Meny
Måndagslistan

Måndagslistan!

Hej nya veckan!

Hur har er helg varit? Fin hoppas jag.

Jag har satt mig i punschis som är min nya arbetsplats. Jag har ju kvar bordet i kontorsdelen av vardagsrummet men kommer att röja där så småningom så får Juno en egen vrå. Kanske skärmar vi av med en vikvägg eller liknande. Vi får väl se och ni kommer också att få se förstås.

En måndagslista kommer här!

Helgen som gick!

IMG_2272

Jag fick feeling för advent och rotade i mitt eget arkiv. Där jag känner mig mest hemma stilmässigt…

IMG_2273

Måste köpa en knippe brudslöja omedelbums. Så fint. Innan julblommorna tar vid…

IMG_2274

Jag älskar brunt. Jättemycket! Där ser ni min nya väska som Carlos gav mig. Jag är kär! I väskan och Carlos.

IMG_2275

Fredagen var så vacker.

IMG_2276

Vårt hem badade i sol.

IMG_2278

Vi gick till skogen som ligger tvärsöver åkern.

IMG_2279

Jag plockade en bukett från trädgården och ställde på piedestalen som jag fyndade på Gotland. Och som Isabelle målat om.

IMG_2280

Vi firade far. Vår älskade Carlos. Och min egen pappa fanns i mina tankar dagen lång.

 

batch 2DSC_0514 middagen

Jag!

Hej intensiva och sköra veckan. PMS på ingång och supermycket på jobbet. Kommer att göra allt för att livet flyter på som det ska. Jogg och en sak i taget är min plan.

 

DSC_0556 nytt kök

Veckans planer:

Jobba undan olika kampanjer. Fota och skriva texter med andra ord. Extret fullspäckad jobbvecka.

Jogga – 4 till 5 joggturer den här veckan blir perfekt.

Telefonmöte med Elles diabetessjuksköterska – Det är en del att stå i när man har barn med diabetes. Hjälpmedel, möten och den dagliga omvårdnaden. Allt blir till en vardag förstås.

Ta tag i en jobbrelaterad sak som jag är missnöjd med. Jag måste bara kolla av hur jag ska gå tillväga rent praktiskt. När processen är igång så kommer jag att vara SÅ lycklig. Ni ska få se! Och förhoppningsvis vara lyckliga med mig.

 

batch-2dsc_1013

Det här gör mig ledsen!

Under några dagars mellanrum så har jag upplevt två liknande saker. Det uppstår en situation där jag blir behandlad på ett inte så trevligt sätt. Min första reaktion är att jag blir upprörd och ledsen. Sedan vill jag analysera och älta. Är den gemensamma nämnaren faktiskt jag? Att det är något med mig? Eller är det så att personerna ifråga saknar en smula medmänsklighet och empati? En kombo kanske. Jag är ju inte så offensiv eller rak för den delen. Lindar in, gör allt jag kan mjukt och snällt. Kanske är det då lättare för den som möter mig att vara den som är hård? Jag vet inte men sådana här tankar snurrar hos mig just nu. Och så tänker jag ofta, kan vi inte bara mötas mjukt och snällt allesammans? Måste jag träna på att bli tuffare? Nej jag vet inte alls. Bara tänker rakt ut.

Det som hände gör ingenting i det stora hela. För en sak vet jag med säkerhet. I princip allt som sker gör det av en orsak och leder till något riktigt bra. Bättre än det som var.

 

batch 2DSC_0223 september

Det här gör mig glad!

Jag fick ett samtal på Fars dag som gjorde min dag. Kanske en början på något nytt. En relation som väcks till liv. Jag hoppas innerligt…

 

crop2x3

Tipsigt!

Dags för mysiga julprogram. Vi har sett på Astrids Jul under helgen. BÄSTA! Den ser vi genom SF Barn men jag tror att den finns att se via andra streamingtjänter också.

 

Okej dags att ta tag i veckan. Sköt om er.

puss

Julia

0

4 Comments

 • Kicki
  november 9, 2020 at 12:40 e m

  Usch vad jobbigt med pms, jag har lidit av svår pms ända sen jag fick barn. Senaste åren (är 46 nu) upplever jag att den lättat något, men nu har förklimakteriet börjat härja istället. Med allt vad det innebär. Jag önskar sååå att det kommer bättre hjälp mot dessa ”kvinnoproblem” så att våra döttrar slipper ha det så här.

  Hoppas du får en fin vecka!♥️ P.s …och kom ihåg, du lär andra hur dom får behandla dig.

  Reply
  • juliak
   november 9, 2020 at 12:44 e m

   Åh alltså jag önskar precis samma för det ÄR ett elände.

   Du har rätt. Den tog verkligen, jag lär andra hur de får behandla mig. Det ska jag tänka på. KRAM

   Reply
 • Mixan
  november 13, 2020 at 11:24 e m

  Du är så ödmjuk och fin Julia, hoppas verkligen du vet om det och känner dig precis så.
  Tänk inte på att det är fel på dig, att du ska ändra på ditt beteende. Fortsätt vara den du är, bygg upp din självkänsla istället. Så tänker jag du blir tryggare och säkrare på dig själv och klarar jobbiga människor bättre. Då hoppas jag att du inte behöver analysera och älta olika saker på samma sätt.
  Var stolt över dig själv, du gör allt så bra! Beundrar din ödmjuka attityd! Kram!

  Reply
  • juliak
   november 14, 2020 at 9:21 f m

   Meeeendå. Det här var fina kloka råd. TACK och kram

   Reply

Leave a Reply