Meny
Okategoriserade

Vilket fynd!

IMG_8902

IMG_8905

Tadaaaaaaaa!

Världens fynd! Veckand fynd! Nej typ årets!

 

I söndags var vi en sväng till tippen och vad skådade mitt öga? Jo ett stycke världsfint gjutjärnsbadkar med de vackraste tassar man kan tänka sig. På väg att skrotas.

Hjärtat började bulta hårt och snabbt. Ni vet sådan där omedelbar kärlek som man kan få för gamla vackra saker? För att inte tala om fynd.

Jag ilade snabbt till C och pekade mot karet som var på väg att slängas och han var med på noterna direkt och ilade i sin tur iväg mot badkaret.

Världens snällaste ägare ( men jag kan för mitt liv aldrig förstå varför man skulle få för sig att göra sig av med denna pärlan? ) gav oss badkaret och nu står den här hos oss i väntan på att restaureras.

Min målbild. Hett vatten i karet med några droppar rosenolja, stora stora snöflingor som sakta dalar ner från decemberhimmelen levade ljus som fladdrar i fönstret och en lycklig känsla i kroppen. För den känslan har man ju däri slutet på december, kring jul och nyår.

Den ska förhoppningsvis få plats i vårt nya badrum som vi bygger på nedervåningen. Först ska bara badrummet byggas och karet rustas upp men jag är inte den som inte snabbt drömmer mig bort till färdiga resultat hihi.

 

Har ni gjort några sådär helt galet fina fynd någon gång?

puss

Julia

0

No Comments

 • Jessika
  juni 21, 2016 at 9:40 e m

  Åh så fint och bra det kan bli! ♡ vi gjorde ett i söndags när det på loppisen bara stod en helt underbar växasäng till vår lilla N 4 år. Hon har redan en men inte en som är i närheten av vad den nya kan komma att bli. Här är målbilden såpskurade golv, blommig tapet, Elsa Beskow tavlor och så sängen med en rosa fluffig kjol på! Efter skrapning, ny färg och renoveringsarbete med barnrum till hösten.

  Sen har jag ett rosa skåp som de fixat åt mig på antiken och när jag klev in en solig oktobersändag sa han; jag har ett skåp till dig. Vilken lycka! Förmår mig inte att måla om det. Antingen blir det kvar i vardagsrummet eller flyttar in till flickrmmet. De båda finns att kika på hos mig på insta! Kram Jessika jessika s lilla hus!

  Reply
  • juliak
   juni 22, 2016 at 10:05 f m

   Åh låter som en alldeles ljuvlig målbild! Kram J

   Reply
 • Karin
  juni 21, 2016 at 9:54 e m

  Åh, vilken lycka! Det låter alldeles underbart det där med snöflingor och rosenolja! Visst är det väl extra roligt när något gammalt kommer till användning igen?
  Kram

  Reply
 • Jea
  juni 22, 2016 at 7:51 f m

  Jag fyndade en junosäng för 50 :- på loppis en gång och mannen en superfin Leicakamera för 5:-. På tippen kan man ibland hitta galet fina saker som folk slängt, det är nästan man blir förbannad över att de är så vårdslösa med finalerna som andra människor mer än gärna skulle betala för. Tänker ofta att jag är glad att jag inte jobbar på tippen, hur skulle jag få plats med allt hemma;)

  Reply
  • juliak
   juni 22, 2016 at 8:05 f m

   Näääää du skojar? 50 pix? Galet. Vilken lycka! Skulle inte heller passa på en tipp 😀 Skulle mest spana efter fynd. Kram!

   Reply
 • Linda
  juni 22, 2016 at 8:33 f m

  Fantastiskt fint! Grattis!

  Reply
  • juliak
   juni 22, 2016 at 10:05 f m

   Tackar 😀

   Reply
 • Jessica E
  juni 22, 2016 at 10:55 f m

  Fantastiskt vackert!!

  Reply
 • Erica Östlund
  juni 22, 2016 at 12:15 e m

  Fantastiskt fynd ??. Önskar mig också ett sådant när vi bygger badrum om några år☺️

  Reply
 • Anna
  juni 22, 2016 at 2:51 e m

  Ja min man fyndade en hel häck med nya tujaväxter som någon skulke slänga…..de vöxer fint hos oss nu. ☺

  Reply
  • juliak
   juni 22, 2016 at 3:16 e m

   Haha underbart! Tänk så det slängs bort alltså…

   Reply
 • Emma Olausson
  juni 22, 2016 at 3:04 e m

  Mmm, fantastiskt vackert… Och underbar decemberstund du ser framför dig njutandes i karet, snöflingor… Jag är den som alltid längtar till just den tiden på året 🙂

  Reply
  • juliak
   juni 22, 2016 at 3:16 e m

   Jag tycker väldigt mycket om den tiden på året också 🙂 kram

   Reply
 • Anki
  juni 22, 2016 at 5:41 e m

  Men åh!!! Ibland har man tur.. Vackert.

  Reply
 • Ingvild
  juni 22, 2016 at 8:26 e m

  For et nydelig badekar! Jeg har et som ligner litt stående i kjelleren, også et funn som skulle kastes, og som jeg må pusse opp, så jeg håper du vil dele fremgangsmåten deres for å få det i orden 🙂

  Reply
  • juliak
   juni 22, 2016 at 9:00 e m

   Åh det lovar jag. Måste googla lite 😀 Kram! J

   Reply
   • Ingvild
    juni 23, 2016 at 11:58 f m

    ?? har vært litt på Google jeg også ? tenker å male det matt utenpå, men er usikker på hva vi sjal gjøre ned innsiden. Følger spent med!

    Reply

Leave a Reply