ska jag och de barn som vill vara med på Newbies 10-års kalas.

Börja så. Först ut är tomater!

 

 

dsc_0591-tile

Veckans kost!

Vardagsveckan består av rester som jag fryst in och skafferirensmiddagar. Snart är det nästan tomt i kyl och frys och det ska bli en fröjd att fylla på. Men aldrig mer planlöst handlande. Jag har för först gången i mitt liv kommit in i matplanerandet alldeles på riktigt under vardagarna. Älskar det.

Den här vardagsveckan äter vi veg bolognese ( mycket vitlök och skivade champinjoner älskar jag att ha i ), blomkålssoppa och ugnspannkaka med hemgjord äppelmos och en gräddig svamppasta.

 

collage lindex

Tipsigt!

Är ni på jakt efter toksköna jeans och en vårig topp? Jag införskaffade mig de HÄR jeansen och den HÄR toppen i fredags. Och en HÄR scarfen. Så himla himla fina. Ska försöka få till en bild med de på. Älskar färgen på byxorna och ringningen på blusen. Scarfen är i silke och så mjuk.

 

batch_DSC_2219

Tacksam över!

Min trädgård. Den är inte särskilt stor men den är min och den betyder oändligt mycket för mig. Att få påta och skapa med organiskt material är fasen livet. Jag är så pepp på den nya odlingssäsongen nu så att det inte är klokt faktiskt.

 

Ha nu en riktigt fin start på veckan så ses vi snart igen.

puss

Julia

 

 

0

5 Comments

 • Linda
  januari 31, 2020 at 8:40 e m

  Hej!

  Men gud va lustigt… Jag blir också helt galen om det inte är städat, tvättat och fixat ( lite smått manisk till och med hehe 😉 ) den tiden i månaden! Skönt att det inte bara är jag! Och pms och känslosvall är ju inte att leka med nuförtiden… vad äter du för medicin? är det mot pms eller för kraftiga blödningar? måste absolut inte svara om du inte vill 🙂

  Kramis / Linda

  Reply
  • juliak
   januari 31, 2020 at 8:44 e m

   Eeeexakt så är det för mig, typ lite manisk. Jag får cyklo f utskrivet och tar jag två st typ tre fyra ggr per dag så håller sig blödningen på rimlig nivå 🥰

   Reply
   • Linda
    januari 31, 2020 at 10:03 e m

    Tur att det finns lite lindring när det är som värst. Så många dagar som blir förstörda varje månad pga detta… så trist och onödigt 🙁

    Önskar dig en trevlig helg med familjen! 🙂

    Reply
 • Pernilla
  februari 1, 2020 at 8:57 f m

  Vilka fina örngott, var är dom ifrån?😊🌸

  Reply
  • juliak
   februari 3, 2020 at 10:26 f m

   Den randiga är äldre från HM och den blommiga kommer från Kappahl, Newbie. De släpper en ny kollektion imorgon som är alldeles underbar! Kram

   Reply

Leave a Reply