Meny
Mat / Recept

Ugnsrostad blomkål!

Tittar in med ett vegetariskt recept. Kan vara ett tillbehör, snacks eller en hel middag om man så vill. Jag tycker att det är en perfekt sådan medans min familj gärna äter något mer matigt. Idag gjorde jag dels detta men också den HÄR svamppastan. Alla nöjda och glada.

Det här är bland det godaste jag vet om. Ugnsrostad blomkål med lite ekologisk rapsolja och havssalt. Mmmm löjligt gott! Enkelt, snabbt, nyttigt, mumsigt, billigt och vegetariskt. Blir inte bättre än så.

Jag köpte hem en vegansk majjo med smak av chili och den var himla mumsig till! Annars kan man kanske ha en hummus till…?

Det är superenkelt att rosta blomkål. Bara att dela i mindre buketter, ringla över lite olja och strö över en nypa havssalt. In i ugnen på ca 200 grader en stund. Man ser när det börjar bli färdigt.

Blomkålen är rik på C-vitamin, kostfibrer och hormetin som tydligen kontrollerar åldringsprocessen i kroppen. Ja tack till att hålla mig ung hihi…! Iallafall fysiskt inifrån och ut. Annars åldras jag hjärtans gärna…

Puss! Vi ses imorgon igen hoppas jag!

Julia

 

0

1 Comment

  • Åse
    mars 9, 2018 at 6:20 e m

    Åh älskar blomkål! I alla former! Bästa som finns! Jag kan rekommendera att ungsrosta blomkålen med massor av paprikapulver på och sen skivar du över massa äkta smör. Sen in i ugnen. Mums!

    Kram Åse

    Reply

Leave a Reply