Meny
Self Care Sunday

Self Care Sunday!

( inlägget innehåller reklamlänkar)

 

Hej hjärtan!

Jag blev så inspirerad av Sheila som tillägnar sina söndagsblogginlägg till temat att ett ta hand om sig själv. Att vara snäll, omtänksam och bjussig. Precis som man brukar, men medvetet mot sig själv. För visst är det ganska enkelt att vara det? Mot sin omgivning åtminstone…

Utan att ha reflekterat över det så är söndagar just det det handlar om för mig. En dag som handlar om återhämtning och möjlighet till att ta hand om mig själv lite extra. Det kan vara att baka en kaka, lägga en ansiktsmask eller lyssna på en ljudbok i soffan. Ni hänger med eller hur?

Så framöver tillägnar jag några söndagar i månaden åt temat Self Care här på bloggen. Älskar olika teman och det kommer ni att få se mer av under nästa år här på bloggen.

Den här söndagen tänkte jag berätta för er om min träning. Som visserligen inte blev av idag men som är en viktigt del av att ta hand om mig själv.

Jag är ju ingen sportig typ alls sådär och hittade träningen som vuxen faktiskt. Synd. Jag tror nämligen att det finns en motionsform för oss alla. Det gäller bara att hitta den och älska den. Det är då det blir hållbart på lång sikt. Och precis alla människor behöver träning och mår bra av det. På olika sätt.

Jag är ju en älskare av löpning. Jag joggar ungefär tre gånger i veckan. Alldeles kravlöst.

Mitt mål med mina joggturer är lyckan de ger mig.

En stund av lugn, frisk luft, ökad puls, möjlighet till reflektion likväl som att låta känslorna vara helt stilla inom mig som en stund av vila.

Kanske att jag sätter mål framöver, kanske inte. Jag har en liten tanke och önskan om att addera till både yoga och jympa ( hemma alltså för träning i grupp är så så inte min grej ) under nästa år.

 

IMG_1102-side

IMG_1106-side

IMG_1095-side

IMG_1109-side

 

Jag har listat fem viktiga grejer när det kommer till min joggning:

Peppig musik – Jag gör olika listor på Spotify med snabb och glad musik som peppar mig när den där stunden kommer som alltid kommer. Att det känns sjukt lockande att ge upp. Men nixpix här ges inte upp några joggturer inte.

Härlig miljö – Okej jag är liiite för harig för att springa i skogen ensam men några slingriga grusvägar har jag att ta mig fram längs som inte är allt för ensliga.

Fina och bekväma kläder – Jag har sprillans nytt set från H&M som är  himla snyggt tycker jag. Byxorna som har hög midja är supersköna och håller lilla mammamagen på plats. Toppen har medelhög support som passar om man som jag inte har så stor byst. Hittas HÄR och HÄR.

Regelbundenhet – Jag bestämmer i förväg inför varje ny vecka vilka dagar jag ska jogga och då blir det så.

Resultatet – Min själ mår så bra av motion. Jag håller en hög energinivå och är en så mycket gladare människa när jag tränar regelbundet. Jag håller mig förhoppningsvis frisk både när det kommer till förkylningar och svårare sjukdomar. Ingen garanti på något vis men jag möjliggör i alla fall ett friskare liv för mig själv genom regelbunden träning och det är min skyldighet gentemot mig själv och de jag älskar.

Puss och sköt om er!

Nu, febervarm Juno vid min sida ( som för övrigt är den som orsakat fläcken på väggen om någon undrar ), en skål med smågodis och ett par avsnitt av Vår tid är nu. Self Care Söndag på hög nivå!

 

0

8 Comments

 • Sannom Gård
  november 26, 2018 at 6:11 f m

  Gillar att du har ett nytt tema – gillar temaen. Har ett mål att komma igång med träning jag också, tränade mycket innan jag fick barn, sen har jag skjutit upp det lite för länge, men snart är jag redo igjen. Har bara behövt lite tid..
  Jag är imponerad av dig Julia, du verkar sätta dig mål, jobba hårt och nå de, det att springa fast lusten inte vill..bara det 😊❤️
  Det att ändra en vana..det är inte lätt. Har gått upp 1 timme tidligare än jag brukar idag, det är en vana jag har försökt ändra under en tid- mina morgonrutiner…
  Lyssnar du på framgångspodden? Tror du skulle gilla!
  Tack för svar om blomma ❤️, skal införskaffas på det nye året.
  Ha en härlig vecka.
  Ta hand om er ❤️

  Reply
  • juliak
   november 26, 2018 at 11:48 f m

   Åh nej jag ska ta och lyssna, tack för tipset. Vet du jag har exakt samma grej på gång, kliva upp tidigare. Måste verkligen ta mig för det och ändra den där vanan som du nämner. Tar ju ändå ett tag innan det sitter. Samla lite kraft först bara 😀 KRAM

   Reply
   • Sannom Gård
    november 26, 2018 at 1:27 e m

    Det är tufft när det blir lite sömn ❤️. Tycker avsnittet med Mia Törnblom, Christer Olsson och Kjell Enhagen är speciellt bra, men det beror ju på vad man gillar såklart ❤️

    Reply
    • juliak
     november 26, 2018 at 2:00 e m

     Ja det är mitt värsta i livet just nu denna sömnbrist. Men jag blir inte direkt lyckligare av osköna stressmornar heller så att… Ska iaf fundera och ge det en chans. Ok toppen då börjar jag med de avsnitten!

     Reply
 • Sofia
  november 26, 2018 at 8:47 f m

  Bakade dina saffrans snittar- åh så goda👌👌. Ha en fin dag❄️❄️, kram

  Reply
  • juliak
   november 26, 2018 at 11:47 f m

   Åh vad härligt! Kram

   Reply
 • Lina
  november 26, 2018 at 8:20 e m

  Springer du alltid dagtid när det är ljust ute? Vill verkligen komma igång och jogga men bor också på landet och här är det verkligen kolsvart ute den här årstiden. Jobbar dagtid så då kan jag inte springa. Får försöka komma igång på helgen istället 🙂

  Reply
  • juliak
   november 26, 2018 at 8:58 e m

   Ja på min lunch när det är ljust. Innan Juno föddes sprang jag i märker men valde då att göra det i bebyggelse. Är alldeles för mörkrädd. Men börja spring både lör och sön och så får du se var det leder. Heja dig! KRAM

   Reply

Leave a Reply