Meny
Mat / Recept

Sötpotatis och auberginegryta

Ett hett (bokstavligt talat) middagstips idag!

Jag vet inte om ni också precis som jag måste få ihop middagen snabbt, enkelt men också lägger stort värde i att faktiskt laga maten från grunden. Med det sagt vill jag påpeka att falukorv är absolut mumsigt ibland och ambitionerna samt lusten varierar från dag till dag.

Jag är inne i en period när jag vill prova på lite nya recept och gärna vegetariska sådana.

Receptet hittade jag i senaste Elle Mat & Vin där det för övrigt fanns mängder av spännande recept som jag ska prova på.

Det blev ganska så hett kan jag ju förvarna om så man kan minska mängden curry om man vill. Ett tips när man provar nya maträtter är att se till att göra det en dag när man har rester att servera till de som kanske inte alls tyckte att den nya maträtten var sådär fantastiskt mumsig som man själv tycker att till exempel en het vegetarisk gryta kan vara…ja ni fattar!

R E C E P T   S Ö T P O T A T I S   O C H   A U B E R G I N E G R Y T A

( räcker till 4 vuxna personer)

i n g r e d i e n s e r :

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

2 sötpotatisar

1 aubergine

2 msk rapsolja

3 dl vatten

3 dl mellangrädde

2 msk röd currypasta

salt

t i l l   s e r v e r i n g :

ris och koriander

G ö r   s å h ä r :

Skala och skiva lök och vitlök. Skala potatisen och skär den samt auberginen i tärningar. Fräs allt i oljan i en gryta några minuter tills löken mjuknat. Tillsätt grädde, vatten och curry. Låt koka i ungefär 10-15 minuter tills potatisen mjuknat. Smaka av med salt och toppa med koriander.

Serveras med ris till.

Onsdagar är vår busy busy dag med kyrkis, mamma/bejbi gympa och taekwondo. Och allt annat som hör vardagen till såklart.

Belle ska börja på dans idag också så det blir något av ett minutspel för att få allt att klaffa på onsdagar hädanefter. Så på spisen står en bolognese och puttrar redan nu inför eftermiddagens och kvällens race. Tacksam mat. Och himla gott.

Ok, dags att röra om i grytan på spisen och så ska jag knäppa några bilder på vardagsrummet som ni ska få se sen.

puss

Julia

0

No Comments

    Leave a Reply