Meny
Okategoriserade

Ny app ska hjälpa familjer att samtala

Artikeln är ett annonssammarbete med Renault

Var tredje familj har inte tillräcklig tid att prata med varandra, och bara varannan upplever att deras samtal är jämställda. Det visar en ny Sifo-undersökning. Därför släpper Renault nu en app som ska hjälpa alla i familjen att få säga sitt.

Middagsbordet har tidigare varit den naturliga samlingsplatsen för familjer, men i en ny undersökning från Sifo och Renault svarar var tredje (34 procent) svensk familj att de endast äter middag tillsammans som mest varannan dag, och nästan lika många (29 procent) säger att de inte hittar tillräckligt med tid för att prata med varandra.

”Alla behöver känna sig hörda”

Med dagens familjeliv och bilens roll i vardagen i åtanke har Renault utvecklat konversationstjänsten Conversations Made Easy (C-ME).

C-ME är en samtalsapp för familjer som ger alla i familjen lika mycket utrymme att prata om sina ämnen – stort som smått. Appen är utvecklad för den ultimata familjebilsresenären, med utgångspunkt från
familjekombin MEGANE, men kan användas i vilken bil som helst – eller runt middagsbordet.

– Som småbarnsförälder vet jag att vardagslivet blir allt stressigare. Mellan jobb, förskolehämtning och fritidsaktiviteter har bilen i dag blivit en förlängning av hemmet, ett extra rum där de samtal som inte hinns med i vardagen kan få ta plats, säger Annelie Söderberg på Renault. För oss är det viktigt att visa familjer att vi förstår vardagslivets utmaningar, både i och utanför bilen.

Jämställt samtal

I appen kan användaren skapa en resa och lägga in hur lång denna är. Därefter bjuds familjemedlemmarna in att lägga till de samtalsämnen de önskar.

Under resan kurerar appen familjemedlemmarnas ämnen, vem som står näst på tur att prata och hur länge varje person får prata, så att alla i familjen får lika mycket tid att prata om sina ämnen, stort som smått. Detta eftersom endast hälften av de tillfrågade (51 procent) i Sifo-undersökningen upplevde att deras samtal var jämställda.

Ladda ner appen här

Upptäck Renaults familjebil MEGANE

Renault har ett stort och varierat utbud av personbilar – från bränslesnåla småbilar, till elbilar och rymliga familjebilar – som passar oavsett vilket behov du har. Här kan du läsa mer om Renaults familjebil MEGANE.

<!– wpp –>
Artikeln är ett annonssammarbete med Renault
0

No Comments

    Leave a Reply