Meny
Mat / Recept

Pannkakstorsdag!

Alltid på torsdagar. Plättar, pannkakor eller ugnspannkaka. Barnen nöjda och lyckliga för det. Jag brukar göra en omelett till mig själv eller så äter vi vuxna lite rester.

Igår blev det dock en soppa till pannkakorna. Gyllengul hälsosam vegansk majssoppa. Jag älskar när mat är lite saltsöt sådär så den här soppan är en riktig Juliasoppa som ska lagas om igen.

Receptet hittade jag HÄR.

Och här kommer min väldigt snarlika version av den.

R E C E P T   G Y L L E N E   M A J S S O P P A

i n g r e d i e n s e r:

2 små gula lökar eller en stor

1/2 röd chili

2 vitlöksklyftor

2 tsk spiskummin

1 påse fryst majs ( 450 gram )

5 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

1 burk kokosmjölk

1 tsk gurkmeja

1 pkt förkokta kikärtor

1 – 2 tsk paprikapulver

salt

olja

 

Gör såhär: Skrapa ur kärnorna från chilin och hacka. Skala lök och vitlöksklyftor. Hacka därefter i mindre bitar. De ska mixas så de är inte särskilt noga att få det snyggt och i jämn storlek.
Hetta upp olja i en gryta och fräs spiskummin snabbt. Lägg därefter i chili, lök, vitlök och den frysta majsen ( spara ca 1 dl). Fräs i 5 minuter på medelvärme. Häll i 5 dl vatten och smula i buljongtärningen. Låt puttra i ungefär 10 min. Mixa soppan slät med stavmixer oh blanda därefter i kokosmjölken. Värm upp och rör om. Smaka av med salt. Rosta kikärtorna och majsen med paprikapulver i en het panna och servera till soppan!

Hej och godmorgon hjärtan!

Önskar att jag var sprudlande fräsch och så men nä. Det här viruset som jag drabbats av håller sig fast. Hårt. Men jag känner mig ändå hyfsat pepp och alldeles alldeles snart kan vi fira sportlov ju. Barnen ska bara gå färdigt sin skoldag först. Belle är hemma och myser med mig och Juno. Alldeles strax ska vi ta oss iväg till apoteket, Maxi och så vill jag köpa blommor. Fick tips om servetter för ögonen så det ska jag kika efter på apoteket.

Ses lite senare.

KRAM

Julia

0

1 Comment

  • Lina
    februari 24, 2018 at 6:11 e m

    Så fin bukett

    Reply

Leave a Reply