Meny
Måndagslistan

Måndagslistan!

(Inlägget innehåller reklamlänkar)

 

Hej vännerna,

Helgen ligger bakom oss. Den var otroligt skön och långsam. Jag har fortfarande ett lugn kvar efter jullovet och njuter något enormt av dagar som är alldeles oplanerade.

Jag har joggat och gjort ett enkelt litet jympapass efteråt. Och ja nu har jag landat i punschverandan och skriver några rader till er innan jag går vidare med lite andra jobbsysslor. Januari är en lugn månad för mig och axlarna är nersjunkna och jag andas.

Här kommer måndagslistan!

Min fina! Vet ni att nu har vi hängt ihop i 17 år jag och Carlos. Förra veckan lunchade vi ihop. Mysigt!

En liten hönsuppdatering! Vi har förlorat två hönor nu under vintern men i övrigt allt i sin ordning. Tycker de har det så mysigt här på övervåningen av den gamla jordkällaren. Lite mysig belysning har vi också satt upp ser ni?

Samtliga barn påväg till pulkabacken. En mors största njutning i livet när alla är samlade.

Ska ni odla en ätbar grej i år? Odla grönkål. Bästa grejen att kunna skörda på vintern.

Jag kan knappt tro det. Att vi faktiskt fick en så vacker vinter. Lite sämre väder väntas men som vi har njutit. Att få glida fram med en spark är livet.

Vi bor ju i en liten by. Ganska så idylliskt visst?

Älsklings Juno. Som älskar helg av hela hjärtat.

Vetedeg när den är som bäst förgyllde lördagen. Funderar på vad som blir nästa helgs bak. Havrerutor kanske?

 

Jag!

Vet ni. Varje år så har jag en liten kris såhär års. Känner mig trött på vårt boende och mitt jobb. Fråga mig igen i mars tack. Då är det en liiiiite annan sinnesstämning. Jag kikar på lägenheter och tänker att det inte vore så dumt att arbeta inom säg äldreomsorgen. Men, jag älskar ju Björsta och mitt jobb. Av hela mitt hjärta. Känslan kommer ur någon form av tristess. Inte missnöje för i grund och botten vill jag inte förändra mitt liv ett endaste dugg. Jag har med åren lärt mig att sitta lugnt i båten. Det får svaja. Så fort våren närmar sig så förändras allt. Tempot ökar och med den mitt välbefinnande. Lyckan och tacksamheten över allt jag har finns inom mig alltid såklart men ja, det här är en återkommande känsla varje år efter Nyår.

 

Veckans planer:

Sista teknikfixet – Det blev minst sagt ett antiklimax när jag skulle blogga från min nya dator och insåg att den saknar uttag för både den externa hårddisken och kortläsare. Alltså va? Det blir mitt projekt att ta reda på vad jag behöver för att kunna använda datorn och därefter är jag färdig efter månader av IT och teknikfix. LÄTTNAD!

Jogga och jympa – Förra veckan gick strålande trots snömodd och en ytterst motvillig känsla innan jag tog mig ut. Jag räknar med en lika bra vecka och har bokat in fyra joggturer och korta jympapass med mig själv.

10 000 steg – Imorgon sätter jag på mig min Apple Watch och därefter är det 10 k steg om dagen som gäller för mig. Blir bra pepp med en klocka som håller kollen på det åt mig.

Blogga – Vardagstips, vårkänslor, enkelt pyssel som förgyller helgkvällarna, gröna växter och recept på något mumsigt är vad ni kan förvänta er att läsa om här inne.

Ta hand om mig själv – Känner mig lite vinterglåmig. Fransar, bryn och håret ska få sig en uppfräschning och så ska jag prova på lite ny hudvård. Återkommer gällande det sistnämnda.

 

Tipsigt!

Alltså jag saknar kultur. Jag vill gå på museum. Jag vill insupa konst och svunna tider. Jag vill lära mig. Så jag blev enormt glad när jag hittade den HÄR digitala utställningen. Missa inte!

 

Bäst låten just nu!

Tror att vi är många 80-talister här inne som älskat Roxette? Den HÄR versionen är så mysig. Springer lite extra snabbt när den kommer i mina AirPods.

 

Önskar mig!

