Meny
Mat / Recept

Vardagsmaten!

( I samarbete med Icas matkasse)

Vad blir det för mat ikväll? Kanske den vanligast förekommande frågan här hemma och jag ställer mig den ofta själv. Finns på riktigt inget mer tröttsamt än att inte ha planerat veckans mat och ha alla ingredienser hemma. Håller ni inte med mig?

Vi har provat ICAs matkassar flera gånger om och tycker att de är så HIMLA bra verkligen. Råvarorna är alltid fräscha, recepten enkla och ger ett så gott resultat varje gång. Många nya favoritrecept tillkommer under de veckor som vi kör ICAs matkasse. Sedan måste jag vara ärlig och säga att jag gillar att känna igen både förpackningar och ingredienser. Är ju en Ica stammis så det passar mig fint.

Den här gången valde jag ICAs matkasse Klimat och en av middagarna blev en spenatpaj med fikon och pecannötter. Till det en syrlig rödkålssallad med smak av apelsin. Mmmm vad gott det var! Ni ska få receptet straxt.

Det finns olika slags kassar efter smak och behov. Familjekassen är fantastisk för oss som har en fullspäckad vardag med familjeliv och Vegokassen vill jag varmt rekommendera er som vill äta lite mer vegetariskt. 

En till sak som jag uppskattar är att abonnemanget är så flexibelt. Ibland vill jag planera maten själv och handla och andra veckor har jag varken tid eller lust och då beställer jag en kasse.

ICA har 100-årig erfarenhet av mat och all mat i kassarna är provlagad av ICAs kockar och näringsberäknad av dietister. 

Första kassen kostar bara 299:- om ni hämtar den i butik  så klicka HÄR om du vill prova!

 

RECEPT SPENATPAJ MED PECANNÖTTER OCH KÅLSALLAD

Ingredienser paj:

250 g färdig färsk pajdeg ( gör egen om du har lust och hinner ).

2 gula lökar

1 vitlöksklyfta

1/2 msk rapsolja

200 g färsk spenat

100 g peccannötter

6 torkade fikon

2 ägg

1 liten burk creme fraiche (kokbar)

1 tsk salt

2 krm peppar

1 tsk timjan

 

Ingredienser sallad:

1 apelsin

400 gram strimlad rödkål

1/2 msk rapsolja

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225°C och rulla ut pajdegen i en pajform. Skala lök och vitlök samt stek i hälften av oljan i en stekpanna och lägg i pajskalet.
Stek spenaten i omgångar i resten av oljan och lägg i pajskalet. Grovhacka nötterna och fikonen och sprid ut i pajskalet. Vispa ihop ägg, fraiche samt kryddor och häll fyllningen i pajskalet. Sätt in pajen i nedre delen av ugnen ca 20 minuter, eller tills den har stelnat.
Pressa apelsinsaft över rödkålen och krydda med salt och peppar. Rör ner oljan och servera pajen med salladen!

 

Puss!

Julia

0

No Comments

    Leave a Reply