Meny
Måndagslistan

Måndagslistan!

 

Hej vännerna och nya veckan!

Vi börjar den som alltid, med en liten måndagslista.

 

Helgen som gick!

IMG_2929

Jag plockade in en körsbärskvist.

IMG_2931

Och fick den här bilden skickad från Gotland. Vi har ganska många fruktträd i vår trädgård.

IMG_2928

Och så kom även den här bilden. Från Belles rum!

IMG_2923

Hemma i Björsta blommar det.

IMG_2925

Ett överdåd av vårblomster skulle man kunna säga.

IMG_2922

Löken tittar upp i kökslandet.

IMG_2927

Och jordgubbarna blommar snart.

IMG_2933

Paradrabatt!

IMG_2932

Juno är en fantastisk hjälpreda. Stark och envis. Jag imponeras av henne.

IMG_2921

Doris! Vi har tre ankor som bor i farstun. Doris, Donald och Daisy. Gulligaste någonsin.

IMG_2934

En till hjälpreda. Isabelle! Också en stark tjej. Nu är rabatten redo för nya blommor. Det blir en grann mormorsrabatt.

IMG_2930

Lördagen blev ruggig och vi myste inne med levande ljus och jag rensade garderoben.

 

IMG_2924

Veckans planer :

Jobbresa till Gotland – Jag kommer att sova två nätter i vårt hus och vara på plats under en heldag för att jobba. Jag har fattat beslutet efter att noga tänka igenom det hela och jag kan inte lösa det på annat sätt. Jag ser en stor skillnad i att åka till Gotland på nöjestripp eller att åka till sitt alldeles egna hus under en mycket begränsad period för att man helt enkelt ska jobba. Jag ska vara superförsiktig och hoppas att jag inte råkar ut för en olycka och belastar sjukvården på ön. Jag vet att det är kontroversiellt men ibland får man tänka på helheten och att vi alla gör vårt allra bästa. Det handlar inte om att skapa tjusigt content till mina kanaler, flänga runt på ön och utsätta mig själv eller andra för risker utan om arbete som måste utföras på plats. Och den inkomstförlusten har inte jag möjlighet att ta i dessa tider. Jag är för övrigt SÅ lycklig för den här lilla resan och att få återse vårt hus…åh.

Visa er majträdgård, Gotlandhuset, dela ett mumsigt recept och tipsa om lite härliga skönhetsprodukter.

Jogga – jag joggar varje vardag nästan. Fin känsla.

Påta – Nu ska den stora rabatten bli färdig så gott som. Allt som skulle bort är bortbränt och nu återstår de roliga. Skapa!

Fira Morsdag – Jag ska nog baka en tårta och så önskar jag mig ingenting annat än en vacker försommardag i trädgården med hela familjen samlad.

 

batch 2DSC_0990

Ett mål!

Jag är en ganska försiktig människa. Konflikträdd och mjuk. Känner obehag av höga hårda röster, illvilja och osämja. Jag har även svårt att säga vad jag tycker.

Det här är något jag är väldigt medveten om och försöker aktivt träna på. Min mjuka sida vill jag leva med för alltid men nog måste jag kunna säga ifrån på direkten om något inte känns bra? Min man är min förebild. Bryr sig i n t e om vad andra tycker, hur andra tar emot saker och ting och skulle aldrig någonsin ta skit. Rak och ärlig. Åh vad jag uppskattar det. Och önskar mig en gnutta själv. Men det är svårt! Tips? Jag har chansen ganska snart tror jag att säga ifrån till en person som inte betett sig så snällt. Men jag går mest med en jobbig ont i magen känsla av att eventuellt behöva konfronteras…

 

dsc_3030-2

Känslan just nu!

Fin. Väldigt fin. Jag sitter snart på den gamla stentrappen under syrenträden på Gotland. Får andas, ta in och låta tankarna landa. Och det är försommar. Känslan är oslagbar, ännu en maj i mitt liv. Så tacksam!

 

dsc_2101-2

Tips!

