Meny
Recept

Våriga recept!

🍋

Visst vill man BARA äta fräsch mat just nu? Ge mig grönt krisp och jag är mycket nöjd.

Idag ska ni få två härliga och väldigt goda recept av mig att prova på, kanske till påsk? Enkla rätter för det är mitt allra bästa. Nog för att jag tycker om att laga mat men tiden är knapp…

 

LAX MED GRANATÄPPLE

INGREDIENSER

  • 600 g lax
  • 1 påse bladspenat
  • 1 dl granatäpplekärnor
  • MARINAD:
  • 2 msk olja
  • 2 msk saft av grantäpple
  • 1 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlöksfond

SÅ HÄR GÖR DU

  1. Skär laxen i 1,5×1,5 cm kuber och lägg dem i en påse.
  2. Slå på marinaden och låt det marinera i 1 timme.
  3. Baka laxen i het ugn, 225 grader i ca 8-10 minuter.
  4. Lägg laxen på ett serveringsfat tillsammans med spenat och granatäpple.

ROSTAD GRÖN SPARRIS MED HASSELNÖTTER OCH RAMSLÖKSAIOLI

INGREDIENSER

  • 20 st sparris, grön
  • 3 msk rapsolja
  • 0.5 dl hasselnötter, grovt delade
  • TILL AIOLIN
  • 2 st äggulor
  • 1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond alt Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
  • 3 dl rapsolja
  • 1 dl ramslök, hackad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk bladpersilja, hackad
  • 2 tsk citronsaft
  • salt och svartpeppar

SÅ HÄR GÖR DU

  1. Värm en panna och torrosta hasselnötterna, lägg i en skål.
  2. Vispa samman äggulor, vinägerm citron, grönsaksfond och ramslök.
  3. Tillsätt oljan i en tunn och fin stråle under kraftig vispning.
  4. Värm pannan med rapsolja och rosta sparrisen i oljan tills den får fin färg och börjar bli genomvarm men fortfarande spänstig.
  5. Lägg sparrisen på ett serveringsfat och ringla över lite aioli och strö på nötter. Servera extra aioli och nötter vid sidan av i skålar.
  6. Om Du inte tål nötter så går det lika bra med rostade pumpakärnor

Puss

Julia

0

1 Comment

  • Emma
    mars 27, 2021 at 11:17 f m

    Vad gott det ser ut, måste testa!

    Reply

Leave a Reply