Meny
Plan Sverige / Promotion

Årets viktigaste och mest omtänksamma gåva!

Här kommer ett tips på den absolut viktigaste och mest omtänksamma gåvan jag kan komma på att ge bort i jul.

Nämligen att hjälpa ett eller flera barn som på ett eller annat sätt behöver det.

Allt för många barn lever under förhållanden som vi knappt kan föreställa oss. Mitt hjärta går verkligen itu av tanken…

Vi är så många som har möjlighet att hjälpa andra och för mig är det en självklarhet hjälpa till så gott jag kan.

DSC_9545-tile

Genom att handla årets allra viktigaste julklapp i Plans gåvoshop så ger du bort något viktigt och meningsfullt på riktigt.
DSC_9550
I gåvoshopen finns många olika gåvor att välja mellan.
DSC_9551
Jag vill verkligen visa omtanke genom att bidra till en bättre vardag för barn som far illa.
DSC_9538-tile
Barn på flykt, flickor som inte får gå i skola, sexuellt våld och rädsla för att bli bortgift…
Genom att köpa en gåva kan vi göra skillnad och jag vet sedan tidigare att det här är en enormt uppskattad gåva att ge bort.
Och att få.
I julklapp till Carlos valde jag gåvan “Leksaker till barn på flykt”.
Barn på flykt drabbas på ett ohyggligt grymt sätt och att då få möjligheten till lek och skapande genom till exempel en boll och ett par kritor kan göra enorm skillnad i livskvalitén.

Plan arbetar på plats i flyktinglägren och gåvan går till att utrusta de trygga platser som finns med sådant som barnen kan leka med. Få vara barn för en stund. En leksak räddar inte världen men den kan betyda oerhört mycket för ett barn.

image

 

 

Köp årets allra mest betydelsefulla julklapp du också i Plans gåvoshop som du hittar HÄR!

 

“Plan International Sverige är en del av den globala barnrättsorganisationen Plan International har verksamhet i 75 olika länder och arbetar på uppdrag av barn för att stärka deras rättigheter och säkerställa att flickors lika villkor respekteras.
Plan International är politiskt och religiöst oberoende och allt  arbete utgår från FN:s barnkonvention.
Arbetet görs på gräsrotsnivå direkt med barnen, deras familjer och lokala beslutsfattare. På så sätt skapar de långsiktig förändring för såväl barnen som hela samhällen. Plan finns på plats katastrof- och konfliktområden men jobbar även långsiktigt och förebyggande. 
Det som skiljer Plan International från andra organisationer är att de har ett särskilt fokus på flickors rättigheter och jämställdhet. Alla barn ska ha samma förutsättningar att växa upp i trygghet och bestämma över sina egna liv. Världen är inte jämställd. I vårt dagliga arbete ser vi hur flickor diskrimineras dubbelt, både på grund av sitt kön och sin ålder. De fråntas rätten att bestämma över sitt liv och sin framtid. Många flickor får inte gå i skolan, de tvingas gifta sig unga, utsätts för våld och många får barn medan de själva är barn.”
kram
Julia
0

2 Comments

Leave a Reply