Alltså ni MÅSTE göra det här. Lova mig det! Plocka en knippe med maskrosor och ta in doften. Alltså jag sätter en guldtia på att ni får exakt samma känsla som jag. Barndom, lycka och en trygg välbekant känsla. Jag har nog inte sniffat på maskrosor sedan barnsben? Åh vilken nostalgisk känsla det framkallade hos mig.

 

Det var allt för den här måndagen. Vi ses imorgon igen. Sköt om er.

puss

Julia

 

 

 

 

 

 

 

0

25 Comments

 • Överkalixtösen
  maj 25, 2020 at 12:52 e m

  Åå, vilka härliga vårbilder du delar med dig av. Här skottar jag febrilt ut snöhögarna på gården för att snön ska tina fortare. Älven har gått och vattnet stiger, så det kommer en vår även här uppe hos oss också, även om den är ovanligt sen. Gissar dock att de där maskrosorna du tipsar om är någon vecka bort innan de visar sig…. Lycka till med Gotlands resan!

  Reply
  • juliak
   maj 25, 2020 at 12:53 e m

   Blev så paff när jag luktade på buketten Juno plockat. Snacka att man som vuxen inte tar sig tiden alla gånger som när man var barn… KRAM och snart är våren kommen hos er!

   Reply
   • Johanna Lindholm
    maj 27, 2020 at 9:19 e m

    Ser framför mig då du doftar på buketten och blir lite gul på nästippen, härligt! Ska dofta på maskrosorna när vi flyttar hem 🌻

    Reply
    • juliak
     maj 28, 2020 at 11:21 f m

     Gulle! KRAM

     Reply
 • Caroline E
  maj 25, 2020 at 3:13 e m

  Åh vad jag hoppas att resan till Gotland blir magisk! Det är du så värd ❤️

  Reply
  • juliak
   maj 26, 2020 at 6:32 f m

   TACK❤️

   Reply
 • Ellinor Svensson
  maj 25, 2020 at 3:33 e m

  Tänker att mycket handlar om hur man säger ifrån. Jag är också konflikträdd men känslan när man har stått upp för sig själv eller för något som känns viktigt är skön. Dock tycker jag personligen att känslan är ännu skönare om man säger ifrån som den man är. Mjukt men ändå tydligt. Ibland hörs en mjuk röst mycket högre än den hårda vassa. Hoppas du förstår hur jag menar. Lycka till!

  Reply
  • juliak
   maj 26, 2020 at 6:34 f m

   Juste det var ett riktigt bra input. Men känner du att din mjuka framtoning har lika bra effekt som en lite mer hård stark röst? Aaah knepigt detta men en sak är säker och det är att jag ska stå på mig mer och mer. Kram 🥰

   Reply
 • Moa
  maj 25, 2020 at 5:49 e m

  Vilka härliga bilder du visar dag efter dag… jag blir sååå inspirerad av dig framför allt när det gäller trädgården. Första året med dahlior, men har också satsat på många ettåriga sommarblommor.

  Ett tips till dig, vi är också ganska stor familj (tre pojkar) vi älskar att laga mat ute! Det är sååå smidigt och roligt tillsammans, härligt över öppen eld men inte alltid så smidigt. Nu har vi fastnat helt för att laga på stor murika med gasol. Man kan laga mycket mat på en gång. Idag blir det köttbullar och färskpotatis. Favoriten är stora pannkakor, smidigt då barnen blir mätta efter en stor.

  Låter så härligt med Gotland, ser fram emot härliga bilder. Mysigt att åka till sitt egna hus i maj!!

  Reply
  • juliak
   maj 26, 2020 at 6:27 f m

   Åh vilket underbart tips 🥰

   Reply
 • Cicci
  maj 26, 2020 at 12:07 f m

  Hej!
  Tråkigt att läsa att du som är en förebild för så många inte följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Omtanken för riskgrupper och alla äldreäldre borde komma i första hand. Vad är en lön mot en plågsam död?

