Meny
Måndagslistan

Måndagslistan

(Inlägget innehåller två reklamlänkar)

Hej hopp måndag och måndagslistan som uteblev under påsklovet. Jag hade nog aldrig kunnat få ihop en i det skicket för oj vad dåliga vi var hela högen.

Och helgen den bara rusade fram och jag hann inte kika in till er…bättring den här veckan jag lovar!

Skönt med vardag och hyfsat friska tider. En vecka med lite av varje ser det ut som…

 

Jag

Jag känner mig fortfarande inspirerad på många olika plan. Köpte en ny målarduk och akvarellpapper men påsklovet blev ju inte alls som tänkt så de får vänta till en annan gång. Samtidigt som vårpirret och inspirationen flödar inom mig så känns det tungt i hjärtat. Av funderingar på livet. De i sin tur gör att jag är en aningen surare människa än vad jag tycker om att vara. Jag ska försöka hålla en balans. Svårt ju!

Mina älsklingar!

Nästan krya älsklingar på föris och skola! Tänk, snart har jag tre skolbarn. Hur är det ens möjligt…? Noell hemma och kurerar sig. Jag tror att någon i familjen varit sjuk sedan november ungefär. Galet alltså.

Veckans planer:

Redigera bilder till två samarbeten på Instagram.

Fota inför ett stort bloggsamaxrbete som ni ska få se här på bloggen inom kort.

Beta av mailen och sno ihop lite papper till bokföringspärmen ( s å  skönt att faktiskt bara hålla reda på papper och inget mer ).

Leka på kyrkis.

Luncha med Jenny.

Jogga 2-3 gånger innan veckan är slut.

Flytta!

Pappa ska flytta den här veckan och det är jag som är flyttansvarig. Vi börjar om på nytt ( förutom tavlor, bilder och lite smått ). Så ett besök på Ikea för inköp av en skön fåtölj, matta, sängkläder osv blir det före helgen. Jag ska göra pappas rum till det absolut mysigaste härligaste rummet han någonsin sett. För övrigt så var rummet stort och helt okej. Utsikten var helt fantastiskt bra. Härlig skog. Det tycker pappa om. Jag var förberedd på det värsta. Men inte ens lukten var hemsk. Som den är på sjukhus och korttidsboenden. Den har i princip etsat fast sig i min själ den där hemska lukten. Alla ni som arbetar inom sjukvården på ett eller annat sätt. Ni är helt och hållet fantastiska. Så att ni vet det!

 

Vad jag drömmer om!

Att slippa känna mig så skör och tung i själen såhär ofta som jag gjort senaste tiden. Jag tänker att om pappa nu bara får landa i sin nya bostad som är supernära mig, och att han kommer till ro där och precis allt runt omkring som är påfrestande får ett avslut. Då blir det lättare att andas. Just nu är känslan av att jag är ytterst ansvarig för pappas och Junos liv helt övermäktig. Pappa som inte klarar sig utan hjälp, och Juno som är så liten och inte heller klarar sig utan mig. Det är ju inget konstigt i det alls egentligen men känslan blir supertung. Att jag liksom aldrig bara kan känna mig fri ens i fem minuter. Åh förstår ni hur jag tänker alls?

På min önskelista!

Önskar mig precis samma sak som förra gången jag skrev måndagslistan. En vårkappa eller jacka. Väldigt svårt att hitta en tycker jag. Det är ju under en ganska kort period den används också. Kanske ska man slå till på den HÄR rosa drömmen från Busnel. Eller den HÄR klassiskt snygga kappan från Filippa K. Nej jag vet inte, ska fundera lite till. Eller så får jag dra på mig en tjock kofta istället…

 

Tipsigt!

Om ni är ute efter en liten tripp med hembakt och shopping alá antikviteter så är Fors kvarn ett himla trevligt ställe att besöka. Själv bor jag bara fem minuter bort. Igår var jag in en snabbis och blev ögonblickligen förälskad i en tavla med aklejor ( åh som jag älskar blekrosa aklejor ) och en lampa.

