Meny
Promotion / Skönhet / Yves Rocher

Är du en spara eller slösa?

“Julia! Glöm inte halsen. Du ska tvätta ansiktet och glöm för guds skull inte halsen. Den tvättas och smörjs in precis som ansiktet”

batch_DSC_1972

 

Så sa min lilla mormor till mig. Jag var ganska liten då men minns dessa ord än idag och har tagit de med mig i min egen vardagliga hudvårdsprocedur. Skönhet och hudvård ligger mig varmt om hjärtat och det är med glädje och stolthet jag presenterar er för min nya samarbetspartner, Yves Rocher! Det är en ära att under en tid framöver få vara ambassadör för ett så härligt hudvårdsmärke som värnar om vår hud och planet. Omtanke och varma värderingar känns alldeles rätt, visst?

Visste ni till exempel att år 2007 träffade Yves Rochers son Jaques Rocher Wangari Maathai – den allra första afrikanska kvinnan som blev tilldelad Nobels fredspris. Mötet mynnade ut i en överenskommelse om att plantera 1 miljon träd. Plant for the Planet programmet lanserades av Yves Rocher stiftelsen och 10 år senare har 85 miljoner träd runt om i världen planterats.

Wow för det! Och det nya målet är att ha planterat 100 miljoner träd fram till nästa år.

När jag köper en partnerprodukt från Yves Rocher planteras ett träd någonstans i världen. Varje år är det olika produkter som är speciellt utvalda till Plant for the Planet- programmet  och nu ska jag presentera en av årets produkter för er.

DSC_2005-tile

Nämligen en duschgel i koncentrerad form.

DSC_1980

Jag får väl bekänna att jag är en riktig slösa när det kommer till användandet av produkter. De får gärna löddra och jag snålar inte. Ju mer desto bättre. Känner ni igen er eller är ni mer av en spara?

DSC_2021

Ser ni?

En liten klick räcker faktiskt. Att dosera rätt är ju ganska så självklart egentligen.

DSC_1984-tile

En liten söt flaska med koncentrerad duschgel som räcker till lika många duschar som en klassisk duschgel på 400 ml.

DSC_1996

Men består av 50% mindre plast. Flaskan är dessutom återvinningsbar.

DSC_2013

Summa summarum. För varje duschgel som köps planteras ett träd och tack vare den koncentrerade formen av gel så blir själva flaskan mindre, vi doserar medvetet och köper därmed färre produkter.

DSC_2017-tile

En stor vinst för det vi alla ska värna om. Vår natur och jord.

DSC_2014

Som små väldoftande karameller!

 

Den finns i följande dofter:

Granatäpple & Rosépeppar

Lavendel & Björnbär

Oliv & Pomerans

Lotusblomma & Salvia

Mango & Koriander

Bourbonvanilj

Pepparmynta & Hallon

 

Barnen fick välja varsin favorit och konstigt nog krockade ingens favorit ( ångrade mig i samma sekund som jag bad barnen dofta sig fram till sin favorit hehe ) och kvar till mig och Carlos blev den som jag tyckte allra mest om, Lavendel.

Den lilla flaskan är en så fin liten gå bort present och möjlighet till att ta upp ämnet “dosera rätt” som är bra och spännande. Perfekt i träningsväskan eller när man är ute och reser.

Prisvärda snälla produkter och HÄR klickar du dig vidare till Yves Rochers hemsida där du kan se hela sortimentet.

puss

Julia

 

 

0

1 Comment

  • Clara
    juni 30, 2019 at 9:38 e m

    Jag älskar yves Rocher & har handlat där sen tidig tonår, är nu 30 år!! ♡
    Kram

    Reply

Leave a Reply