  Reply
  • juliak
   maj 26, 2020 at 6:27 f m

   Jo jag följer alla rekommendationer till punkt och pricka! Arbetar hemifrån (med undantag för ett dygn), håller avstånd samt ser till att familjemedlemmar är hemma vid minsta tecken på förkylning osv. Jo en lön är en familjenförsörjning som är livsnödvändig i mitt liv. Jag har omtanke om våra äldre, mina barn, de som driver företag osv. Jag ser helheten och mitt fokus ligger därmed alltså på det. Inte en enskild grupp. Jag värnar om oss alla. Och din kommentar är magstark. Vilken jämförelse!

   Reply
 • Stina Söderholm
  maj 27, 2020 at 10:51 f m

  Hej! Måste bara få fråga, dom konformade spaljeerna, har ni byggt dom själva? Isf vad har ni använt för mått? Du ger så mycket inspiration så min gubbe blir knäpp snart när jag ropar “kom bara här och titta” 🙂 Ha en bra dag! /Stina

  Reply
 • Ann Nilsson
  maj 28, 2020 at 9:43 f m

  Något har hänt med din blogg, kommer inte in o läsa som tidigare. Blir ett gammalt inlägg o sen får jag gå på arkiv, det har aldrig varit så. Tack för en härlig blogg som jag hoppas kunna läsa som vanligt igen. Kan väl inte bara vara jag som fått det problemet? Kram

  Reply
 • Ann Nilsson
  maj 28, 2020 at 9:55 f m

  Ngt har hänt med din blogg, kommer inte in som tidigare. Kommer ett gammalt inlägg o sen får jag gå på arkiv. Aldrig varit så tidigare. Kan väl inte bara va jag som har det problemet. Älskar din blogg!!!

  Reply
  • juliak
   maj 28, 2020 at 11:20 f m

   Åh jag vet inte vad det kan vara…är det så varifrån du än går in? KRAM

   Reply
 • Ann Nilsson
  maj 28, 2020 at 11:40 f m

  Jag använder mobilen o när jag går in på din blogg så får jag bloggen Ett hav av narcisser som du skrev för en tid sedan, inte dom senare. Sen måste jag gå på arkiv. Kram

  Reply
  • juliak
   maj 29, 2020 at 4:51 f m

   Mäste se över detta! Undrar om du kan rensa din historik på telefonen kanske? Kram

   Reply
 • Ann Nilsson
  maj 28, 2020 at 11:44 f m

  Läser från mobilen som jag alltid gjort.

  Reply
 • Anna
  maj 28, 2020 at 1:26 e m

  Man kan börja med att inte se olika åsikter som en konflikt, det är inte farligt att tycka olika. Tycker många tjejer tror att dom måste vara till lags och hålla med hela tiden, en konflikt är ju egentligen bara ett sätt att lösa ett problem på 🙂 Så rörigt det lät, hoppas du förstod lite vad jag menade

  Reply
  • juliak
   maj 29, 2020 at 4:50 f m

   Förstår exakt. Ofta ligger nog problemet hos mig, att vilja vara till lags 😆

   Reply
 • Karin Ask
  juni 1, 2020 at 9:28 e m

  Jag är precis som du ganska mjuk och har svårt för att ryta ifrån. Inom mitt yrke måste man ”armbåga” sig fram vilket har varit svårt och ovant. Men efter 10 år i branschen har jag lärt mig att säga ifrån på ”mitt sätt”. Oftast kan jag fundera en stund och sedan på ett lugnt sätt säga till om någon betett sig illa. Jag har oftast en klump i magen innan men efteråt tänker jag att det gick bra och att jag klarade det. Och tycker att det tas emot bra om man är lugn och saklig. Att vara mjuk och snäll underskattas stundtals i samhället tyvärr men jag upplever ändå att det vinner i längden att vara sig själv.

  Kram Karin

  Reply
  • juliak
   juni 3, 2020 at 8:28 e m

   Tack för himla fint input ❤️

   Reply

Leave a Reply