Meny
Mat

R E C E P T på världsgod vardagsmat!

Hej hopp!

Vardagsmat. Faktiskt så tycker jag att vardagsmaten blir himla härlig många gånger och jag försöker att prova på nya recept ofta.

Och denna bara måste jag dela med mig av för de blev såååå smarrigt! Jag följer aldrig recept, det bara går liksom inte *hihi* även om jag ibland skulle behöva. Så jag skriver ut receptet som en slags grund.

Kram Julia

Ps, dela gärna med er av era vardagsfavoriter om ni vill!




R E C E P T  


M E D E L H A V S T O R S K

Lägg en stor alternativt flera mindre filér av torsk i en oljad form. Pensla med olivolja och salta. Baka fisken i ugnen på 10 grader i cirka 10 minuter.

Skär tomater, en burk grillad paprika, lök, purjo och oliver grovt. Skär vitlöksklyftor och färsk chili tunt. 

Blanda allt och tillsätt en skvätt olivolja. Krydda blandningen med peppar och kanske en aning av lantbuljong ( jag använder Voltaires på burk ).

Ta ut fisken ur ugnen, strö över grönsaksblandningen, hyvla på parmesan och in i ugnen i ca 5 minuter.

Hyvla på ännu mer ( mycket ost kan liksom aldrig bli fel…) parmesan och strö över färsk basilika.

Servera som den är eller med valfritt tillbehör!

0

4 Comments

  • Jessica, som borde vara din granne så vi kan smaska oliver ihop
    maj 14, 2014 at 12:00 e m

    Lät som något jag måste testa nästa gång jag är själv hemma (alltså 2034) alla andra i familjen skriker bär jag plockar fram oliver och sånt plock 😭 men jag äääälskar!

    Reply
  • Ann Kåge
    maj 14, 2014 at 6:01 e m

    Ser supergott ut. Och jag som tycker så mycket om fisk.Tusen tack för receptet! Ha en fortsatt fin vecka!
    Kram Ann

    Reply
  • Gabriella
    maj 14, 2014 at 8:39 e m

    Så gott det ser ut! Jag blev väldigt sugen på att testa då jag äter mycket fisk men känner att det blir samma recept gång efter gång. Så tack för ett nytt receptet för mig!:)
    Kram

    Reply
  • Jessica E
    maj 14, 2014 at 8:50 e m

    Men visst ska det vara 110 grader i ugnen och inte 10 grader….??

    Låter kanonsmarrigt!!!!

    Reply

Leave a Reply