Min köksassistent börjar sjunga på sista versen. Inne hos Cervera finns min drömassistent. Någon av er som har den HÄR? Vad tycker ni i sådana fall?

 

Tacksam över!

Att ha en sommar på Gotland att se fram emot. Med rinnande vatten och ett kök. Så är planen i alla fall. Jag vet inte om jag vågar skriva om våra köksplaner där…men rubbet ska rivas. Eller ja själva köksinredningen sparas givetvis och skafferiet. Jag kan berätta mer om det i ett annat inlägg. Inte det roligaste och jag lider. Men det blir i slutändan det bästa för huset.

 

Hoppas ni får en riktigt fin start på veckan!

Puss!

Julia

+2

13 Comments

 • Pernilla
  januari 18, 2021 at 11:58 f m

  Jag kan verkligen rekommendera den köksassistenten. Den är stor och tung men stark och orkar knåda alla tunga bröddegar jag gett mig på.

  Reply
 • Veronica
  januari 18, 2021 at 12:04 e m

  Så bra med en assistent original! Min fyller nog närmare 10 år snart och funkar lika bra fortfarande. Den är tung och jag tyckte det var lite svårt med monteringen i början men efter lite övning går det lekande lätt. Kan verkligen rekommendera den! 🌟

  Reply
 • S
  januari 18, 2021 at 1:24 e m

  Du som bakar så mycket och älskar loppisar och begagnat borde titta efter en Elektrolux assistent, modell äldre. ( en sån här https://www.tradera.com/item/342549/416749885/aldre-assistent-electrolux-) Jag har en pärla i mitt kök, ärvd av en väninna till min farmor. Jag vågar tro att motorn inte kan gå sönder. Extra kul är att det fortfarande tillverkas och säljs tillbehör.

  Ha det fint, snart snart är våren här!

  Reply
 • Ann-Louise
  januari 18, 2021 at 10:51 e m

  Tror jag vet vad du behöver för extra ”grej” till datorn. Kan fota av min i morgon och skicka till dig. Kan vara lösningen, men vet inte säkert då jag också är teknikrädd 🤷🏻‍♀️

  Reply
  • Julia
   januari 18, 2021 at 11:08 e m

   Åh jaaaa skicka bild på insta vettja! 🥰

   Reply
   • Ann-Louise
    januari 19, 2021 at 5:16 e m

    Såg du att jag skickade foton i morse? Tror du den kan funka? Hoppas ☺️

    Reply
 • Nina
  januari 19, 2021 at 6:35 f m

  Vad köpte du för Apple Watch? Är sugen på en själv men vet inte vilken. Vill du fota din?
  Tack för fin blogg. Jag blir så inspirerad!

  Kram

  Reply
  • Julia
   januari 24, 2021 at 3:07 e m

   Återkommer med ett helt inlägg om den 🙂 kram

   Reply
 • Anna
  januari 19, 2021 at 7:24 f m

  Jag tycker så mycket om dina måndagsinlägg! Jag får liksom en liten skjuts för min egna inspiration och gör egna måndagslistor i huvudet 🙂
  Tack för alla ljuvliga inlägg och hoppas din dag blir fin ❤️
  Kram Anna

  Reply
  • Julia
   januari 24, 2021 at 3:05 e m

   UNDERBART det är precis det som är meningen. KRAM

   Reply
 • Jeanette
  januari 19, 2021 at 11:33 f m

  Fick just den assistenten med det stora tillbehörspaketet, i julklapp. Måste ha varit väldigt snäll. 😉 Har spanat och suktat sååå länge och jag älskar den! Tung, javisst, men den står stadigt och går att använda till så mycket mer än bara härliga bröd- och bulldegar. En underbar investering och den kommer att vara min trogna vän i många år framöver.

  Reply
 • Marlene
  januari 20, 2021 at 9:38 f m

  Jag letade efter en begagnad Ankarsrum bra länge, men hittade ingen i närheten så för sex år sen köpte jag en ny. Är så otroligt nöjd. Bröd- och bullbak går som en 💃.

  Reply
  • Julia
   januari 24, 2021 at 3:04 e m

   Åh låter fint, jag tror faktiskt att jag vill ha en helt ny ändå 🙂 Kram!

   Reply

Leave a Reply