Meny
Promotion / Readly

Läslovsmys pågår!

Jag älskar att läsa och har alltid gjort. Tiderna förändrats och idag läser våra barn och unga inte i samma utsträckning som förr. Jag märker det själv här hemma att det inte alltid är ett förstahandsval så jag får aktivt jobba mot mer läsning här.

Den bästa vägen in i läsandets magiska värld måste väl ändå vara högläsning och kvällarna är perfekta för det. Under läslovet hinner vi läsa ännu mer, underbart!

Några fördelar med högläsning är att jag får en stund tillsammans med mitt barn där vi tillsammans går in i bokens värld, inlärningsförmågan ökar, språket utvecklas, koncentrationsförmågan ökar och det är ROLIGT!

DSC_0470 readly

DSC_0485 readly-tile

DSC_0477 readly-tile

Idag vill jag tipsa er om en av mina favoriter när det kommer till appar, nämligen Readly.

Readly är appen som erbjuder över tusentals tidningar och magasin direkt i mobilen eller på läsplattan. I appen finns även många serietidningar som Bamse, Kalle Anka, Min Häst och Frost.

DSC_0486 readly

Bamse! Det givna valet när Juno väljer vad vi ska läsa. En serietidning som länge varit med och hjälpt barn från olika bakgrunder att utveckla sitt språk och grunda för goda läsvanor.

Själv läste jag Kalle Anka som barn och är övertygad om att just det läsandet främjat min egen språkutveckling något enormt.

DSC_0489 readly

Tillsammans med Readly vill jag slå ett slag för högläsning, meningsfull skärmtid och läsglädje genom serietidningar.

Vi vill att så många som möjligt antar utmaningen att läsa högt för sitt/sina barn. Det är så viktigt. Och en av de finaste stunderna på dagen. Jag antar givetvis utmaningen och ser fram emot spännande äventyr med Bamse!

 

Jag kan varmt rekommendera er att ladda ner Readly och just nu får ni genom min länk HÄR prova på en månad alldeles gratis.

Mysig läsning önskar jag er!

0

1 Comment

  • Lisa
    oktober 26, 2020 at 3:57 e m

    Konstigt, men mina kommentarer försvinner…

    Reply

Leave a Reply