Meny
Träning

Min Apple Watch!

Sådärja. Ett efterfrågat inlägg kommer här. Allt om min nya klocka!

 

Jag har känt att jag behöver en skjuts i rätt riktning när det kommer till min hälsa. Ja jag vet jag joggar regelbundet men är i övrigt ganska stillasittande i och med mitt jobb som innebär många timmar framför en skärm. Jag har provat lite olika aktivitetsklockor genom åren men Apples lockade allra mest och jag ska berätta varför valet föll på en Apple Watch till slut.

 

Snygg!

Jag tycker att Apple Watch har de i särklass snyggaste klockorna. Otroligt snygg boett som man kan välja i olika utföranden och storlek. Armband finns i många olika färger, material och stilar. Minus för mina tidigare klockor är just utseendet. De har inte passat min stil så bra. Fins för övrigt oändligt månag snygga urtavlor att välja mellan. Just nu har jag en ljus cashmerefärgad med klassiskt urverk. Mmm så fint.

 

Funktioner!

Mobil uppkoppling – Jag kan ringa, smsa och ta emot mejl med klockan och missar således aldrig någon som vill komma i kontakt med mig. Känns JÄTTEskönt att kunna lägga ifrån mig telefonen men samtidigt veta att barnen kan nå mig om det är viktigt. Jag håller även koll på Elles blodsocker via den. Jag vill verkligen kunna lämna telefonen stundtals för att inte fastna i menlöst scroll osv och nu kan jag det.

Fiffiga funktioner som att klockan påminner mig om att röra på mig. Vid längre stillasittande säger den till mig att röra på mig en sväng till exempel.

Man kan mäta syrenivån och mäta EKG om man vill. Helt klart en fördel om man har behov av det. Inget för mig i dagsläget men vem vet.

Klockan har nog mängder med fiffiga funktioner som jag inte upptäckt ännu och känns ungefär som min telefon men i miniformat.

Många av de appar jag har i min telefon finns ju också i klockan. Följer exempelvis min menscykel via telefonen.

 

Pepp!

Man är olika. Jag vill gärna ha en morot. Och något som peppar mig att nå mina mål. Man kan ju sätta precis vilka mål man vill när det kommer till välmåendet. För mig är långsiktighet det viktigaste. Och att det blir av. Sedan är det sådär viktigt med hur det går. Bara att jag gör det. För jag vill träna regelbundet oavsett årstid. Inget ryck efter nyår som sedan rinner ut i sanden. Jag har satt som mål att ta 10 k steg om dagen. En dag med dispans för jag vet att ungefär en dag i veckan brukar det alltid köra ihop sig på av olika orsaker. Men på det totala ska jag ta 70 k steg per vecka. Rimligt och görbart men kräver helt klart en insats att mig med tanke på mitt stillasittande arbete. 30-40 minuters träning. Jogg, prommis eller övningar hemma på vardagsrumsmattan.

Klockan peppar mig och håller koll på hur min dag ser ut med steg och motion. Även natten om jag så vill men jag har valt att skippa den biten då jag ändå inte kan påverka min egen nattsömn.

Vill man hålla koll på kompisar och tävla så finns det en sådan funktion. Jag och en kompis följer varandra. Trist nog för mig att jag förlorar varje dag bara haha. Men helt klart hjälper det mig framåt. Man vill ju helst inte vara en hopplös latmask…

 

Min klocka!

HÄR kan ni läsa på mer och HÄR hittar ni “min” klocka. Boetten är 40 mm och jag valde ett svart flätat band till. Jag tycker att den är så galet fin med det flätade bandet och storleken är perfekt på boetten. Lite trixigt med mätningen och jag råkade mäta fel första gången på armbandet. Tänk på att om du skriver ut ett provex i papper så mät ordentligt och håll pappret ordentligt mot handleden där du vill att klockan ska sitta. Hoppas det kommer lite nya härliga färger på flätade band till våren. Men kanske att jag slår till på ett rött eller rosa.

 

Undrar ni över något så är det bara att skriva så svarar jag i den mån jag bara vet svaret! Jag älskar min Apple Watch efter dryga veckan av användning och är faktiskt ganska så pepp på att förhoppningsvis få fira in mitt 40:e år till hösten och känna mig i en riktigt bra form. Det är mitt mål.

+3

4 Comments

 • Chattis
  januari 26, 2021 at 10:11 f m

  Har en likadan och är också jättenöjd😊

  Reply
 • Maria
  januari 29, 2021 at 6:23 e m

  Hej! Så fin! ❤️Vad heter urtavlan som du har? Kram Maria

  Reply
  • Julia
   februari 10, 2021 at 9:53 f m

   Åh bra fråga, den finns i urtavelgalleriet men bara för den senaste versionen av klockan som jag har. Kram

   Reply
 • Nyberg Anna
  mars 2, 2021 at 3:21 f m

  Hej!
  Undrar om din klocka är GPS+cellular eller endast GPS? Villhöver en jag oxå!!

  Kram Anna

  Reply

Leave a Reply