Meny
Velvet Aroma

Skinande rent snabbt, enkelt och utan kemikalier!

Reklam för Velvet Aroma Atelier

 

 

 

Idag ska vi prata om städning. Något vi alla berörs av. Mer eller mindre gissar jag. Tycker ni om att städa? Jag älskar det. Snabba tillfredsställande resultat och praktiskt arbete. Helt och hållet min melodi och avkopplande till och med.

Men ni får inte tro att vårt hem är tipptopp för det vore ju omänskligt. Livet levs och pågår i vår stora familj. Men ja jag tycker att det är så himla mysigt att pyssla om vårt hem. Plocka, göra rent och fint. Tända ett doftljus och ställa en blombukett på köksbordet när veckostädningen är gjord.

Men det här med städning tycker inte jag alltid är så enkelt… Jag har verkligen provat det mesta.

Städhjälp, superskönt på ett sätt men själv blir jag så vansinnigt stressad dagen innan och förvandlas till en mindre smickrande version av mig själv och sveper hysteriskt över hela vårt hem och plockar. Då är ju mer än halva jobbet gjort…? Fönsterputsningen lejer jag dock alltid bort.

Rengöringsmedel, jag har botaniserat hejvilt bland alla olika slags rengöringsmedel som doftar alldeles för starkt eller är så milda att de inte alls fungerar. Såpa är det jag använder och tycker om. Citronsåpa eller linoljesåpa. Funkar till mycket. Men inte allt.

En ångmaskin har jag haft i min ägo som visserligen tooookångande och gjorde rent men besväret med att ta fram den och alla femtioelva munstycken var inget för mig.

Ja ni hör ju, jag tycker helt enkelt om att städa och provar med jämna mellanrum lite nya strategier och produkter.

Så med tanke på min passion för rent, och att jag vet att vi alla kämpar med just den biten mer eller mindre då vill jag idag tipsa er om miljövänliga städprodukter som jag precis upptäckt. Förutom att resultatet blir skinande rent utan kemikalier så spar jag pengar, tid och värnar om mig själv som städar och miljön. Skinande rent hemma utan kemikalier och rengöringsmedel helt enkelt!

 

Här ser ni mitt städkit som består av 4 olika handskar och en duk och nu ska jag visa för er hur jag använder de.

 

Uppifrån och ner!

En vit handske ( nästan som frotté ) för rejäl våtrengöring. Ni vet alla ytor som tål ordentligt med vatten såsom den rostfria diskbänken, kakel, speglar, kranar, ugn, handfat och till och med kaross samt fälgar på bilen men det har jag inte provat då jag alltid lämnar in min bil för in och utvändig tvätt. Jag torkar torrt med den blåa trasan.

En vit handske ( något grövre struktur )  som jag fuktar med vatten och använder till ytor som inte tål mängder av vatten. Till exempel Junos bilbarnstol, min dator, mobilen ( alltså hjälp vilken smutshärd den är egentligen ) , TV:n och faktiskt till och med tapeterna här hemma. Men prova gärna på en plats i skymundan först. Våra tapeter brukar få en del fläckar av något ooooutgrundlig anledning men jag får skylla mig själv som valt varmvita tapeter…

En beige handske som används till det som vi har hemma som är allra allra mest känsligt för fukt. Här hemma är det alla träytor helt klart. Och vår marmorskiva i köket.

Rosa handsken som ska vara helt torr använder jag till det som är mitt allra tråkigaste moment nämligen dammtorkning. Det känns något bättre med handsken men roligt är det inte direkt. Men ett ont måste för jisses så dammigt det blir snabbt här hemma.

Den blåa torkduken använder jag för polering och torkning. Torkduken absorberar mycket vatten, lämnar inga ränder och har poleringsegenskaper. Alltså speglarna har aldrig varit så skinande ren asom nu. För att inte tala om vår diskbänk och kaklet i badrummet. Älskar! Använder den främst efter att ha använt den vita handsken som jag använder till ytor som tål mycket vatten.

NanoSilvertvålen använder jag för att tvätta handskar och duk med emellanåt. Mina tvättprodukter desinficeras och blir rena. Himla bra att använda på textilier som fått fläckar också. Dock går det superbra att tvätta alla produkterna i tvättmaskinen på 60 grader också så länge man avstår från mjukmedel och tumling.

Innan produkterna tas i bruk ska de tvättas i 60 grader i tvättmaskinen utan mjukmedel och tumling. Därefter är det fritt fram att börja fejja och gno med cirkulära rörelser för bästa resultat. Jag tvättar alltid handskarna antingen för hand med tvålen eller rätt in i tvättmaskinen. Vilket som funkar bra.

Vill ni vara rustade till tänderna så rekommenderar jag er ett likadant kit som jag har som ni hittar HÄR. Men ja, ni klarar er och får ett skinande rent hem även med det HÄR kitet.

Och det gulligaste. Det finns ett alldeles eget städkit till våra små hjälpredor också. Juno ÄLSKAR! HÄR finns den.

 

 

Nu ska jag göra ett djupdyk ner i lördagsgodispåsen. Livet andra passion…

Puss!

Julia

0

4 Comments

 • Monika
  april 26, 2021 at 7:18 f m

  Jag fortsätter att få skinande rent, snabbt enkelt utan kemikalier och framförallt billigt med ekotipset. Alla har väl ättika, bikarbonat och sockerbitar hemma redan.
  Jag tycker setet du gör reklam för är superdyrt. Kanske inget du reagerar på för du har väl fått ditt kit gratis.
  Kram Monika

  Reply
  • Alice Berglund
   april 26, 2021 at 9:41 f m

   Ja, Herre min Je så dyrt kit. Jag använder oxå ekotipsets tips, har aldrig haft så klara fönster. Dessutom, precis som du säger, allt finns ju hemma redan. Mkt bra.

   Reply
   • Julia
    april 26, 2021 at 1:17 e m

    Vad härligt 🙂 Kram Julia

    Reply
  • Julia
   april 26, 2021 at 1:17 e m

   Toppen med husmorstips som använts i evigheter allra minst 🙂 Brukar vara riktigt effektiva också. Nej man har ju olika ekonomi och budget för mat, hygien, kläder, resor, renovering med mera men har full förståelse för att det inte faller alla i smaken. Kram Julia

   Reply

Leave a Reply