Hemsidan och öppettider hittas HÄR.

Åh jag är inne i en intensiv fixa fint hemma period just nu…

 

Helgens bästa!

Att snön smält bort och att jag kommit ut på två joggturer. Idag har jag träningsvärk delux. Hur härligt är inte det?

 

Jag är tacksam över!

Att jag har en stor trädgård att påta runt i med oändligheter av projekt. Det är himla härligt med trädgård. Projekten tar aldrig slut, man kan alltid börja om om det blev fel och det finns ingenting mer avkopplande och härligt än just trädgårdsarbete.

Hoppas ni får en härlig start på veckan så ses vi lite senare igen med vårig inspiration.

puss

Julia

0

7 Comments

 • inger
  april 9, 2018 at 2:39 e m

  Ja du finaste lilla Julia. Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Det har vi också fått känna av här hos oss. Man känner sig ganska maktlös när saker händer som man inte riktigt har kontroll över. Här i vår lilla stad har vi dessutom jätte dålig sjukvård. Hoppas nu allt löser sig till det bästa för dig och familjen
  Kraaaam Inger

  Reply
 • Kristina
  april 9, 2018 at 2:52 e m

  ❤️❤️❤️ hoppas allt lugnar sej för dej snart, tror din pappa kommer trivas fint när du hjälper honom i ordning på nya boendet! Kram

  Reply
 • www.hannaw.se
  april 9, 2018 at 5:20 e m

  Fina Julia!
  Förstår precis hur du känner då min mamma fick en hjärnblödning för flera år sedan nu. Man vill göra det så bra som möjligt på alla sätt och vis och känner att man vill ge tillbaka på något vis men orken kan ta slut. Var rädd om dig! Det hjälper ju din kära pappa i längden. Han vill ju att du ska vara lycklig på alla plan. Har följt dig länge och förstår på dina i lägg att det här är jobbigt. Du har ett så stort hjärta. Din pappa har sådan tur att ha dig.

  / Hanna

  Reply
  • juliak
   april 9, 2018 at 5:29 e m

   Tack snälla Hanna! KRAM

   Reply
 • Lina
  april 10, 2018 at 10:17 f m

  Åh, vet precis hur du mår och känner men vet du! Det kommer vända. Har tre sjukt tuffa år bakom mig med så mörka stunder och känslor. Jag fick en förlossningsdepression efter min dotter föddes, min mamma fick cancer och allt bara eskalerade och jag mådde så dåligt! Nu äntligen kan jag andas igen och det hade jag inte trott förra sommaren när jag verkligen nådde botten! Nu försöker jag fokusera på det som får mig att må bra. Familjen, våra djur och vårt hem! Jag tror allt kommer kännas bättre med din pappa snart så fort ni får landa lite! Sköt om er!! ❤️

  Reply
  • juliak
   april 13, 2018 at 11:27 f m

   Stor kram till dig!

   Reply
 • Karin
  april 10, 2018 at 3:21 e m

  Hej!
  Jag arbetar som sjuksköterska på ett boende och möter ofta anhöriga som både sörjer och värnar om sina nära som bor på boendet. Jag har stor förståelse över hur tungt det kan vara att se sin nära förändras både fysiskt och psykiskt och känna sig otillräcklig. Mitt tips är att prata med sjuksköterskan på boendet hur du känner inför hela situationen. Jag brukar ringa ofta till anhöriga som känner stor oro, uppdatera om hur deras nära har det, försöka finnas tillgänglig så att anhöriga känner sig trygga. Det är alltid bra för både sjuksköterskan och personalen att få förståelse för hur du upplever situationen för att kunna möta och hjälpa på bästa sätt.

  Kram på dig! Karin

  Reply

Leave a Reply