Meny
Trädgård

Lyckas med kallsådder!

Reklam för Granngården

 

Är ni sugna på lite trädgårdstips kanske? Här kommer några av mina allra bästa.

För visst vill man gärna lyckas så bra som möjligt med sina odlingar?

Förra året provade jag att kallså. Och det var verkligen en riktig succe! Plantorna blir knubbiga, tåliga och härdiga. Krävs knappt någon omsorg alls tack vare att de får gro i sin naturliga miljö. Smidigt och spar mängder av tid och det är aldrig fel tänker jag.

 

Jag fann de perfekta lagom stora drivhusen på granngården. Nästan färdiga att använda.

Det krävdes bara några hål för dräneringen och det var enkelt gjort med hjälp av spik och hammare. Nåväl hammaren hittade jag inte men en sten dög fint.

 

Jag har handlat all jord hos Granngården under många års tid. Kan nog inte ens gissa hur många vändor det blivit fram och tillbaka totalt. Jag är noga med att alltid välja bra kvalitetsjord till mina odlingar.

Det roligaste förstås, fröer! Vilket sortiment de har. Jag blir som ett barn i en godisbutik ungefär och måste dividera med mig själv ganska strängt så att det blir laaaagom många påsar.

Det finns förstås mer man kan kallås men det här är mina förslag. Det är spännande att prova sig fram också. Jag har till exempel sått förgätmigej som jag verkligen håller tummen för ska gro. Vill ha ett helt hav vid vår skogsglänta.

När man valt ut sina fröer och fyllt lådan med jord så är det bara att platta till lite, strö ut frön och fylla på med ett tunt lager jord. vattna noga genom, märk upp sådden och på med locket.

Och vänta. Tålamod är grejen med kallsådder.

Jag har ställt mina sådder under ett bord lite skyddat. När de små plantorna börjar titta fram kan man ta av locket men vara lite försiktig med solen och förstås se till att jorden är fuktig. Kommer det några riktigt kalla nätter åker locken på igen.

Allt kan man inte kallså. Men för att lyckas optimalt inomhus den här årstiden så är växtbelysning mitt mest värdefulla tips. Det är en viktig investering helt enkelt. Här står våra chiliplantor och lapar i sig ljus.

 

Hoppas ni blev sugna på att odla den här våren och kan ha lite hjälp av mina tips. Granngården har ett jättefint och brett sortiment med precis allt man kan tänkas behöva till sina försådder och odlingar. Så kika gärna in där!

Puss

Julia

0

1 Comment

  • Lina
    februari 23, 2023 at 6:59 f m

    Jaa så sugen man blir på att sätta igång med odlingen. Jag har aldrig provat att kallså innan men ska jag nog göra med hjälp av dina tips. Hur soligt behöver de stå?

    Mvh /L

    Reply

Leave a Reply